G4Media.ro

Este foarte grea povara familiilor cu copii care consumă droguri. Nu vor…

Sursa foto: Unsplash

Este foarte grea povara familiilor cu copii care consumă droguri. Nu vor să se afle că ar avea o problemă și de aceea primul consult medical este amânat, spune medicul psihiatru Eduard Moţoescu

„Este foarte grea povara familiilor cu copii care consuma droguri. Nu vor să se afle că ar avea o problemă și de aceea primul consult medical este amânat. În ultimul timp, totuși, se observă o mai mare deschidere și această stigmatizare legată de faptul că un om ajunge la psihiatrie și practic este un om pierdut pentru comunitate începe să se atenueze”, a declarat medicul psihiatru Eduard Moţoescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Psihiatrie “Al. Obregia” din București la Medika Tv, potrivit Edupedu.ro.

„În ceea ce privește consumul substanțelor psihoactive, procentele în sine nu variază semnificativ, dar ceea ce este îngrijorător, într-adevăr, este vârsta din ce în ce mai scăzută”, a spus Eduard Moţoescu.

„Este evident că cei care au aceste substanțe au foarte puține scrupule, atunci când încearcă să le dea acestor tineri care nu au o personalitate bine structurată să poată să spună nu acestor substanțe în deplină cunoștință de cauză. Acești tineri sunt ușor de manevrat de aceste persoane versate în arta acestor tranzacții și ca atare se întâmplă acest fenomen”, a adăugat Eduard Moţoescu.

Declarațiile legate de educația și prevenirea privind sănătatea mintală:

Rep.: Care este complianța, deschiderea și din partea familiei care are un astfel de copil cu probleme, consumator de droguri în a primi tratamentul și ajutorul de care are nevoie? Ce ați sesizat?

Eduard Moţoescu: Este foarte grea povara familiilor cu astfel de copii, lucru care, probabil, îi face pe aceștia un pic mai ermetici, nu vor să se afle că copilul lor ar avea o problemă și de aceea primul consult medical este amânat.

În ultimul timp, totuși, se observă o mai mare deschidere și această stigmatizare legată de faptul că un om ajunge la psihiatrie și practic este un om pierdut pentru comunitate începe să se atenueze și să pălească, ceea ce nu poate să fie decât un lucru foarte bun. (…)

Citește articolul complet pe Edupedu.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...