G4Media.ro

Aglomerație mare în vămi la începutul vacanței de Rusalii. La Giurgiu, cozile…

Sursa foto: Inquam Photos / Ciprian Petcut

Aglomerație mare în vămi la începutul vacanței de Rusalii. La Giurgiu, cozile au ajuns până în oraș / Turist: Dacă eram în Schengen…

Trei sute de mii de români sunt în străinătate anul acesta, până de Rusalii. Și cum mulți au plecat cu mașina, pentru că este mai comod şi mai ieftin, au sufocat vămile, relatează site-ul știrileprotv.ro
autor.  Cele mai aglomerate puncte de frontieră au fost cele spre Bulgaria și Ungaria, unde s-au format cozi kilometrice. S-a așteptat, în medie, peste două ore.

Așa au stat, joi, lucrurile la principalele ieșiri din țară spre Bulgaria și Ungaria. România toată părea că pleacă în vacanță, la vecini.

După-amiază, pe harta Poliției de Frontieră, zece vămi erau sub cod roșu de lungă așteptare.

Într-un sunet strident de claxoane, au părăsit țara cei care au ales Viena ori Budapesta drept destinații de relaxare. Înainte să îşi atingă scopul, toți acești oameni și-au făcut nervi sau au mimat, în spatele unui zâmbet larg, enervarea…

În timp ce așteptau să treacă frontiera, unii șoferi și-au adus aminte că României i-a fost refuzată aderarea la zona europeană fără control la pașapoarte: „Dacă eram în Schengen, nu mai stăteam noi la coadă așa.”

În coadă, la Nădlac II, fiecare mașină a stat în jur de două ore.

„Oarecum ne așteptam dar poate nu așa de mult”, crede un șofer.

La Vama Veche, secvențele derulate cu viteză surprind doar o mică parte din șirul de mașini. Coada se întindea pe 10 kilometri, până spre 2 Mai.
Ce au făcut românii blocați, ca să treacă timpul

Un mesaj scris de cineva pe un gard îi îndemna pe oameni să zâmbească. Dintr-o mașină, Mickey Mouse și Pikachu ne salută relaxați. O doamnă a profitat de situaţie ca să culeagă flori.

„Nu culegeam iasomie dacă nu era așa, și nu îmi dădea nimeni îngheţată. Am primit și înghețată!”

„Am cântat”, „Ne-am dat jos” „Ne-am plimbat un pic pe afară cu copiii” „Am stat pe telefon, am completat integrame” au povestit alți turiști prinși în aglomerație.

În vama Giurgiu, cozile s-au format de la cinci dimineața. Au fost momente în care șirul lung de mașini s-a întins până în oraș, și pe multe străzi, până să apară polițiștii, au fost blocaje.

Citește integral pe știrileprotv.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. „Dacă eram în Schengen…” la pachet cu „au părăsit țara cei care au ales Viena”…
    Românii…

  2. Pai daca nu s-a dus sa-i prinda pe migranti la vama, sa-l ajute pe austriac, sta acum 2 ore in plus sa se relaxeze la Viena.