G4Media.ro

Anca Dragu: Funcționarii de la Senat primesc spor de antenă / Cred…

Sursa Foto: Unsplash.com

Anca Dragu: Funcționarii de la Senat primesc spor de antenă / Cred că fiecare dintre noi ne desfășurăm astăzi activitatea în apropierea unor antene. Personal, nu sunt adepta sporurilor

Președintele Senatului, Anca Dragu, a declarat la Digi24, în contextul discuției despre o nouă lege a salarizării pregătită de Ministerul Muncii, că la Senat sunt acordate 4 sporuri, printre care cel de antenă și de doctorat. Sporul de antenă îl primesc  toți cei aproximativ 700 de angajați, însă președintele Senatului spune că nu nu este adepta sporurilor și că salariul trebuie să reflecte gradul de încărcare a muncii.

Dragu spune că sporurile primite de cei de la Senat reprezintă „8-9% din totalul anvelopei salariale”.

Cele mai relevante declarații

  • Funcționarii de la Senat primesc spor de antenă, pentru că se încadrează în această categorie. Cred că fiecare dintre noi ne desfășurăm astăzi activitatea în apropierea unor antene. Personal, nu sunt adepta sporurilor. Salariul trebuie să reflecte gradul de încărcare a muncii și, într-adevăr, condițiile dificile, dar această modalitate de a da sporuri a fost dezvoltată în anul 2000 și a fost pentru a eluda rigorile care se puneau pe anvelopa salarială, erau duse în alte cheltuieli, de bunuri și servicii
  • Am mai identificat vreo 17 persoane care au sporuri de doctorat. E un spor destul de bizar. De fapt, o anume muncă ar trebui să necesite sau nu să ai doctorat și atâta tot. În instituțiile în care am lucrat se spunea clar, pentru anumite funcții era nevoie de doctorat, pentru altele era de preferat, dar asta nu însemna că aveai ceva în plus la salariu
  • Aceste sporuri sunt date prin legile actuale. Trebuie analizate aceste legi, trebuie să discutăm împreună și să luăm o decizie. Cred că putem să ne auzim într-o lună de zile, să vedem care e situația sporurilor. Oamenii se sperie când aud aceste discuții, se sperie că li se vor reduce veniturile și nu trebuie să creăm această panică, trebuie să explicăm că sistemul public de salarizare e unul echitabil și trebuie să fie corelat cu sistemul de salarizare din sectorul privat, trebuie să funcționeze la fel

Sursa: Digi24.ro

Sursa Foto: Unsplash.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. La cei de la ANPC de la sediul central nu functioneaza deloc telefoanele mobile in interior, ce sporuri private cred ca se dau in liniste p’acolo

  2. Se iradiaza saracutii de la 5G, haoleu Huawei aNtenteza la supa congresmenilor romulani.

  3. Pe modelul de spor tip Antena 3. :))))

  4. Sunteți la putere, faceți cea ce trebuie, nu va oprește nimeni!Numai să vreți……

  5. Sistemul asta de a acorda sporuri multe si un salariu mic, este o mare porcarie. Perpetuata de toate guvernele. Ii iei omului sporul, ii tai din bani, simplu. Problema majora este ca sunt într-adevăr foarte multi taiatori de frunza la caini, care stau pe spinarea celorlalți, care muncesc de le sar capacele. Daca Guvernul actual chiar vrea sa faca ceva ar trebui sa plece de aici. Frecatorii de menta sa fie inedepartati. Iar asta se poate face prin informatizare, evaluari profesionale corecte si examene de intrare in sistem neviciate. Taierea sporurilor tuturor, in acest moment inseamnă scăderea veniturilor tuturor. Adica si a celor care muncesc si a frecatorilor de menta. Iar rezultatul va fi ca si cei care muncesc o sa isi bage picioarele. Corect este reformarea sistemului, pentru a avea un sistem bugetar eficient. Părerea mea este ca nu se va face nimic. In niciun caz pilele vor pati ceva. Vezi cazul „animalului politic”. Plus alte masuri, gen camere de filmat la toate ghiseele, care sa înregistreze interactiunea dintre functionari si cetățean, body-cam pe toate echipajele de politie, pompieri, salvare.

