G4Media.ro

A trebuit să treacă 23 de ani…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Trebuie recuceriti copiii si tinerii cu o contra-propaganda din care sa inteleaga importanta si beneficiile unei democratii reale, curate. O sarcina grea, foarte grea.

  2. CONSTITUȚIA ROMÂNIEI
    Art. 29 – Libertatea conştiinţei
    (1) Libertatea gândirii și a opiniilor, precum și libertatea credințelor religioase nu pot fi ingrădite sub nici o formă. Nimeni nu poate fi constrans să adopte o opinie ori să adere la o credință religioasă, contrare convingerilor sale.
    Art. 30 – Libertatea de exprimare
    (1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credințelor și libertatea creațiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

    Poate din această cauză este „cea mai neaplicată lege din România”.

    • Textul unei legi se aplică până când este modificat sau abrogat sau până când Curtea Constituțională îl declară neconstituțional. Până la ora actuală OUG 31/2002 a fost amendată, dar nu în esența ei, iar Curtea Constituțională nu a invalidat niciun articol al ei. Dimpotrivă, prin decizia 228/2012 https://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act?ida=110184 Curtea a respins excepția de neconstituționalitate ridicată în timpul unui proces din 2011 în fața Tribunalului Cluj.

      Pomeniți art. 29 și art. 30 al Constituției. Bănuiesc că n-ați ajuns încă la art 53 – Restrângerea exerciţiului unor drepturi sau al unor libertăţi
      (1) Exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege şi numai dacă se impune, după caz, pentru: apărarea securităţii naţionale, a ordinii, a sănătăţii ori a moralei publice, a drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor; desfăşurarea instrucţiei penale; prevenirea consecinţelor unei calamităţi naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav.
      (2) Restrângerea poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică. Măsura trebuie să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o, să fie aplicată în mod nediscriminatoriu şi fără a aduce atingere existenţei dreptului sau a libertăţii.

      În plus, nu știu dacă ați citit cu atenție textul articolului și dacă da nu știu cât ați înțeles din el. În el se pomenește de două decizii ale CEDO (pe care le puteți găsi pe site-ul acestei instituții) care statuează faptul că negarea Holocaustului NU este protejată de dreptul la liberă exprimare întrucât constituie INCITARE LA URĂ. Nu știu dacă știți, dar cum România a ratificat Convenția Europeană a Drepturilor Omului și ca atare aceste decizii fac parte din dreptul intern românesc.

      Și acum fac trimitere la un alt articol pe care bănuiesc că l-ați citit dacă tot ați ajuns până la art. 30:

      Art. 20 – Tratatele internaţionale privind drepturile omului
      (1) Dispoziţiile constituţionale privind drepturile şi libertăţile cetăţenilor vor fi interpretate şi aplicate în concordanţă cu Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, cu pactele şi cu celelalte tratate la care România este parte.
      (2) Dacă există neconcordanţe între pactele şi tratatele privitoare la drepturile fundamentale ale omului, la care România este parte, şi legile interne, au prioritate reglementările internaţionale, cu excepţia cazului în care Constituţia sau legile interne conţin dispoziţii mai favorabile.

      Deci România este obligată să urmeze pactele și tratatele privitoare la drepturile fundamentale ale omului. Care în speță nu protejează (potrivit CEDO care a interpretat unul dintre aceste pacte) negarea Holocaustului prin dreptul la liberă exprimare.

      Nu știu dacă am fost suficient de clar.

      PS Sunteți cumva un negaționist al Holocaustului sau un simpatizant legionar sau un admirator al lui Antonescu?

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.