G4Media.ro

Un fost ministru al Apărării din Republica Moldova susține că George Simion…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Un fost ministru al Apărării din Republica Moldova susține că George Simion s-a întâlnit în 2011 cu un șef din FSB, serviciu secret rusesc/ AUR neagă acuzațiile

Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării din Republica Moldova, susține că George Simion a avut o întâlnire, în urma că 12 ani, cu un șef al seviciul secret rusesc FSB, transmite Adevărul, care citează În Linie Dreaptă. Într-o reacție pentru „Adevărul”, departamentul de comunicare al AUR neagă acuzațiile aduse la adresa lui Simion.

Fostul ministru moldovean susține că informația i-a fost adusă la cunoștință de directorul SIS (Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova) de la acea vreme, care „era foarte bine informat”. De asemenea, acesta precizează că nu a văzut niciun document oficial în acest sens.

„Era perceput ca un unionist din România, așa îl percepeam și eu. Șocul cel mare a venit când el a fost expulzat din Moldova și nu mi-am dat seama de ce. Cum poate să fie expulzat cineva care este unionist, prieten cu Republica Moldova? Atunci eu, fiind deputat, am avut o întâlnire cu directorul de la SIS, și l-am întrebat cum a putut să îl expulzeze. El mi-a spus că a coordonat toate acțiunile cu serviciile din România. Mi-a spus că George Simion este monitorizat de mulți ani de serviciile din Moldova, de serviciile din Ucraina, care au fixat (…) că în 2011, nu mai știu luna, George Simion la Cernăuți s-a întâlnit cu rezidentul FSB-ului și că acțiunile lui George Simion nu sunt ceea ce credem noi că sunt (…) Mi-a zis că la noi în Moldova George Simion se întâlnește des cu Mark Tkaciuk, care era omul serviciilor rusești. (…) Eu nu am făcut cunoștință cu documentele și mă bazez pe ce mi-a spus atunci directorul SIS-ului, care era foarte bine informat”, a declarat fostul ministru al Apărării din Republica Moldova, potrivit ILD.

Într-o precizare venită din partea departamentului de comunicare al AUR pentru „Adevărul” se arată că George Simion are „o biografie publică lipsită de pete sau tonuri de gri” și se pune sub semnul întrebării declarația făcută de fostul ministru al Apărării din Moldova.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

63 comentarii

  1. Este omul rusilor 1000% !!

    • Cum asa? Pai nu dorea el cu partidul lui unirea Basarbiei cu Romania? Rusia tot asta vrea?

    • @ Mira – Ti-am mai spus eu, ori esti de o naivitate crunta, ori formulezi comentariile pe logica asta copilareasca cu un scop anume.

    • Mira, rusii au promis inclusiv prorusilor moldoveni ca ar uni restul Moldovei (partea romaneasca) cu Moldova de peste Prut. Asta pare mult mai credibil.
      Iar Simion e extrem de vocal impotriva Ucrainei, dar complet pasiv cand e vorba de interesele Romaniei in fata Rusiei. Ceea ce ar explica istoria de mai sus.

    • Haha ! Mălin Bot va spune asta de câțiva ani … Iată ca a avut dreptate încă o dată. Era de așteptat să fie omul rușilor. Vă amintiți când Simion a mers să protesteze la ambasada Rusiei și i s-a terminat bateria la telefon tocmai atunci ? Sosoaca și Simion, cei mai eficienți agenți KGB din Romania.

    • Nu Mira, nu trebuie să asculți ce zice că vrea! Si Iliescu a zis că nu mai vrea nomenclatură privilegiată si asta a creat! Trebuia să se meargă după semne cu votul: este școlit în Rusia, poate la KGB, atunci NU TREBUIE VOTAT! La AUR si Simion exact același raționament trebuie aplicat dacă vrem să nu mai pierdem încă 30 ani! Este finanțat de serviciile secrete rusești, discută cu FSB, NU TREBUIE VOTAT! Nu te iei DOAR după ce spune, ci si după CE FACE, și CINE ESTE! Ce a făcut Simion? Păi a băgat-o pe Șoșoaca in Parlament, despre care se documentează că este efectiv spion rus, nu a protestat împotriva crimelor Rusiei din Ucraina pentru că „i s-a stricat telefonul”, admite că banii AUR vin de la serviciile secrete rusești, este un NIMENI, nu are loc de muncă, nu are carieră.