  6. Am vazut emisiunea la Digi 24 si dna Anca Dragu, pe care eu o apreciez ca profesionista, m-a dezamagit!
    Uite de ce:
    ”La Senat NU am găsit sporuri INCORECTE. De fapt, sunt doar vreo 4 sporuri – de condiţii de muncă, de antenă, sporul de noapte, sporul de doctorat. În total am numărat ca 8-9% din totalul anvelopei salariale reprezintă sporuri, este un PROCENT foarte DECENT”, a declarat, vineri, la Digi 24, Anca Dragu.
    Aceasta a precizat că sporul de antenă este primit de toţi cei 700 de salariaţi de la Senat. Întrebată dacă i se pare corect acest spor, Dragu a afirmat: ”Cred că fiecare în ziua de astăzi ne desfăşurăm activitatea în apropierea unor antene şi avem un telefon mobil. Personal nu sunt adepta sporurilor, salariul trebuie să reflecte gradul de încărcare a muncii şi condiţiile dificile”.

    Cucoana, draga, dar de ce acest „procent foarte decent”, NU l-ati dat acum si amaratelor de Pensii publice sau salariatilor din mediul privat, lor de ce NU le plateste Statul Roman Sporuri precum bugetariilor,, pentru acele conditii care mai de care mai „periculoase”?!
    De cei din mediul privat NU ii pasa Statului roman ca lucreaza in fata calculatorului peste 8 ORE pe zi?!

    ”La Senat NU am găsit sporuri incorecte” si ” În total am numărat ca 8-9% din totalul anvelopei salariale reprezintă sporuri, este un procent foarte DECENT”: mi se par afirmatii inadmisibile de la Anca Drafu!
    Exact asa a spus, a spus ea mai multe care m-au dezamagit, dar insistentele moderatoarei Anca Suciu au determinat-o de multe ori sa revina si sa raspunda ca si cum ar muri de dorinta Reformelor in sitemul salariilor si sporurilor bugetarilor!
    M-a dezamagit, i-a aparat pe subalternii ei fix ca Raluca Turcanu aseara la B1 TV, ca o closca, vai cat muncesc saracii!
    Ma uimeste cum TOTI cand ajung la putere ca Sefi, TOTI isi apara subalternii precum clostile puii, uitand de vorbele grele facute la adresa bugetarimii cand era PSD la putere!
    In plus, NU cred ca VALOAREA Totala a Sporurilor la Senat reprezinta numai 8-9%, cum afirma ea!!!
    Am cautat informatii, a MINTIT fara rusine!
    Postez mai jos dovada ca Anca Dragu a MINTIT referitor la Sporurile din Senat!
    Mai mult, ni se spune ca NU sunt Bani, dar bugetul Senatului pe 2021 e mai mare decat in 2020!!!
    Emisiunea e pe site-ul DIGI 24, vineri 12 Februarie 2021, moderator Anca Suciu, de la Ora 15!
    Rusine, Anca Dragu!

  7. Digi 24: „Statul la stat. Angajații Senatului primesc spor la salariu și… pentru „uzura prematură a organismului”.
    22.10.2020.
    În România toţi funcţionarii publici sunt egali, dar unii sunt mai egali decât alţii. Şefii din instituţiile publice au ajuns să primească, lunar, mii de lei în plus la salariu, spor pentru muncă în condiţii vătătmătoare. Subalternii lor, care lucrează în exact aceleaşi condiţii, deci se expun aceloraşi riscuri, primesc doar câteva sute de lei. Anomalia vine din faptul că sporul se acordă ca procent din salariu.
    La Senat, de exemplu, viaţa de angajat la stat este atât de grea încât organismul uman se uzează prematur. Şi nu, nu este o glumă.
    Am citat, doar, dintr-un document oficial. Urmăriţi un nou episod al campaniei Statul la Stat.

    La Parlament, condiţii de muncă ce pot duce la uzura prematură a organismului.
    Ca orice funcţionari care se respectă, miile de angajaţi de la Parlament primesc lunar un spor de 15 la sută din salariu pentru condiţii vătămătoare.
    Potrivit informaţiilor oficiale primite de la Camera Deputaţilor şi Senat, în primul rând, funcţionarii de aici sunt afectaţi de undele electromagnetice care se propagă prin clădire.

