G4Media.ro

A doua cea mai mare creștere salarială din 2019 a fost în…

Foto: Edupedu.ro

A doua cea mai mare creștere salarială din 2019 a fost în învățământ, anunță INS / În 2020 un șofer la minister are brutul cât al unui profesor cu studii superioare, 20 ani vechime și grad didactic I

Salariile din Învățământ au crescut în 2019 cu peste 20% față de cele din 2018, potrivit Institutului Național de Statistică. Astfel acest domeniul este al doilea, după construcții, în privința procentului de majorare a câștigului mediu net lunar. Cu toate acestea, salariile cadrelor didactice din România rămân printre cele mai mici din Europa, potrivit unui raport recent al Comisiei Europene.

În 2019 câștigul mediu brut lunar din învățământ a fost 5.713 lei, iar net 3.396 lei. În acest domeniu erau înregistrați 360.600 de angajați la 31.12.2019, din care 20.271 în instituții private de învățământ. Salariile din acest raport statistc sunt calculate pentru toți angajații din acest domeniu, nu numai pentru profesori.

Citește analiza integrală pe Edupedu.ro

Foto: edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Au fost incluse si Regiile Autonome, SA-urile?
    O ordonare dupa bugetul de deplasari si protocol s-a facut? Dar nu ala oficial aprobat la inceputul anului – ci cel manvrat de contabili si descoperit de Curtea de Conturi

    • Cele de la ANES sau care manevreaza fondurile eutopene sunt platite tot de la bugetul de stat? Sau pentru ca banii vin moka pot fi sifonați prin orice metoda?

  2. Clasa revolutionara nu se dezice.Din sofer ajungi director, din buticar ministru de interne, din dactilografa chestor de politie+obarsie sanatoasa-ai tai sau tu fi fost membri de partid PCR-FSN…bineinteles daca ai terminat la ecologica, spiru sau celebra universitate de vest Arad.

  3. Intotdeauna soferii din ministere au fost favorizati, de aia au ajuns parlamentari si mari datatori de sfaturi. Indivizii din ministere depind de soferi, sa le faca comisioane, sa le duca copiii la scoala etc.

  4. Niciodată piața muncii nu a fost mai distorsionata ca acum, dar ministerul de resort și guvernul libaral se prefac că nu vad din cauza alegerilor.