G4Media.ro

Marius Nistor, întrebat dacă liderii de sindicat au pierdut controlul: Nu este…

sursa foto: G4Media/ Cristian Andrei Leonte

Marius Nistor, întrebat dacă liderii de sindicat au pierdut controlul: Nu este vorba despre pierderea controlului, este vorba despre ceea ce negociez în numele lor / Prelungirea negocierilor a condus la amplificarea nemulţumirilor legitime

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie ”Spiru Haret”, Marius Nistor, afirmă că liderii de sindicat pot doar să negocieze cu autorităţile în numele sindicaliştilor, în baza unui mandat şi nu se pune problema ca liderii să controleze profesorii sau să fi pierdut controlul maselor. Nistor afirmă că a existat un mandat de negociere, dar prelungirea discuţiilor a dus la nemulţumiri tot mai mari în rândul sindicaliştilor şi ceea ce părea acceptabil la un moment dat a devenit ulterior de neacceptat, transmite News.ro

Marius Nistor a fost întrebat, joi, la Antena 3, dacă liderii de sindicat s-au plâns în discuţiile cu autorităţile că nu mai pot controla profesorii şi a răspuns: ”Nu s-a plâns nimeni de nimic. Ceea ce trebuie să înţelegem cu toţii este următorul lucru: a existat un anumit mandat de negociere. Prelungirea negocierilor pe o perioadă îndelungată a condus la amplificarea nemulţumirilor legitime ale colegilor noştri, astfel încât aşteptările lor au devenit mult mai mari. În condiţiile în care aşteptările sunt mai mari, eu personal am solicitat un nou mandat din partea colegilor mei care să vină să stabilească clar limita nouă în cadrul căruia să pot negocia”.

Nistor a precizat că a discutat cu toţi liderii din ţară, cu liderii din organizaţiil şi ”mandatul încredinţat a fost punerea în aplicare a griei de salarizare negociată cu Ministerul Educaţiei cât mai rapid cu putinţă”.

”Am avut un mandat, am primit acel comunicat de presă din partea Guvernului în care era stipulat ce măsuri urmează să ia Guvernul. Informaţiile respective au fost transmise în teritoriu şi colegii noştri au spus foarte clar nu acceptăm aceste măsuri. Despre asta este vorba. Nu a cceptat niciun lider nimic”, a adăugat Marius Nistor.

El a explicat că s-a ajuns aici din cauza unor lucruri nepotrivite spune în anumite momente, dar şi pentru că discuţiile s-au prelungit mult.

”V-am spus, prelungirea negocierilor ..câteodată, lucruri nepotrivite, spuse în momente nepotrivite, care au deranjat corpul profesoral şi nu numai, au condus din start la amplificarea stării de tensiune şi la o creştere a nemulţumirii colegilor din sistem, nemulţumiri legitime. Şi, la un moment dat, am ajuns în situaţia încât ceea ce părea rezonabil într-o anumită perioadă nu mai este de acceptat acum şi colegii au întotdeauna dreptate. Noi nu putem fii împotriva colegilor noştri”, a mai declarat Federaţiei Sindicatelor din Educaţie ”Spiru Haret”.

Întrebat dacă liderii au pierdut controlul maselor, Nistor a declarat: ”Nu e vorba, nu e vorba de controlul maselor. Liderul de sindicat nu este un şef, mai ales în învăţământ. Liderul de sindicat trebuie să exprime voinţa membrilor de sindicat. Despre asta vorbim. Eu nu mă duc să dau comandă…”.

Întrebat dacă s-au plâns liderii că nu mai pot controla profesorii, Nistor a declarat: ”Nu este vorba despre cotrolat, eu nu nontrolez profesorii. Nu este vorba despre pierderea controlului, este vorba despre ceea ce negociez în numele lor. Am primit un mandat, da, mandatul a fost îndeplinit parţial, le-am prezentat rezultatele, au spus clar că este insuficient şi au stabilit limitele unui nou mandat”.

Acestra a adpugat că liderii de sindicat nu pot face decât ceea ce le cer colegii: ”Deci eu nu pot face altceva decât ceea ce vor colegii. Încă o dată, nu este grevă pe persoană fizică, este o grevă a colegilor noştri. Ei sunt singuri în măsură să spună ce este acceptabil”.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Judecătorii salariile de 3000 euro primesc inca 25%!
    Milițienii cum deschid gura a doua zi li se dă!
    La fraieri nu există bani, nu e buget, să nu îndrăzniți să lăsați copiii cu mediile neîncheiate!
    O societate divizată in supraoameni si gunoaie. Noi, restul suntem gunoaie!

  2. Cunoscându-i pe profesori cred ca sunt 90% șanse să oprească greva când începe vacanța de vară.

    • 🙂 atunci ar merita salariul minim pe economie. eventual si practica agricola numai cu profesorii. in vacanta de vara

  3. Dar cu gradatiile de merit de 25% pe luna, timp de 5 ani cum rămâne? Un număr f.mare de educatoare beneficiază de acest spor de 25% timp de 5 ani, directori de grădinițe….Ce performante au acei copii de vârstă prescolara? Chiar merita salarii de 6500, 7000 la grădinițe? Cu dosare pline de copii xerox și falsuri? Bătaie de joc pe banii statului

  4. Domnul lider cu mandat Marian Nistor nu a mai fost pe la catedra de zeci de ani! in numele cui vorbeste? de unde stie cu ce se confrunta dascalii de la catedra? ce salariu are si pe ce baza? poate sa ne prezinte cum arata mandatul sau la negociere si sa ne precizeze cine, in numele cui si cum i s-a dat?