G4Media.ro

SURSE Premierul Ciucă demisionează la sfârșitul săptămânii viitoare dacă se încheie greva…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

SURSE Premierul Ciucă demisionează la sfârșitul săptămânii viitoare dacă se încheie greva din educație / Liderul PNL ar urma să preia șefia Senatului / Ultimele informații despre schimbul de ministere

Premierul Nicolae Ciucă demisionează la sfârșitul săptămânii viitoare, dacă se încheie greva din educație, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. Ciucă ar fi trebuit să demisoneze pe data de 26 mai, însă greva profesorilor, protestele de la București și din alte orașe mari din țară l-au determinat pe șeful statului să-și schimbe poziția referitoare la rotativă și să o amâne pe durata negocierilor cu sindicatele din educație.

Nicolae Ciucă ar urma să preia președinția Senatului după demisie. În timpul negocierilor de săptămâna trecută liberalii ar fi revendicat pentru PNL ministerul Dezvoltării deținut în prezent de UDMR. Speculațiile au fost că premierul Ciucă ar urma să preia ministerul Dezvoltării după demisie, însă acesta a negat public.

La acest moment, partidele din coaliție au convenit ca PSD să păstreze ministerul transporturilor. Grindeanu ar urma să conducă în continuare acest minister. PNL ar rămâne cu ministerul Justiției, condus de Cătălin Predoiu. Nu este clar în acest moment dacă UDMR va rămâne în Guvern sau va fi scos. Surse G4 de la vârful coaliției susțin că o decizie referitoare la UDMR nu a fost încă luată.

Dacă greva din învățământ se încheie, după demisia premierului Ciucă, președintele Klaus Iohannis ar urma să nominalizeze pe cineva de la PSD, conform protocolului, pentru funcția de premier. Singurul nume vechiculat în acest moment este cel al președintelui PSD, Marcel Ciolacu.

Prezent la Bulboaca, în Republica Moldova, la Summitul Comunității Politice Europene, președintele Klaus Iohannis a răspuns la întrebarea Euronews despre rotativa guvernamentală, dacă procesul va mai avea loc sau nu până în toamnă.

Președintele a transmis că rocada ”se va face”, subliniind că nu există niciun fel de ”complicație” în interiorul coaliției de guvernare.

”Se va face. Nu există niciun fel de complicație și problemă în interiorul coaliției. Rotația se va produce dar toți au înțeles că nu se poate face și negocierea acestei greve, și rotația în același timp. Dar clasa politică a înțeles solicitările, Guvernul a înțeles, coaliția a acționat”, a transmis Klaus Iohannis.

Pe data de 24 Mai, în plină grevă a profesorilor, tot președintele Klaus Iohannis solicita ca rotativa să se desfășoare rapid, conform protocolului. ”Această rotație trebuie să se desfășoare, după părerea mea, rapid, corect, pe scurt, cum se spune, „sticlă”, a precizat șeful statului.

 

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Du-te bă baiatule, că ai făcut r_ahatul praf și uniforma de rușine!

  2. nu, sper sa ramana si sa deconteze toate minciunile si dezamagirile oferite de PNL. au vrut guvernare, ne-au mintit ca sunt salvatorii Romaniei, i-au dat afara pe cei de la USR ca deh, sunt copii si nu stiu sa faca compromisuri, au promis ca nu vor sta niciodata in aceeasi casa cu PSD, nah, acum sa deconteze.
    mie, unul, mi-e clar, PSD va castiga detasat, PNL va dispare sau va fi asimilat de PSD (tot aia), iar peste 20 de ani, va fi o sansa si pentru USR.
    daca nu creste si castiga AUR, intre timp, ceea ce e foarte probabil.
    educatia e doar prima sacrificata, caci toata lumea stie ca n-ai nevoie de oameni educati, daca vrei sa ii cumperi cu un kil de ulei si sa ii protesti cu trei cuvinte.
    urmeaza repejor si ceilalti, care acum tac malc, si isi numara binecuvantarile. da, politisti, medici, etc, la ei ma refer.

  3. Îndrăznim să rămânem în grevă! Va mai sta ceva vreme de premier. Spor la treabă!

    • 👏👏👏👏👏

      Bani pentru corupti si pentru speciali sunt, pentru profesori si educatie…nu sunt! Coruptii USL ne vor pr0sti si an@lfabeti pentru a fi usor de manipu lat 👍🏼

    • Alex. M, nu, nu sunt bani pentru profesori, de aceea fac o mantocareala!
      Știi ce vor să facă?! Să ia de la pensionari ca să acopere cheltuiala cu creșterea salariilor la anul în Educație!
      Cum? Vor să modifice luna în care se indexau pensiile din ianuarie în martie ca să foloseasca la calcul indexarii rata inflației din 2023 în loc de cea din 2022, adică 8-9% în loc de 17%. Diferența este chiar valoarea cu care cresc salariile în Educație! Asta ca să ne confirme cât sunt de cinici și diabolici!

  4. Oare s-o gasi destul ce sa preia porcu’ ala de maciuca, cind n-o mai fi p.m. ?
    Ca tare lacom e si vrea mereu tot mai mult si mai mult si oricit ar lua nu se poate ridica peste fonctia de p.m.

  5. nici ma-sa n-o sa-l mai stie dupa ce demisioneaza,nu c-ar fi meritat vreun minut din viata mea gheneralu’flatulatie verbala…un mare rateu al scolii (militare) romanesti,asta e rezultatul zgarceniei in educatie.

  6. Generalu Sula si sefu’ Ciungu, urmasii unor otomani din Walahia, oamenii de paie ai inaltei slugi Klaus nu stiu exact la ce Poarta. La podtile Vienei probabil, porti controlate de oamenii de la Rasarit. Si asa se inchixe Cercul.

  7. Rotirea se va face , nu exista nicio problema….doar se roteste ciolanul…..

  8. Sefia senatului e locul obligatoriu prin care trebuie sa treaca „liderii” pnl in drumul lor spre anonimat.
    Un mare succes de 3-4% la alegerile viitoare ar fi foarte meritat pentru fsn-ul asta, aripa Roman-Basescu.