    George Dumitrică, secretar general adjunct Camera Deputaţilor: În funcţie de zonele în care lucrezi se propagă şi se simt. Se simt!!! Ele au o acţiune asupra organismului uman. Nu în toată clădirea dar într-o zonă destul de mare, pentru că vorbim de reţele electrice care îmbracă întreaga structură a Palatului Parlamentului.

    Apoi, documentul precizează că, activitatea funcţionarilor presupune o suprasolicitare nervoasă. Cu alte cuvinte, plimbatul hârtiilor dintr-un birou în altul îi stresează atât de tare încât riscă să se îmbolnăvească. În plus, se arată în document, există şi condiţii de muncă ce pot duce la uzura prematură a organismului. Am dorit să aflăm mai multe despre această… „uzură prematură” chiar de la conducerea administrativă a Senatului, mai exact de la secretarul general Izabela Chencian.
    Izabela Chencian, secretar general al Senatului: Așa e legislația.
    Ne întoarcem în Parlament. Deşi toţi funcţionarii lucrează în aceleaşi condiţii vătămătoare, sporul şefilor ajunge să fie şi de opt ori mai mare faţă de al angajaţilor de rând.
    Pentru că, nu-i aşa!?, 15 la sută dintr-un salariu de 20 de mii de lei nu este acelaşi lucru cu 15 la sută dintr-o leafă de aproximativ 3 mii de lei.
    Astfel, un secretar general încasează un spor lunar de 3.030 de lei, aproape cât un salariu mediu net.
    Un secretar general adjunct încasează 2.852 de lei, un director general 2.315 lei iar un şef de serviciu 1.784 de lei.
    Cel mai mic spor îl ia un muncitor necalificat: 285 de lei, chiar dacă lucrează în aceeaşi clădire şi se luptă cu aceleaşi unde electromagnetice ca şefii lui.

    Liberalii au vrut să schimbe legea, dar s-au răzgândit, fără a explica prea bine de ce.
    Şi pentru că aşa este legislaţia, situaţia se repetă în majoritatea instituţiilor publice din România. La finalul anului trecut, Guvernul a dorit să schimbe legea pentru a nu mai exista asemenea discrepanţe între funcţionari. Se propunea astfel, ca pentru aceleaşi condiţii vătămătoare, sporul să fie egal şi nu procent din salariu. Până la urmă liberalii s-au răzgândit, fără a explica prea bine de ce. Acum, ministrul Muncii spune că nu a abandonat ideea, dar NU ştie dacă şi CAND va putea fi pusă în aplicare.
    Violeta Alexandru, ministrul muncii: Când o să am o părere consolidată pe acest subiect, după ce gestionăm toate măsurile luate de Guvern o să vă comunic. Este adevărat, în administraţie trebuie făcută o evaluare severă aş spune eu, dar înainte ca acestă evaluare să fie făcută, părerea mea e că nu fac decât să transmit nişte informaţii care să inflameze lucrurile, fără să vin şi cu soluţia imediată.”
    https://www.digi24.ro/special/statul-la-stat/statul-la-stat-angajatii-senatului-primesc-spor-la-salariu-si-pentru-uzura-prematura-a-organismului-1388396

  8. Merita vazuta Emisiunea de pe Site-ul DIGI 24, s-o auziti pe Anca Dragu incepand cu Minutul 12:10, spunand ingrijorata tare ca „atentie, oamenii se SPERIE cand aud aceste discutii si oamenii se sperie ca li se vor fi reduce veniturile si nu trebuie sa cream aceasta panica. Trebuie sa le explicam ca sistemul public de salarizare trebuie sa fie unul echitabil si trebuie sa fie corelat cu sistemul de salarizare din sectorul privat.”
    Mai, mai sa le planga de mila, m-a socat, auzi la ea, „sa NU-i speriem pe bugetari ca le reducem Veniturile uriase”!!!
    Doamna, daca nu sunteti in stare, plecati, nu mai plangeti si dvs de mila bugetarilor cand cei din mediul privat muncesc pe rupte pentru aceleasi venituri, pe salarii de nimic comparativ cu VENITURILE Uriase ale bugetarimii voastre!!!