    • Este un mondus operandis vechi al serviciilor comuniste. Cand vrei sa controlezi o miscare care este impotriva intereselor tale. Infiltrezi sau il faci omul tau direct pe liderul miscarii.sa ne aducem aminte de Marian Munteanu care a fost liderul studentilor ce au iesit in strada in 90′ si care ani mai tarziu a fost dovedit omul serviciilor.

    • plus faptul ca odata cu crearea hAUR au reusit sa intoarca mare parte din voturile diaspora care mergeau spre usr …

    • simion omul rusilor :))))
      underlying the obvious

  2. E „patriot” ca si Sosoaca.

    • AUR nu e doar anexa PSD. AUR e in parlament pentru ca a fost ajutat in primul rand de PNL care a avut ministrii de interne in timpul pandemiei. Mitingurile AUR s-au desfasurat fara probleme, cu mici amenzi de ochii lumi, in timp ce oamenilor de rand care incalcau legea pentru un mic botez sau o cununie  li se faceau dosare penale. Televiziunile celor ce au devalizat tara, platite de PSDNL cu miliarde din banii nostri, ajuta AUR si fac propaganda putinista. pentru ca urmatoarea tinta e scoatetea tarii din UE si NATO, exact ceea ce vrea si Putin si cei ce au distrus tara de 33 de ani si nu vor sa-si piarda averile
      Deci USL egal AUR egal Putin
      QED

  3. 1. Finanțatorul AUR a recunoscut că banii pentru finanțarea AUR sunt de la serviciile secrete rusești.
    2. Lui Simion i se „strică” telefonul in fața ambasadei Rusiei.
    3. Simion a continuat mingea la fileu ridicată de partidul trădătorilor din România, PSD, prin Grindeanu, lătrând zgomotos in interesul Rusiei.

    Problema nu este doar că Simion este omul Rusiei, ci că PSD-PNL, partidul oligarhilor foști securiști, are aceleași interese cu Putin, că între ele există simbioză. Singurii care ii pot plezni peste bot pe acești hoți trădători suntem noi, nevotându-i!

  4. nu e omul rusilor, e doar un zombi controlat de ei

    ca un zombi, el nu mai are discernamant care sa judece mesajele, si ii ajung niste mesaje, pe care el le preia fara sa le judece cat rau pot face romanilor si altora

    e atat de zombi incat de atata nationalism si romanism a ajuns sa admire pe unul care atenteaza la integritatea Romaniei, si il admira petrnu ca ala a pus mana pe putere si o dezvolta intr-o maniera dictatoriala

  5. Asta nu inseamna ca-l si cred. Cum adica omul serviciilor rusesti?

    • politicienii bat din gura ca suntem vestici, dar serviciile (majoritatea) sunt acorate in realitati estice de care nu se pot desprinde, pentru ca asta ar insemna sa piarda puterea 😐 e foarte simplu

    • Mira, voi chiar nu vedeti ca cu cat mergeti mai spre est, cu atat transparenta piere din ce in ce mai mult? pana cand ajungi la tatuca putlerist, unde totul se desfasoara dupa voia unui singur om … ei, transparenta asta deranjeaza serviciile noastre

  6. Cum? Vaaaai, dar ce surpriza! Ne socheaza pe toti aceasta descoperire. Anyway…

  7. Dacă dreptatea e la majoritate, cum susții, atunci ce nevoie ar mai fi de alegeri democratice, de exemplu? Sau dreptatea se poate muta la polul opus odată la 4-5 ani?
    Faptul că un partid (sau un om) este votat nu înseamnă că la el se află dreptatea. Înseamnă doar că a reușit să susțină public chestii care rezonează cu ce crede o masă mare de oameni.
    În 1932, în Germania, Partidul Național Socialist a luat peste 35% din voturi. În ochii tăi asta înseamnă că piticul cu mustața muscă avea dreptate în ce susținea?

