G4Media.ro

Parisul a pus în aplicare planul de urbanism care limitează înălțimea clădirilor…

Sursa: G4Media.ro

Parisul a pus în aplicare planul de urbanism care limitează înălțimea clădirilor noi la 12 etaje sau 37 de metri

Capitala Franței, Paris, a pus în aplicare Planul Local de Urbanism („Plan Local d’Urbanisme” – PLU), care limitează înălțimea noilor clădiri la 12 etaje – sau 37 de metri. Deși Parisul găzduiește una dintre cele mai emblematice clădiri înalte din lume, Turnul Eiffel, orașul a luptat mult timp pentru a rămâne un oraș cu clădiri joase.

Supranumit „Orașul luminilor”, Parisul s-ar putea să fi reușit în cele din urmă să atingă acest obiectiv, după ce a adoptat luna aceasta un nou plan de urbanism, despre care susținătorii săi spun că va promova construcții mai prietenoase cu mediul. PLU a intrat în vigoare după ce consiliul municipal al Parisului a votat în favoarea limitării înălțimii clădirilor noi la 12 etaje, sau aproximativ 37 de metri.

În timp ce unii dezvoltatori au încercat să facă din capitala franceză o metropolă asemănătoare Londrei, mulți parizieni au respins vehement aceste cereri de dezvoltare. Cartierul de afaceri La Défense din Paris se mândrește, de fapt, cu o serie de zgârie-nori, iar în arondismentele 13 și 15 mulți oameni își au casele în blocuri rezidențiale mai înalte; însă, în centrul orașului, este în mare parte o zonă fără clădiri înalte.

Anumite părți ale orașului au impus o limită de înălțime pentru clădirile noi de 37 de metri în 1977, după construirea controversatului Turn Montparnasse, înalt de 209 metri, care a fost finalizat în 1973.

Această clădire monolitică a fost mult timp criticată de unii parizieni pentru că nu se potrivește și este o pată în peisajul emblematic al capitalei franceze. Limita de înălțime din 1977 a rămas în vigoare până în 2010, înainte de a fi anulată de fostul primar Bertrand Delanoë în favoarea unei limite de 180 de metri pentru turnurile de birouri și de 50 de metri pentru blocurile de locuințe.

Sursa: Euronews/ Rador

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...