G4Media.ro

Kremlinul critică decizia SUA de a furniza Ucrainei muniţii cu uraniu sărăcit:…

Sursa foto: Rachel Yates/U.S. Air Force

Kremlinul critică decizia SUA de a furniza Ucrainei muniţii cu uraniu sărăcit: Este o „veste foarte proastă” pentru care „responsabilitatea va reveni Statelor Unite”

Kremlinul a criticat joi decizia Statelor Unite de a furniza Ucrainei muniţii cu uraniu sărăcit, capabile să străpungă blindajele, dar controversate din cauza riscurilor toxice pentru soldaţi şi populaţie, transmite AFP, citată de Agerpres.

Utilizarea lor în trecut ‘a determinat o creştere galopantă’ a cancerelor şi, de aceea, este o ‘veste foarte proastă’ pentru care ‘responsabilitatea va reveni Statelor Unite’, a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o declaraţie de presă.

Aflat miercuri la Kiev, secretarul de stat american Antony Blinken a făcut public un nou pachet de ajutor de 1 miliard de dolari pentru Ucraina. De la Washington, Pentagonul a precizat că acesta cuprinde şi furnizarea de muniţii de 120 mm cu uraniu sărăcit, destinate tancurilor americane Abrams promise Kievului.

Noul pachet de ajutor include şi 5,4 milioane de dolari din active îngheţate aparţinând unor oligarhi ruşi, sumă pe care Washingtonul vrea să o remită Ucrainei pentru a sprijini reintegrarea şi reabilitarea veteranilor de război.

Această decizie a fost ‘percepută în mod cu totul negativ’ la Moscova, a indicat Peskov.

Rusia consideră ‘ilegitimă’ orice confiscare de active ruse, ‘fie ele publice sau private’, a subliniat el, promiţând că aceasta va duce, ‘într-un fel sau altul, la un proces în justiţie’.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Responsabilitatea este si va fi, doar a Rusiei! Rusia a atacat , fara motiv, distrug totul in Ucraina, omoara civili neinarmati si tot Rusia spune ca Occidentul, NATO si SUA sunt vinovate ca trimit armament Ucraiiei!
    Cât de cinici pot fi ruşii! Ei vor ca nimeni sa ajute Ucrsina, ca sa ramana fara aparare in fața lor si s-o toace dupa bunul plac! Daca un stat ajuta Ucraina, e vinovat de prelungirea razboiului! Ce națiune josnică, sunt ruşii!!! Ce e trist, este că mai au şi susținatori in fiecare țară!!!

  2. Rusii au zis de atatea ori ca razboiul cu Ucraina este unul de proximitate, ca adevaratii lor inamici sunt SUA dar in loc sa isi indrepte eforturile in directia lor, rusii isi ataca rudele vecine pentru ca sunt mai slabi si par o tinta usor de infrant.
    Daca asta nu este o dovada de lasitate atunci nu stiu ce este.