G4Media.ro

Rusia se află ”probabil” în spatele incendiului care a distrus cel mai…

sursa foto: Captură video

Rusia se află ”probabil” în spatele incendiului care a distrus cel mai mare centru comercial din Varșovia, susține premierul Donald Tusk

Este „probabil” ca Rusia să fi fost implicată în incendiul care a distrus recent cel mai mare centru comercial din Varșovia, a declarat marți premierul polonez Donald Tusk, citat de Notes from Poland. Cu toate acestea, el a adăugat că investigațiile sunt încă în curs de desfășurare.

În cadrul unei conferințe de presă de marți după-amiază, la care a discutat despre formarea unei noi comisii care să investigheze influența Rusiei în Polonia, Tusk a declarat că este posibil ca agenți ruși să fi fost implicați în incendiul care a distrus la începutul acestei luni centrul comercial Marywilska 44.

Acest incident, în care nimeni nu a fost rănit, a avut loc pe fondul unei serii de alte incendii în Polonia în decurs de câteva zile, ceea ce a dus la speculații că acestea ar putea fi rezultatul unei campanii de sabotaj rusești.

„Este destul de probabil că serviciile rusești au avut ceva de-a face cu incendiul de la Marywilska”, a declarat Tusk. El a adăugat însă că „procedurile sunt în curs de desfășurare” și că vor fi furnizate informații complete atunci când ancheta va ajunge la o concluzie.

Tusk a anunțat, de asemenea, că proprietarii magazinelor care au ars la Marywilska 44 vor putea solicita un sprijin unic de 2.000 de zloți (470 de euro). De asemenea, statul va acoperi o parte din salariile lucrătorilor pe care îi angajează timp de trei luni, până la jumătate din salariul minim, care este în prezent de 3.600 (846 de euro) pe lună.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, Tusk a anunțat, de asemenea, că alte trei persoane suspectate de sabotaj în numele Rusiei au fost reținute în cursul nopții, adăugându-se celor nouă pe care le-a dezvăluit ieri.

Săptămâna trecută, prim-ministrul a promis că vor fi alocate 100 de milioane de zloți suplimentari pentru agențiile de securitate din Polonia ca răspuns la amenințarea tot mai mare a acțiunilor secrete ale Rusiei și Belarusului.

Un incendiu foarte puternic a izbucnit în 11 mai într-unul din cele mai populare centre comerciale din Varșovia și a distrus aproape în totalitate locul.

Din fericire nu au existat pierderi de vieți omenești și nimeni nu a fost rănit. Marywilska 44, cu aproape 1.400 de magazine, inclusiv multe chioşcuri, era unul dintre cele mai mari centre comerciale din Varşovia.

Aproape 200 de pompieri au încercat să stingă incendiul timp de mai multe ore.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...