G4Media.ro

Rusia este gata să furnizeze până la 500.000 de tone de cereale…

Sursa foto: Pixabay.com

Rusia este gata să furnizeze până la 500.000 de tone de cereale celor mai sărace ţări în următoarele patru luni, cu asistenţă din partea Turciei, transmite ministrul rus al Agriculturii

Rusia este gata să furnizeze până la 500.000 de tone de cereale celor mai sărace ţări în următoarele patru luni, cu asistenţă din partea Turciei, a declarat sâmbătă ministrul rus al agriculturii Dmitri Patruşev citat agenţia oficială de presă TASS, preluată de Reuters.

Rusia a declarat vineri că doar 3% din exporturile alimentare efectuate sub un acord intermediat de ONU pentru a elibera cereale din porturile ucrainene blocate au ajuns în cele mai sărace ţări, în timp ce ţările occidentale reprezintă jumătate din toate transporturile.

De când Rusia şi Ucraina au semnat „Iniţiativa Mării Negre în favoarea cerealelor” susţinută de ONU în Turcia la 22 iulie, câteva milioane de tone de porumb, grâu, produse din floarea soarelui, orz, rapiţă şi soia au fost exportate din Ucraina.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Dar de ce are nevoie de asistenta din partea Turciei?
    Pentru ca Turcia sa garanteze ca rusii nu au adaugat cesiu sau novociok in ele?

  2. Stiuleti nu au mai ramas.I ai luat tu pe toti fundasule.

  3. … adica, cu cerealele furate de la Ukraina?!

  4. Asa se explica si „atacul” din Sevastopol ca pretext de a bloca exporturile de cereale din Ucraina Oare betivanii astia cracanati ne cred la fel de prosti ca ei?