G4Media.ro

Apel al unui funcționar public dintr-o primărie: ”Trebuie luate măsuri drastice de…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

16 comentarii

  1. 8 persoane din care 4 doar plimba hartia
    Acum intelegeti de ce avem atatia angajati in institutiile statului?

    • Am auzit ca la Ploiesti si-a suspendat activitatea Consiliul Local si Județean pana la alegeri.
      Consilierii nu mai vor leafa si solidarizeaza cu poporul roman lovit de virus.
      Asa sa-i ajute Cel De Sus!
      Nu mai vor lefuri, spaga, amante angajate, nimic, nimic.

    • Exact asta mi-a sărit și mie în ochi!
      Bujetarul asta a vrut sa arate ca e băiat citit și știe sa se exprime și sa scrie, dar a comis cea mai mare greșeală și anume a confirmat „din interior” suprapopularea instituțiilor statului, birocrația excesiva și numărul mare de șefi și sefuleti.
      Mulțumim, oricum, dar noi, ăștia din afara acestor instituții, știam și de aceea urlam de ani de zile împotriva domeniului bugetar.

  2. Va multumim pentru acest articol. Uite asa am aflat ca 8 persoane sunt necesare pentru a impinge un dosar de pe un birou pe altul. Presupun ca daca #statiacasa veti lua totusi 100% salariu si toate sporurile, ca doar sunteti de neinlocuit.

    • Romanii au tot votat hoti care le-au dat si lor ceva, cate o slujba la stat.

      Asta a cerut poporul, asta s-a facut. Daca poporul ar cere altceva, s-ar face.

  3. Amantele Primarului nu trebuie sa stea acasa!
    Nici verisoarelor cu rol de spion in Primărie.
    Dar consilierii locali trebuie sa stea acasa, sa nu mai bata țurca prin primarii, Consilii.
    Ba chiar sa li suspende mandatul cat e situatia de urgenta.
    Ba chiar de tot.
    Peste 35000 de consilieri care sug la banul public.
    Produc nimic!

  4. La ora actuala sunt foarte multe primarii care nu fac demersuri ca taxele si impozitele sa poata fi platite si on line , prin Ghiseul.ro sau alte metode , in pricipal pentru ca prefera sa lucreze cu cash. Ar trebui ca printr-o OG sau alta cale legala sa fie obligate ca intr-un anumit termen sa introduca platile on line, OBLIGATORIU.

  5. Conform declaratiei, cum ajung la primarie ca nu este bifa pentru asa ceva? Poate ma lamuriti.

  6. A scos în evidenta inflația de bugetari și birocrația enorma, sărăcuțul!
    Ia dă-ți tu demisia, în semn de revolta!

  7. sa fie trimisi acasa in somaj tehnic! dupa aceeasi lege care se aplica si angajatilor din sistemul privat!

  8. ce vorbesti coane?la-i intrbat pe dom’ primar?hai ca’ti dau eu solutia,ia-ti concediu …

  9. Toate activitatile din primarie sint neesentiale . Prin urmare salariatii sa fie trimisi acasa cu desfacerea contractului de munca pentru necorespundere profesionala . Necorespunderea profesionala o constatam noi cettenii care platim salariile lor imense pentru aproape nimic . Adio si un praz verde !

  10. Sunt multe institutii conduce de iresposabili, care cheama salariatii la job doar ca sa ii bage in spital sau direct in cosciug. Este un bonobo la Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor care ii cheama pe toti la sediu chiar daca nu au nicio urganta, ca nu se mai depun multe dosare acum. Vin si se uita toata ziua la filem pe internet. Sa se imbolnaveasca toti si sa ii ia naiba, ca noi avem masina cu sofer personal!!!

  11. Observ că mulți dintre cei care au comentat mai sus sunt indignați de circuitul birocratic dintr-o instituție publică și ignoră problema principală (semnalată in articol) legată de răspândirea inutilă a virusului prin continuarea activităților non-urgente care ar putea fi sistate pe durata situației critice creată de pandemie.

    Proverbul românesc ”țara arde și baba se piaptănă” exemplfică cât se poate de plastic problema semnalată în acest articol referitor la avize și autorizații. Puține sunt primăriile care s-au adaptat rapid în a raspunde nevoilor cu adevărat urgente precum gestionarea / ajutorarea categoriilor vulnerabile la coronavirus etc.

    Cei care comenteaza ironic mai sus cu siguranță nu au trăit în România în ultimii ani sau nu au plimbat documente de la o instituție la alta a statului înainte de a fi reformat acest aspect prin ”Comisia de tocat hârtii” inițiată pe vremea guvernului tehnocrat.

    Luând ca exemplu autorizațiile de construire din acest articol, își imaginează careva că persoana care preia o solicitare la ghișeu este aceeași care verifică legalitatea celor solicitate, are în același timp și expertiza unui arhitect dar și semnează pentru aprobare în locul primarului? Ar fi eficientă / de dorit un asemenea circuit birocratic simplificat fară discernământ?? Ca și cetățeni, suntem aproape toți indignați când apar clădiri care nu respectă normele în vigoare (de ex clădiri imense într-o zonă de case ori clădiri construite prin desființarea parcurilor etc). Un ”om bun la toate” (adică omul ”multilateral dezvoltat” din vremea comunistă :)) ) în spatele unui ghișeu nu cred că ar ajuta eficient la prevenirea unor asemenea greșeli / abuzuri.

    Prin urmare nu oamenii de rând din instituțiile publice reglementează prin lege circuitul birocratic ci pun doar un practică un angrenaj gândit mai mult sau mai puțin eficient. Frustrarea față de ineficiența birocratică ar trebui semnalată leguitorilor din parlament! Câți dintre cei care au comentat indignați mai sus au luat legătura cu parlamentarii care îi reprezintă (pentru județele de care aparțin comentatorii) să solicite reformarea instituțiilor publice?

    Disclaimer: Sunt IT-st, nu lucrez într-o instituție publică, iar principii de ”4-eyes check” precum cele din sistemele birocratice sunt folosite și în mediile private și sunt foarte importante.

    Din păcate în România încă nu suntem la nivelul eficienței din Occident unde solicitările și onorarea lor se fac aproape exclusiv online reducând la maximum interacțiunea fizică la ghișeu. Iar asta se face în Vest cu mulți ani inainte de actuala pandemie! Aceasta este adevărata problemă (din instituțiile publice) care ar trebui reformată de urgență în România!

  12. Sefii vin cu masinile personale, ori cu soferii institutiilor, noi fraierii de functionari iesim fortat din case, insa pe riscul nostru, pentru doar o saptamana putem munci de acasa, o saptamana trebuie la job, sunt de acord sa ne bage in somaj tehnic daca asta inseamna ca vom fi sanatosi!