G4Media.ro

Andrew Tate a amenințat-o cu judecata pe una dintre presupusele victime care…

Sursa foto: Instagram / cobratate

Andrew Tate a amenințat-o cu judecata pe una dintre presupusele victime care l-a acuzat de viol și trafic de persoane/ Influencerul i-a cerut 300 de milioane de dolari dacă nu își retrage acuzațiile/ Avocații fraților Tate recunosc scrisoarea, dar neagă acuzațiile de intimidare (BBC)

BBC relatează că Andrew Tate a amenințat una dintre presupusele victime că o va acționa în instanță dacă nu își retrage acuzațiile de viol și trafic de persoane formulate împotriva controversatului influencer.

Avocații femeii din SUA spun că o firmă de avocatură americană a trimis o scrisoare de „încetare și renunțare” în decembrie, în numele lui Andrew Tate și al fratelui său Tristan.

În scrisoare erau amenințări conform cărora Tate îi va da în judecată pe femeie și pe părinții acesteia pentru defăimare, cerându-le suma de 300 de milioane de dolari (249 de milioane de lire sterline) dacă nu își retrage declarațiile.

BBC susține că a văzut o copie redactată a scrisorii, care ar fi fost trimisă în numele fraților Tate.

„În aprilie 2022”, se spune în scrisoare, „ați declarat în mod fals unei terțe părți că clientul nostru v-a traficat ca ființe umane, a abuzat de dumneavoastră și v-a ținut împotriva voinței dumneavoastră […] Ați repetat declarații false și defăimătoare către poliție, mass-media și un alt cetățean al Statelor Unite despre frații Tate”.

Tate a fost violent și coercitiv, spune fosta iubită

Benjamin Bull – care lucrează pentru Centrul Național pentru Exploatare Sexuală – spune că femeia este un martor cheie în ancheta din România și că scrisoarea a fost concepută pentru a face „un singur lucru și numai un singur lucru”:

  • „[Aceasta] a fost menită să ”închidă” martorul; să împiedice martorul să depună mărturie în orice procedură. Ei vor ca aceste tinere să se ascundă, să nu mai iasă niciodată public sau să descrie ce au văzut și ce li s-a întâmplat. Este în mod clar un efort de intimidare”.

Avocații soților Tate au confirmat pentru BBC că scrisoarea de încetare a fost trimisă în decembrie, ca o chestiune civilă pentru defăimare și calomnie în SUA, dar neagă orice formă de încercare de intimidare, mai transmite publicația britanică.

Tina Glandian, unul dintre consilierii lor juridici, a declarat că nu este nimic anormal ca ei să urmărească cereri legale valabile pentru defăimare.

Se crede că ancheta privind acuzațiile de viol și trafic de persoane se bazează, cel puțin parțial, pe mărturia a șase femei. Încă nu au fost formulate acuzații.

Echipa de avocați a familiei lui Andrew Tate a dezvăluit, de asemenea, că frații au depus plângeri penale în România, în aprilie anul trecut, împotriva a două femei, inclusiv a martorului care a primit scrisoarea de încetare în decembrie.

Glandian a declarat că plângerile penale din aprilie au fost depuse ca răspuns la acuzațiile potrivit cărora două femei au fost reținute împotriva voinței lor de către frații Tate.

„Nu a existat niciun fel de dovadă în acest sens”, a spus ea, „motiv pentru care [frații Tate] nu au fost arestați în aprilie. [La acel moment], nu erau altceva decât victimele unor acuzații false și aveau tot dreptul să depună plângeri penale pentru că li s-au percheziționat casele [și] li s-au confiscat bunurile”.

Rezultatele

Benjamin Bull, care îi reprezintă pe unii dintre martorii din actuala investigație Tate, spune că impactul acțiunii legale asupra clienților săi a fost supărător și intimidant.

Dar Dani Pinter, care face parte din aceeași echipă de avocați, spune că nu doar amenințarea cu acțiuni în justiție este intimidantă, ci și hărțuirea online pe care o primesc mulți dintre clienții săi pentru că au vorbit.