  8. Au trebuit sa conlucreze serviciile secrete din 3 tari pentru a afla ca Simion e un sclav sovietic? Aplauzele de la Ambasada Rusiei si finantarile cu ruble ale partidului de „patrioti” nu erau suficiente? Sustinerea pentru Viktoras a hauristilor care in virtutea doctrinei nationaliste(de fațada) ar cam trebui sa fie cel putin la fel de de deranjati ca ceilalti romani de actiunile si declaratiile separatiste ale lui Orban, nu par suspecte deloc?

  9. Banii ca banii, da’ „logistica” ii 100% „de-a noastra”, romaneasca sadea!…Si ai nostri „ca brazii” au dormit/dorm in papuci? Filiera aia a „specialilor gradati” e pro-rusa in proportie ingrijoratoare, actioneaza in detrimentul tarii, noi le platim „rente” speciale iar Helvig…ii urmareste ingrijorat si preocupat precum sefu’ lui de la Cotroceni.

  10. Autoritatile romane trebuie sa ceara declasificarea documentelor serviciilor de informatii moldovenesti si ucrainene care il privesc pe George Simion si /sau expulzarea acestuia din Rep.Moldova pentru ca adevarul sa iasa la iveala.Altminteri risca sa gireze participarea la procesul electoral din Romania a unui om care are legaturi cu serviciile de informatii militare ale Rusiei,deci a unui spion si implicit a unui tradator de tara.

    • Pai prin faptul ca autoritatile din rep Md l-au expulzat dar nu au dat presei informatiile la momentul respectiv ci mai tarziu „pe surse” arata cu degetul spre autoritatile de la Bucuresti. Mai ales ca informatia a venit prima data de la Kiev si vorbim de un cetatean roman. De ce ukrainienii le-ar fi spus doar moldovenilor despre Simion si nu ne-ar fi spus si noua? E clar ca se stia cine este Simion si nu doar ca a fost lasat sa ajunga in parlament dar a fost si ajutat dupa parerea mea.

    • Pentru ca 90% din cei din SRI si din armata romana sunt rusofili. 90% cu modestie !

  11. Poate vi se pare ca sunt ageamii, ca știe toată lumea, pana și fostul ministru moldovean, ca sunt oamenii FSB.
    Dar nu e asa. Nu e nevoie sa se ascundă pentru ca și SRI și USL2 sunt puternic infiltrați de oamenii lui Putin. Ca sa nu mai vorbim de presa mituita de USL2 cu banii noștri.

  12. @ionut nu are nici o logica ce spui , „Într-o democrație dreptatea e la majoritate.
    ” = „ciocu mic ca noi suntem la putere” = ” adevarul e ala care-l spun eu” = ” mama mea sunt eu „

  13. de ce nu mai merg comentariile la articolul asta?

  14. @Ionut – Informatia este preluata de la adevarul care a preluat de la inliniedreapta.net, un site conservator, plus ca apare pe mai multe site-uri de stiri online, deci despre ce vorbim.

  15. Ăștia suntem, mai mult nu se poate. Dacă nu erau rețelele de socializare, chiar nu-mi imaginam că în țara asta sunt atât de mulți p.r.o.ști. Știu că sună cam naiv, dar… Ăștia pun botul cu ușurință la ceea ce face go.lanul de peluză, la ceea ce debitează la RTV sclavii mizerabili ai lui Ghiță, cel fugit în Serbia și care face afaceri cu conducerea rusofilă a țării. Trebuie să fii de-a dreptul ret.ardat să nu vezi din avion niște lucruri.

