G4Media.ro

Norvegia ridică nivelul de alertă militară ca răspuns la războiul din Ucraina…

Sursa foto: Forsvaret / Armata norvegiană

Norvegia ridică nivelul de alertă militară ca răspuns la războiul din Ucraina / Oslo anulează antrenamente cu avioane F35 în SUA: „Ne așteptăm ca această situație să dureze cel puțin un an”

Norvegia își va plasa armata la un nivel ridicat de alertă începând de marți, pentru a întări securitatea ca răspuns la războiul din Ucraina, a declarat luni premierul acestei țări nordice, citat de Reuters.

Norvegia este în prezent cel mai mare exportator de gaze naturale către Uniunea Europeană, reprezentând aproximativ un sfert din totalul importurilor UE, după o scădere a fluxurilor rusești.

„Aceasta este cea mai gravă situație de securitate din ultimele câteva decenii”, a declarat premierul Jonas Gahr Stoere într-o conferință de presă.

„Nu există indicii că Rusia își extinde războiul în alte țări, dar tensiunile crescute ne fac mai expuși la amenințări, operațiuni de informații și campanii de influență.”

Forțele armate vor petrece mai puțin timp antrenându-se și mai mult timp în sarcini operaționale, iar Garda Națională, o forță de mobilizare rapidă, va juca un rol mai activ, a declarat ministrul apărării, Bjoern Arild Gram.

Forțele aeriene au anulat antrenamentele în Statele Unite cu avioanele lor de luptă F35, preferând să le păstreze în Norvegia, a declarat șeful forțelor armate, generalul Eirik Kristoffersen.

„Ne așteptăm ca această situație să dureze cel puțin un an”, a declarat Kristoffersen.

Norvegia și-a desfășurat pentru prima dată armata pentru a păzi platformele offshore și instalațiile de pe uscat după scurgerile de apă de la gazoductul Nord Stream, la 26 septembrie, și a primit sprijin din partea marinei britanice, franceze și germane.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. amuzant cum fug toti la SUA cand sunt amenintati :)))

  2. Ce bine este când încă am puterea de a nu crede orice știre aparuta în public. Unii zic ca așa să-i inatmpalt lucrurile, alții spun ca altfel s-au întâmplat. Este o contradicție continua.

  3. Nu e problema, se antreneaza direct pe rusi.