G4Media.ro

Acțiunile First Republic Bank se prăbușesc cu 49% pe Wall Street, după…

Acțiunile First Republic Bank se prăbușesc cu 49% pe Wall Street, după o retragere masivă de depozite / Noi temeri privind sectorul bancar

Acțiunile băncii americane First Republic s-au prăbușit marți pe Wall Street, investitorii fiind îngrijorați de viitorul companiei, după ce clienții au retras depozite de peste 100 de miliarde de dolari în primul trimestru, potrivit Le Figaro.

Titlurile au încheiat ziua de marți în scădere cu 49% la bursa de la New York, după ce au fost suspendate de mai multe ori în timpul ședinței, în urma publicării rezultatelor sale financiare luni seară.

Evoluția acțiunilor acestei bănci a stârnit temeri că ar putea fi a treia bancă care să dea faliment după prăbușirea Silicon Valley Bank și Signature Bank.

Acest lucru a făcut ca Wall Street să scadă, iar bursele europene să deschidă pe roșu în miercuri dimineață. În SUA, S&P 500 a închis în scădere cu 1,6%, în timp ce Nasdaq a pierdut aproape 2%, iar Dow Jones a căzut cu 1%.

În Europa, atât banca spaniolă Santander, cât și UBS din Elveția au constituit ieri provizioane mai mari decât se așteptau în ultimele lor rezultate trimestriale. Santander a subliniat îngrijorările legate de perspectivele pieței ipotecare, potrivit The Guardian.

Din fericire, PacWest, o altă bancă regională din SUA, a adus un pic de calm pe piețe când a anunțat după clopoțelul de închidere că depozitele sale s-au stabilizat în martie, iar acțiunile sale au urcat cu aproape 14% în tranzacțiile de după orele de tranzacționare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Căderea sistemului monetar mondial e doar chestiune de timp. Fără discuție viitorul va fi bitcoin &co

    • Doar monedele virtuale controlate de stat(e) vor fi acceptate. Băncile centrale nu vor sa scape banii de sub control.
      Si acuma – banii de hârtie sunt practic virtuali, atâta vreme cat tiparnița este la stat.