G4Media.ro

ANALIZĂ Zecile de șantiere din Capitală care înaintează cu pași de melc…

Foto: G4Media

ANALIZĂ Zecile de șantiere din Capitală care înaintează cu pași de melc îngreunează traficul deja dat peste cap

În Capitală există zeci de şantiere care îngreunează şi mai tare traficul supraaglomerat deja. Pe Bulevardul Pipera spre exemplu, prima bandă de circulaţie este blocată de luni bune de un şantier al Termoenergetica care se întinde pe o distanţă de peste 300 de metri. Șantierul produce frecvent ambuteiaje în intersecţiile din apropiere, iar nervii şoferilor nevoiţi să petreacă timp în plus în trafic sunt întinşi la maximum.

„Stăm bară la bară zilnic. E inadmisibil, inacceptabil aşa ceva. Asta e România şi astea sunt condiţiile. Odată şi odată o să fie bine., a declarat pentru G4Media.ro unul dintre şoferii care aşteptau culoare verde a semaforului.

La o aruncătură de băţ (strada Radu Beller), un alt şantier care ţine de o companie municipală de această dată, blochează primele benzi de circulaţie.

Foto: G4Media

Pe un alt bulevard intens circulat (Calea Floreasca), o gură de canalizare reparată în urmă cu câteva săptămâni continuă să fie semnalizată şi îi obligă pe şoferi să o ocolească pe contrasens.

Foto: G4Media

Potrivit unui răspuns al Primăriei Generale remis G4Media.ro, în prezent, pe marile bulevarde ale Bucureştiului există nu mai puţin de 72 de şantiere, cu menţiunea că o singură autorizaţie poate fi dată şi pentru 5, 6 sau 7 străzi. Mai mult decât atât, dintre cele peste 70 de şantiere, 14 au depăşit termenul prevăzut în autorizaţie şi au cerut prelungirea acestuia. În afară de acestea, mai sunt şi şantiere pentru care se dau autorizaţii pentru 48 de ore, pentru lucrări de urgenta. Acestea se aprobă direct de Primăria Municipiului Bucureşti.

„Dacă vrem să rezolvăm odată pentru totdeauna problema căldurii din Bucureşti, ceea ce am început să facem în şfârşit, aceste şantiere sunt necesare, nu se pot schimba conducte fără să sapi în asfalt. Pe de altă parte, ceilalţi operatori, Apa Nova şi toţi ceilalţi operatori, au lucrările lor de întreţinere care sunt de asemenea normale.”, a declarat Primarul General al Capitalei Nicuşor Dan pe 7 iunie în cadrul unei conferinţe de presă.

Specialiştii în mobilitate urbană consultaţi de G4Media.ro spun că şantierele nu ar mai înainta cu paşi de melc dacă autorităţile le-ar supraveghea mai serios.

„Tot timpul avem şantiere care nu se mai termină. Pare a fi o nepăsare continuă atât din partea acelor care execută aceste lucrări, dar şi din partea celor care ar trebui să supravegheze aceste lucrări şi să aibă grijă ca termenele asumate să fie respectate. Atunci când ne apucăm să reparăm ceva în Capitală, lucrurile trebuie făcute cu rapiditate. Trebuie lucrat noaptea, ziua, în aşa fel încât disconfortul să fie minim.”, este de părere Dragoş Dincă, specialist în mobilitate urbană.

Problema este că pe multe şantiere se lucrează cu muncitori puţini, iar în weekend-uri nu se lucrează deloc.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Daca nu e apa calda, nu e bine, sa repare odata tevile. Daca se repara tevile, nu e bine, traficul e infernal. Vine firea inapoi acu si repara ea tot.

  2. Masina nu este un drept. Natiunea care parcheaza in scara blocului pentru ca e greu sa mergi 1 minut pe jos nu ar trebui sa aiba voie sa foloseasca masina, asadar mars pe jos, pe bicicleta si in stb!