  16. Scuze, dar nu prea ești cea mai ascuțită unealtă din șopron dacă confunzi evoluția pe termen lung a societății umane cu alternanța democratică la putere.
    Și văd că n-ai binevoit să răspunzi dacă Adolf avea dreptate sau nu, cu atâtea voturi în spate…

  17. Titlul se numeste „un fost ministru al apararii din Md sustine ca” iar in articol scrie clar ca acel ministru nu are dovezi dar indica sursa. Tot in articol scrie mare ca acea sursa nu a vrut sa comenteze. Cu alte cuvinte, deontologic, in articol se precizeaza ca nu este ceva sigur aceasta informatie dar ca un nume politic mare din Md „sustine ca”. Tu poti sa pui cap la cap anumite informatii personale pe care le ai si sa tragi concluzia. Ca fostul ministru al apararii din rep Md e usrist sau ca lui Simionivici îi plac baietii cu ochii albastrii… e in functie de cum te duce mintea.

  18. Un om normal la cap nu se întâlnește cu agenți fsb în mod public. Elogiile băieților de la aur, cu privire la viața publică imaculată a lui Simion – mai potrivit pentru un înger sau un agent de vânzări la Nufărul – este egală cu zero pentru cazul în speță . Dacă aș vrea să fiu răuvoitor, poate fi luat ca și o proiecție a adevărului. Cine naiba se întâlnește în public cu un agent FSB ?

  19. De ce George Simion are nicio reactie si se ascunde in spatele unui comunicat vag si neconcludent al AUR?Daca autoritatile romane nu iau nicio masura sa verifice aceasta informatie,ridica mari semne de intrebare asupra credibilitatii lor in ce priveste infiltrarea cu agenti de legatura ai serviciilor de informatii militare ale rusiei lui Putin.

  20. *Rusiei

  21. Nu stiu de ce, dar cand ii vad privirea lu simionovici, duc mana imediat la portofel…

  22. Pai tocmai pentru a vedea daca infomatia fostului ministru moldovean al apararii este adevarata e necesar sa se solicite de catre autoritatile romane declasificarea documentelor serviciilor de informatii moldovenesti si ucrainene pe chestiunea cu pricina.

  23. @un judecator dreptatea si istoria sunt scrise de invingatori daca piticul castiga razboiul el era cu dreptatea si ceilalti nu. Legile se scriu de invingatori niciodata de invinsi si rareori „dreptatea” morala invinge.

  24. „Acum 12 ani, acest Simion era un neica nimeni care urla ca un bezmetic in galeria unei echipe de fotbal si arunca cu sticle goale pe teren.”

    vai, dar esti complet ignorant la cum isi planifica si desfasoara activitatea serviciile … si Iohannis era doar un pion cand L. Orban a preluat sefia PNL si a zis atunci de el catre un jurnalist: „O sa-l las sa-si faca jocul”. Uite ca serviciile fac planuri pe zeci de ani, implicand mai multi pioni, iar multi pioni nu ajung vreodata sa fie „folositi”

  25. @fost votant, ai uitat de la ce s-a pornit , si ai uitat un cuvant important „DEMOCRATIE”
    „majoritatea” prin frica nu e democratie

  26. Pentru un preopinent doresc sa subliniez ca nu am facut referire la documente clasificate ale serviciilor de informatii romanesti despre George Simion,oricare ar fi acelea ,ci la documente clasificate despre cel in cauza ale serviciilor de informatii din Rep.Moldova si Ucraina cu privire la subiectele mentionate in articol care-l privesc pe George Simion si intalnirile lui cu agenti de legatura ai FSB din acea perioada.

  27. Anatol Salaru zice ca Simion era urmarit de serviciile ucrainiene si moldovenesti pentru manifestarile lui unioniste. Pai atunci nu poti lua de bun ce zic serviciile respective, care il vad pe Simion ca pe un potential dusman al integritatii statelor respective, si au tot interesul sa-l discrediteze.

    • nu poti sti daca serviciile secrete il urmareau pe Simion sau pe agentul FSB. Mai degraba il urmareau pe rus si au aflat cu cine se intalnea

    • Ideea e ca daca acuzatorul nu vine si cu ceva dovezi, tot ce spune se poate incadra la rubrica de povesti.