  9. Uite dovada ca dna Dragu MINTE ca Sporurile sunt de 8-9%!!

    Digi 24: „Statul la stat. Angajații Senatului primesc Spor la salariu și… pentru „uzura prematură a organismului”.
    22.10.2020.
    În România toţi funcţionarii publici sunt egali, dar unii sunt mai egali decât alţii. Şefii din instituţiile publice au ajuns să primească, lunar, mii de lei în plus la salariu, spor pentru muncă în condiţii vătătmătoare. Subalternii lor, care lucrează în exact aceleaşi condiţii, deci se expun aceloraşi riscuri, primesc doar câteva sute de lei. Anomalia vine din faptul că sporul se acordă ca procent din salariu.
    La Senat, de exemplu, viaţa de angajat la stat este atât de grea încât organismul uman se uzează prematur. Şi nu, nu este o glumă.
    Am citat, doar, dintr-un Document oficial. Urmăriţi un nou episod al campaniei Statul la Stat.

    La Parlament, condiţii de muncă ce pot duce la uzura prematură a organismului.
    Ca orice funcţionari care se respectă, miile de angajaţi de la Parlament primesc lunar un spor de 15 la sută din salariu pentru condiţii vătămătoare. (115%, dna Dragu!!)
    Potrivit informaţiilor oficiale primite de la Camera Deputaţilor şi Senat, în primul rând, funcţionarii de aici sunt afectaţi de undele electromagnetice care se propagă prin clădire.

    George Dumitrică, secretar general adjunct Camera Deputaţilor: În funcţie de zonele în care lucrezi se propagă şi se simt. Se simt!!! Ele au o acţiune asupra organismului uman. Nu în toată clădirea dar într-o zonă destul de mare, pentru că vorbim de reţele electrice care îmbracă întreaga structură a Palatului Parlamentului.

    Apoi, documentul precizează că, activitatea funcţionarilor presupune o suprasolicitare nervoasă. Cu alte cuvinte, plimbatul hârtiilor dintr-un birou în altul îi stresează atât de tare încât riscă să se îmbolnăvească. În plus, se arată în document, există şi condiţii de muncă ce pot duce la uzura prematură a organismului. Am dorit să aflăm mai multe despre această… „uzură prematură” chiar de la conducerea administrativă a Senatului, mai exact de la secretarul general Izabela Chencian.
    Izabela Chencian, secretar general al Senatului: Așa e legislația.
    Ne întoarcem în Parlament. Deşi toţi funcţionarii lucrează în aceleaşi condiţii vătămătoare, sporul şefilor ajunge să fie şi de opt ori mai mare faţă de al angajaţilor de rând.
    Pentru că, nu-i aşa!?, 15 la sută dintr-un salariu de 20 de mii de lei nu este acelaşi lucru cu 15 la sută dintr-o leafă de aproximativ 3 mii de lei.
    Astfel, un secretar general încasează un spor lunar de 3.030 de lei, aproape cât un salariu mediu net.
    Un secretar general adjunct încasează 2.852 de lei, un director general 2.315 lei iar un şef de serviciu 1.784 de lei.
    Cel mai mic spor îl ia un muncitor necalificat: 285 de lei, chiar dacă lucrează în aceeaşi clădire şi se luptă cu aceleaşi unde electromagnetice ca şefii lui.

    Liberalii au vrut să schimbe legea, dar s-au răzgândit, fără a explica prea bine de ce.
    Şi pentru că aşa este legislaţia, situaţia se repetă în majoritatea instituţiilor publice din România. La finalul anului trecut, Guvernul a dorit să schimbe legea pentru a nu mai exista asemenea discrepanţe între funcţionari. Se propunea astfel, ca pentru aceleaşi condiţii vătămătoare, sporul să fie egal şi nu procent din salariu. Până la urmă liberalii s-au răzgândit, fără a explica prea bine de ce. Acum, ministrul Muncii spune că nu a abandonat ideea, dar NU ştie dacă şi CAND va putea fi pusă în aplicare.
    Violeta Alexandru, ministrul muncii: Când o să am o părere consolidată pe acest subiect, după ce gestionăm toate măsurile luate de Guvern o să vă comunic. Este adevărat, în administraţie trebuie făcută o evaluare severă aş spune eu, dar înainte ca acestă evaluare să fie făcută, părerea mea e că nu fac decât să transmit nişte informaţii care să inflameze lucrurile, fără să vin şi cu soluţia imediată.”