  • „Videoclipuri obișnuite, cu o valoare de producție ridicată, menite să îi facă de râs și să îi hărțuiască, sunt împărtășite printre adepții lui Tate. Se fac afirmații cu adevărat obscene, se încearcă să le facă de rușine, se spune că sunt mincinoase. Dar în acestea sunt incluse și informațiile lor private – unde lucrează, cine sunt membrii familiei lor – cu intenția clară de a incita la hărțuire. Și funcționează.”

Cele două presupuse victime pe care le reprezintă au primit amenințări cu moartea, spune ea.

  • „Sunt speriate de moarte. Amândouă se ascund. Simt că nu se pot stabili nicăieri, pentru că oamenii încearcă să le găsească”.

Procurorii au avut grijă să păstreze numele celor șase femei din cazul lor strict confidențial. Însă numele complete ale unora dintre ele au fost publicate pe rețelele de socializare. Iar numele a doi martori au apărut chiar și într-o declarație pentru BBC din partea echipei de comunicare din SUA a lui Andrew Tate. BBC nu le numește în mod public.

Daria Gusa a vorbit cu BBC și cu alte persoane despre faptul că a primit un mesaj privat de pe contul de Instagram al lui Andrew Tate când avea 16 ani. Acesta a urmat același model expus de el în discursurile online despre cum să câștige atenția unei femei și să obțină influență asupra ei.

Ea nu a susținut că acesta ar fi comis vreo infracțiune.

„Am primit o grămadă de mesaje”, mi-a spus ea. „Majoritatea erau de la oameni care spuneau că mint sau mă făceau târfă”.

Dar a primit și „10-15 amenințări” online.

„Un tip mi-a trimis un mesaj în care îmi spunea: „Știu că studiezi la această universitate, programul este publicat online, știu unde ești”, a spus Daria.

Mai multe prietene ale sale, care se pare că au avut și ele contact cu el, au refuzat să vorbească despre experiențele lor, spune ea.

  • „Nu este vorba doar de oamenii care lucrează pentru el”, a explicat ea. „Este faptul că, practic, există milioane de bărbați care îi idolatrizează cu adevărat pe acești oameni și ar face orice pentru a-i proteja pe ei și imaginea lor, așa că eu cred că este complet justificat faptul că atât de multe fete nu vor să vorbească”.

Nu este clar cine anume gestionează unele dintre cele mai active conturi care îi apără pe Tate sau cât de multă cooperare există între ei. Dar riscurile pentru femeile care fac acuzații publice împotriva lui Andrew Tate pot fi mari, iar acestea pot veni din mai multe direcții, mai arată BBC.

Context

Frații Tate sunt anchetați de procurori pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol. În același dosar au fost reținute și două românce, despre care se presupune că au lucrat cu cei doi. Ei au fost reținuți de DIICOT în 29 decembrie 2022, iar apoi instanța a admis cererea procurorilor de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Mascații care au descins acasă la frații Tate, reținuți pentru grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol, au găsit o gorilă realizată din dolari, un crocodil acoperit cu pietre albastre, ceasuri de lux, diverse sume de bani, arme albe și un pistol, conform surselor G4Media.

Frații milionari mai aveau și un sistem sofisticat de supraveghere, cu cel puțin 16 camere care monitorizau totul în casa dintr-o zonă de lux a Capitalei, dar și în împrejurimile acesteia. În filmarea publicată de DIICOT se poate auzi și reacția celor de la trupele speciale în momentul în care văd gorila cu dolari, spunând ”f…ing s.it!”.

De asemenea, potrivit informațiilor G4Media.ro, procurorii au ridicat de acasă de la cei doi frați 11 dintre mașinile de lux pe care le dețin. Recent, Andrew Tate s-a șicanat cu activista de mediu Greta Thunberg, pe Twitter, pe tema numărului de autoturisme pe care le deține britanicul.