    • hotararea autoritatilor ca Simion sa nu intre pe teritoriul Rep. Moldova, nu se putea face fara o baza bine intemeiata. Serviciile secrete nu-si deconspira sursele sau metodele si mai ales nu trebuie sa dea socoteala niciunui AURolac care e batut in cap si nu intelege evidenta, ca Simion face jocurile Rusiei. Fondatorul AUR a fost platit de rusi ca sa renoveze sediul KGB din Bucuresti, nu incredintau rusii aceste lucrari oricaruia, ci doar unor persoane de incredere

    • Nu te mai enerva, nene, ca deja ai convins pe toata lumea ca Simion s-a intalnit, intr-adevar, cu kgb-istul, si ca s-a vazut chiar cu Putin, in palatul de la Soci.

    • „Unionist”. Ca si Iurie Rosca. Marele unionist din anii 90 care era omul Moscovei si care trebuie sa tina sub control si sa distruga din interior miscarea unionista.

    • Fondatorul AUR repara sediul serviciilor secrete rusești, Simion discuta cu FSB, i se strica telefonul cand e in fata ambasadei Rusiei si nu poate sa protesteze, dar e zilnic la televiziunile celor care au devalizat tara si fac propaganda Rusiei…
      Mai era unul in anii ’90 ca el, Marian Munteanu care a fost liderul studentilor ce au iesit in strada si care ani mai tarziu a fost dovedit omul serviciilor.

  28. Prostia ca „sunt toti la fel” a fost inventata de fesenistii secu tocmai ca sa nu iasa lumea la vot si sa-i lase sa-si faca de cap. Prin vot putem termina aceasta plaga PSDNLUDMR care ne distruge vietile de 33 de ani si care, pentru a controla tot, isi creaza sistematic anexe gen AUR care au bagat corupti, infractori condamnati, batausi si crlmlnali de la revolutie in Parlament.
    N-am auzit de useristi cu probleme ca cele ale marilor „familisti” Dragnea sau Simion insurat de forma. Ei nu se opun libertatii oamenilor de a-si gasi fericirea, daca aceasta nu afecteaza concetatenii lor.
    Fundamentaliștii ortodocși filoruși, Pomohaci, Visarioni si calugari sunt cei mai ipocriti in materie de lgbd, la fel ca europarlamentarul lui Orban de la FIDESZ, mare familist, prins la Bruxelles

  29. Dovezile pot fi ]n materialul declasificat ,daca se aproba declasificarea lui si punerea la dispozitia autoritatilor romane.

  30. ” Rubrica de povesti”in care scufita rosie sunt alegatorii hAUR,iar lupul,Georgică Simion,care prin tot ce a facut a aratat ca este omul celor care au interesul sordid de a fi protejati de Moscova.

  31. Are aceeasi misiune pe care a avut-o in anii ’90 Iurie Rosca. Infiltrat in miscarea unionista pentru a o dinamita si compromite din interior.

  32. bine prietene, cum zici tu, ia o conserva si potoleste-ti tztzele

  33. disperarea vine din faptul ca auristii sunt orbi in a vedea cum sunt jucati pe degete … in rest, ce sa zic? mai tine ochii pe cursul rublei, poate poate

  34. Cum George Simion a reactionat ulterior si a negat vehement acuzatiile,daca nu se aduc probe in sprijinul declaratiilor date impotriva lui, acestea pot fi calificate de el si tabara lui drept calomnii, ceea ce il va ajuta sa se victimizeze si sa castige procente electorale insemnate pentru el si AUR(si asa sufla in ceafa PSD-lui si atrage oamenii si electoratul suveranist din acest partid).

  35. Cu vaccinul in pandemie ar fi bine sa lasam balta discutiile, caci aici e un teren pe care George Simion se misca in voie si manevreaza cu abilitate, teren care nu tine cont de cifre seci.