  10. Cum sa reprezinte Sporurile astea „numai 8-9% din Totalul anvelopei salariale”, cand TOTI angajatii le primesc si sunt de regula peste 10-15%, in plus se CUMULEAZA, adica 3 Sporuri de cate 15% din Salariu fiecare in final reprezinta INCA 45% din Salariul Brut!

    24.01.2020, Newsweek: „1,6 milioane de euro pentru angajații din Senat afectați de radiații și inducția electrică.
    Angajați din Senat se află în pericol mortal și primesc compensații financiare. În valoare de 651.570 de lei pe lună.
    Secretarul General al Senatului primește „spor de condiții grele și vătămătoare” în valoare de 3.030 de lei, la un salariu de 20.194 de lei, potrivit deocumentelor publice de pe senat.ro. În 2017, nu primea niciun fel de spor.

    „Izabela Chencian, Secretarul General al Senatului, din aprilie 2018, are o experiență de peste zece ani în cadrul instituției parlamentare, în cariera profesională desfășurând activități diverse: la Direcția Secretariat general, la nivelul Comisiei permanente pentru drepturile omului, culte și minorități precum și în cadrul unui grup parlamentar, în calitate de coordonator”, potrivit prezentării de pe senat.ro. Nu se menționează niciunde condițiile grele de muncă. Dimpotrivă, prezentarea are o notă foarte pozitivă.
    Secretarul general-adjunct primește un spor de condiții vătămătoare de 2.852 de lei. În 2017, sporul era de patru ori mia mic, doar 650 de lei. Înalții funcționari din Senat primesc 1.500 de lei – directorul și șeful de birou, de exemplu. În 2017, primeau doar 777 lei. Un șef de cabinet senatorial primește 500 de lei pentru că își pune viața în pericol la locul de muncă.

    Într-un răspuns pentru Newsweek Romînia, Senatul României arată că „pe baza expertizei emise de Institul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Protecția Muncii ce a identificat un număr de 6 factori de risc… aceste rezultate pot fi utilizate pentru stabilirea cuantumului sporului de condiții vătămătoare de muncă pentru toate categoriile de personal prevăzute în organigrama Senatului.
    Conform Raportului a rezultat că valoriile medii ale intensității câmpului electric și cele calculate ale inducției magnetice depășesc limitele impuse de legislație”.
    Potrivit Senatului, secretarul general al instituției „doamna Izabela Chencian a încasat suma de 36.610 lei pentru condiții vărămătoare de muncă în perioada 11.04.2018 – 31.12.2019”

    DIGI 24, 17,12.2020: ” Pentru că sunt stresați, judecătorii CCR primesc spor „de risc” și spor de „suprasolicitare neuropsihică”.
    Fiecare judecător al Curţii Constituţionale primeşte lunar 2 sporuri pentru acelaşi lucru.
    Mai exact pentru faptul că sunt… stresaţi. Primul se numeşte spor de risc şi suprasolicitare neuropsihică şi este de 5.660 de lei, brut. Al doilea, în valoare de 4.390 de lei, se numeşte spor pentru muncă în condiţii vătămătoare în care, din nou, este inclusă suprasolicitarea neuropsihică.
    Documentele oficiale arată că judecătorii se stresează cel mai tare pentru că… atenţie… sunt speciali şi unici.
    De asemenea, nivelul de stres creşte atunci când se întâlnesc cu oameni din alte ţări.
    Judecătorii au refuzat orice dialog în privinţa cumulării celor două sporuri pentru stres

    Specialiştii au mai identificat şi alţi factori care îi stresează pe judecători dar şi pe angajaţii Curţii: presiunea mediatică şi a opiniei publice, volumul crescut al activităţii, ritmul de lucru intens, complexitatea sarcinilor de serviciu, statul prea mult în faţa calculatorului sau dezechilibrul dintre muncă şi viaţă extraprofesională.
    De la înălţimea funcţiei pe care o ocupă, judecătorii au refuzat orice dialog în privinţa cumulării celor două sporuri pentru stres.
    „Sporurile se acordă în baza legilor existente. Președintele Curţii Constituţionale nu doreşte să facă alte comentarii”

    Am fi vorbit şi cu preşedintele Valer Dorneanu dar nu a fost cu putinţă. A doua zi echipa Digi24 a mers din nou în faţa sediului CCR care se află în incinta Palatului Parlamentului. Valer Dorneanu, dar şi alţi judecători, au ales să intre în clădire prin altă parte. La vederea nostră, inclusiv Mona Pivniceru a întors maşina preferând intrarea de la Senat.

