G4Media.ro

RAPORT Românii, sedentarii Europei. Doar 2% dintre români fac sport zilnic sau…

Sursa Foto: Pexeles.com

RAPORT Românii, sedentarii Europei. Doar 2% dintre români fac sport zilnic sau de două – trei ori pe săptămână / 58% dintre cetăţeni nu merg la sală

Ultimul raport al Comisiei Europene arată că doar 2% dintre români fac sport zilnic sau de două – trei ori pe săptămână. 58% dintre cetăţeni nu merg la sală, iar 22% spun că deşi nu practică niciun sport, fac plimbări lungi sau aleargă în parc.

Specialiștii atrag atenția că lipsa de mișcare duce la obezitate, iar odată cu aceasta ne putem îmbolnăvi.

„Bolile cardiovasculare sunt pe primul lor. Este o problemă de percepţie. Practic, populaţia din România nu percepe în acest moment sedentarismul şi dezechilibrele alimentare ca fiind elemente ce ţin de factorul de risc.

Sunt percepute ca elemente ce ţin de bunul trai. Spre deosebire de români, ceilalţi europeni sunt mai activi. 38% fac sport cel puţin o dată pe săptămână”, a explicat medicul de familie Gindrovel Dumitra, citat de Antena 3.

Sursa: Antena3.ro

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

  1. La cat de stresanti sunt si ce bine o duc financiar,numai la sala le sta mintea tuturor. Strainii isi abandoneaza cainii de companie si acest sondaj ne indeamna la normalitate? Cine mai e normal? Poate Ciuca se simte normal,desi doar i se pare 😄

  2. Asta cu „nu merg la sala” e fumata rau. De parca „doar la sala” se face miscare.

  3. Nu este o problemă de percepție.
    Pun pariu că ceilalți „europeni” au apă caldă să facă duș după sportul de la sală și nu stau în frigul în care stăm noi acasă. Au și alte salarii decât noi, și alte griji.
    Nu are nicio legătură cu percepția noastră despre o viață sănătoasă.

  4. Cum să merg la sală, dacă eu merg la agricultură? 😂

  5. La sala, majoritatea merg pentru a arata bine si platesc pentru asta. Sport cardio gratuit si accesibil oricui, este bicicleta, alergatul, mersul (nordic) pe jos si inotul. Inotul nu este posibil in Romania, deoarece nu exista piscine municipale gratuite. Restul sunt gratuite si accesibile oricui.

    Insa ceea ce ucide in Rommania, este alimentatia infioratoare (fripturi, grasimi, rantasuri, portii enorme, etc) Adevarate bombe pentru organism.

    • Așa-i! Eu mă apropii de 70 de ani și, pe lîngă plimbări, merg aproape zilnic 10-20 km cu bicicleta, inclusiv iarna, ceea ce-i miră pe unii. De la apartamentul de jos vine adesea un damf de porc bine-bine-bine fript și am cunoscut persoane obeze care mi-au mărturisit că și cartofii prăjiți îi mănîncă cu pîine, nemaivorbind de pireul de cartofi cu pîine (eu mănînc cam 2 felii/zi, după caz, iar mai toate ciorbele le mănînc fără pîine și găsesc că-s și mai gustoase).
      Cei comozi să părăsească delăsarea, să-și schimbe modul de viață, o să le fie mai bine!

  6. 58% dintre români nu merg la sala :))) eu cred că 98% nu merg la sala !! :))
    Sala nu e ceva obligatoriu, ba chiar dăunează organismului prin dezvoltarea disproporționată a musculaturii și apariția acelor arătări de tip halterofil cu mușchii umflați, epilați și tatuați, care generează spaimă și cărora doar o mitralieră le mai lipsește că să devină killerii autentici.
    Acei indivizi nu sunt idealul de bărbat, iar despre femei care arată așa, ce sa zic, daca se mai rad și în cap, la spitalul Obregia le este locul !

    • Deci ce spui tu este că dacă un bărbat are musculatura dezvoltată, provoacă spaimă. Să înțeleg că tu preferi ca toți bărbații să aibă burtă ca să nu intri tu în panică

    • A nu se confunda halterofilii, care sunt niște atleți desăvârșiți, cu culturiștii, care sunt în cel mai fericit caz niște pseudo-sportivi.

  7. Eu aș face o sală în care le-aș aduce să spargă lemne. Sau, că tot e sezon, să frământe cozonaci.

    Am mai văzut eu o pițipoancă pe Instagram: s-a dus cu mașina la sală ca să alerge pe bandă (??).

    La fel și ăia de fac ski. Păi stai, nene, dacă ești iubitor de sport, ia scândurile alea în spate și urcă muntele, nu te duce pe sârmă la deal ca să vii lunecând la vale.

  8. Cat sa iau de buna o stire preluata de pe Latrina3? Oamenii care citesc G4Media nu sunt „crezatori” in Latrina3 si intrebarea care se pune e , ce cauta astea doua surse de stiri amintite impreuna?

    • Sunt care se informează și de la antenă și de la g 4 și de la alții! Nu se exclud reciproc!

  9. Dar cei care merg la casa, la fan, la Sapa, la taiat de lemne nu se iau in calcul?

  10. Pai la sapa nimeni, ca agricultura moderna implica 2% din cetateni, ca e moderna, nu de subzistenta ca la noi.

  11. Tara arde de tatari
    P-zda bea cu lautari😆😆😆

  12. Da, sunt sedentar chiar acum cand scriu de pe buda. Fara mine cum ar mai manca 💩Rualan Zinin?