Procurorii suspectează constituirea unui grup infracțional organizat în scopul racolării și exploatării unor fete pentru crearea de clipuri pornografice destinate difuzării contracost pe site-uri de profil, în special onlyfans. Cei doi frați britanici sunt acuzați că au obținut astfel importante sume de bani cu care au cumpărat case, autoturisme de lux și cryptomonede. Dosarul a început în aprilie, când DIICOT a cercetat cazul tinerei americane sechestrate în Voluntari de cei doi cetățeni britanici.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

  1. Nu cred ca ar trebui sa fie legal sa timorezi victima nici macar cu amenintari de genul asta. Dupa ce se termina procesul si ramai nevinovat, ok nu vad de ce nu ai putea sa o dai in judecata. Dar nu mi se pare normal sa fie permise astfel de amenintari la adresa victimei inainte de procesul lui.

    • Exact, dupa ce se desfasoara proceaul penal si pricurorii nu au putut dovedi vinovatia ta, da in judecata civila/penala pe cine vrei tu. Altfel ar trebui sa i se mai adauge pe rol infractiuni de hartuire intimidare si santaj oricui incearca sa impiedice un proces penal cu pribe rezonabile sa se desfasoare. Dar ce sa ceri de la niste parveniti interlopi si mafioti.

    • stai linistit, procurorilor le convine gafa asta. se adauga la speta ca circumstante agravante. se vede ca beizadelele nu stiu jocul. asta e o greseala majora. daca ii judeca in sua si afla juratii de amenintarea asta sa te tii ce distractie iese.

  2. sa „ameninti” cu judecata nu e o infractiune asa cum crezi tu

  3. suuuuug puuuula pe 2 ruble si trolez pentru rusi.

  4. Firma de avocatură acuză o victimă că nu ar spune adevărul, dar adevărul nu îl stabileşte firma de avocatură. Şi cu siguranţă nu se stabileşte înainte de trimiterea în judecată.

    Poate doar dacă dom Predoiu o şti ceva din „surse neoficiale”…

    DAR POTRIVIT LEGII ADEVĂRUL SE STABILEŞTE ÎN SALA DE JUDECATĂ, NU ÎN SEDIUL CASEI DE AVOCATURĂ.

    • La acuzatiile de viol si trafic de persoane, alde tate ar trebui sa raspunda si pentru santaj, amenintari si hartuirea martorilor. Vor sa faca pe mafiotii, dar ei sunt doar niste batausi de cartier. Hai sa le dea in judecata pe victime si sa le ceara 300 de milioane de dolari. Taxa de timbru e 10% parca. Adica 30 de milioane. Sa o plateasca si sa depuna plangere. Daca pierd procesul, taxa nu se inapoiaza.

  5. De ce nu 300 de miliarde, sau 300 de mii de miliarde?
    Infractori de 2 lei, fara blazon, te duci si faci bani pe barba la niste femei proaste….
    Molestati in puscarie, ei si familiile lor!

  6. La parnaie da-te dreaq de interlop. Nu ii aveam pe ai nostri prin Ferentari ai venit si tu. Lasa masinile si banii si stai vreo 10 ani la odihna.

  7. Doar o minoritate vocala. La fel ca aia care se vopsesc rogvaiv in cap si urla cand treci peste trecerile de pietoni vopsite in curcubeu. Incels will incel.

  8. Păi ce să facă un influencer,încearcă să influențeze declarațiile, nu știu dacă în sens penal ,ca infracțiune.Aici rămâne ca parchetul să stabilească dacă a urmărit să intimideze victima pentru a paraliza sistemul probator sau pentru a o determina să spună adevărul prin retragerea unor declarații mincinoase.

  9. Dacă vecinul face gălăgie și mergi sa ii spui sa facă liniște ca altfel chemi politia se cheamă ca l-ai amenințat?

    • #anon….ce comparații găsești! Dacă îți spune simion ca ești tembel, tu recunoști!

  10. Barbatii care ii idolatrizeaza ii vor putea vizita in psucarie.