    Reporter: O să intre pe la Senat, probabil. Deci ne-a văzut că suntem aici, a întors maşina şi intră pe la Senat, practic… Doamna Pivniceru…
    În aceste condiţii am solicitat, oficial, Biroului de Presă al CCR un interviu cu preşedintele Valer Dorneanu. Ni s-a transmis că cele două sporuri de suprasolicitare neuropsihică şi condiţii vătămătoare se acordă în baza legilor existente, iar şeful Curţii Constituţionale nu doreşte să facă alte comentarii. În plus, judecătorii primesc şi spor pentru păstrarea confidenţialităţii: 1.133 de lei brut, lunar. Au cazarea şi transportul gratuite şi primesc diurnă de câte ori se deplasează la şedinţe.”
    „Valer Dorneanu seful CCR încasează 12.500 lei/LUNA din 4 Sporuri: oboseală, confidențialitate, praf și doctorat.
    Valer Dorneanu este șeful sporurilor din România.
    Numai din acest tip de venituri, președintele CCR încasează, lunar, echivalentul a 4 salarii medii pe economie. Sporurile se adaugă unui salariu de 6.000 de euro pe lună. Sporurile sunt 40% peste salariu.
    Președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, câștigă, potrivit documentelor oficiale, suma de 29.663 de lei pe lună, adică 6.000 de euro pe lună.
    Mult mai șocante sunt sporurile pe care Dorneanu le încasează și care sunt în număr de 4:
    Spor pentru risc și suprasolicitare neuropsihică – 5.884 lei pe lună. Este vorba de 25% din salariu.
    Spor pentru păstrarea confidențialității – 1.176 lei pe lună (5% din salariu),
    Pentru acest două sporuri de mai sus legea spune pur și simplu că:
    „Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de la curţile de apel, tribunale, tribunalele specializate şi judecătorii, procurorii de la parchetele de pe lângă aceste instanţe, membrii Consiliului Superior al Magistraturii, personal de specialitate juridică asimilat magistraţilor, magistraţii-asistenţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie… beneficiază şi de un spor pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică de până la 25%, respectiv de un spor pentru păstrarea confidenţialităţii de până la 5%, aplicate la salariul de bază lunar, respectiv la indemnizaţia lunară de încadrare.”

    Dorneanu primește, pentru că este extenuat și pentru a nu divulga secrete, 7.000 de lei /lună.

    Spor pentru condiții de muncă vătămătoare – 4.449 lei pe lună. (15% din salariu)
    Despre acest spor Newsweek a scris pe larg că este greu de verificat. Oricine își desfășoară activitatea în praf sau la calculator poate cere spor de condiții vătămătoare.
    Indemnizația lunară pentru titlul științific de doctor – 950 de lei pe lună.”
    Pentru cele 4 sporuri, Dorneanu încasează, lunar, suma de 12.459 de lei, adică 2.500 de euro.

  11. 8-9% adunat poate sunt pensiile amarate datorate unor batrani exploatati de comunism in agricultura carora li se neaga munca prin pierderea actelor si venituri clar sub media pe tara acelor ani.
    inca 8-9% apele romane +10/20 de la taxele pe lemnul din padure si tot asa.
    Cam scartaie logica sincer.
    Sport pentru doctorat uite asa sa pus in miscare tiparitu de diplome false adica eu as da si sport ca stie sa deschida usa la lift sau ca stie se semneze…
    Pe vremea fanariotilor era taxa pe cosul fum pentru tarani iobagi cam care e diferenta?
    Daca informatizeaza activitatea in parlament inchide porcaria aia inutila si lucreaza fiecare de acasa cu tableta adio hartie tocata/adio secretara/deplasare cu amanta pardon asistenta/asistentul sa nui uitam pe cei pe invers.
    Cu cat ar creste alocatia la cei mici fara existenta fizica a unui parlament?
    ca oricum guvernul ligifereaza prin ordonante daca privim in trecut.

  12. Funcționarii de la Senat dacă le este frică de antene și vor sporuri, să plece să lucreze în altă parte. Sigur se vor găsi oameni serioși, muncitori , care să vrea să lucreze la Senat, fără să le fie frică de antene, deci nu vor cere spor.