G4Media.ro

Ministrul de Externe ungar: În privinţa războiului din Ucraina, ar trebui aplicat…

Sursa Foto: Facebook / Viktor Orban

Ministrul de Externe ungar: În privinţa războiului din Ucraina, ar trebui aplicat modelul lui Donald Trump, astfel că este necesar ca între Rusia şi Ucraina să aibă loc negocieri cât mai curând posibil

Ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó, a declarat vineri, la New York, că în privinţa războiului din Ucraina ar trebui aplicat modelul lui Donald Trump, deoarece în promovarea păcii din Orientul Mijlociu a fost crucial ca părţile adverse să negocieze între ele în timpul acordurilor încheiate cu medierea preşedintelui american, relatează MTI.

La sosirea la şedinţa Consiliului de Securitate al ONU, şeful diplomaţiei ungare a declarat că după încercările nereuşite din ultimele decenii, prima iniţiativă de succes care ne-a adus cu adevărat mai aproape de pacea din Orientul Mijlociu este legată de numele lui Trump.

Potrivit ministrului, în timpul realizării aşa-numitelor Acorduri ale lui Avraam, cheia a fost aceea că Guvernul SUA a reuşit să obţină redeschiderea canalelor de comunicare între state care nu au mai purtat negocieri de decenii întregi, pentru că se aflau în război sau cel puţin într-un conflict foarte serios.

“Aceasta este cheia în Ucraina”, a declarat Szijjártó. “Pentru pace, trebuie îndeplinită condiţia prealabilă ca părţile aflate în conflict să discute între ele şi canalele de comunicare să fie restabilite; fără negocieri nu va exista niciodată pace”, a adăugat politicianul maghiar.

“Şi în legătură cu războiul din Ucraina ar trebui aplicat modelul lui Donald Trump, astfel că este necesar ca între Rusia şi Ucraina să aibă loc negocieri, cât mai curând posibil”, a spus ministrul ungar de Externe.

Péter Szijjártó a subliniat că scopul înfiinţării ONU a fost promovarea păcii la nivel global, astfel că organizaţia mondială trebuie să aibă în vedere acest lucru şi astăzi. Iar întrucât Adunarea Generală a ONU are în prezent un preşedinte maghiar, Ungaria are posibilitatea de a contribui la iniţierea dialogului între părţile adverse, a punctat ministrul.

Szijjártó a subliniat că Europa se confruntă astăzi cu cea mai gravă criză de securitate de la cel de-al Doilea Război Mondial.

“Dacă acest continent european ar trebui să se confrunte cu încă un risc de securitate, nu cred că ar mai putea face faţă”, a spus oficialul ungar.

Şi din acest motiv este foarte important să fie înregistrate progrese în domeniul securităţii din Orientul Mijlociu, deoarece instabilitatea regiunii are un impact imediat şi asupra securităţii Europei prin ameninţarea terorismului şi prin valurile de migraţie ilegală, a mai spus Péter Szijjártó.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Rusia plânge după pace, după ce a masacrat 28000 de civili în Ucraina.

  2. Ce bine le zice, de parca tara lui e încălecată și arsă de rachetele rusești și dronele iraniene!

  3. Mult rău a mai făcut bufonul de Trump.

  4. Hai să fim serioși,Trump nu a avut niciun fel de planuri în afara celor de a-și spori averea personală!

    • Exact. Asta ar trebui să facă orice politician. Ei nu trebuie să intervină ci să lase piata de capital sa se regleze de la sine iar națiile sa negocieze între ei dacă sunt frustrări teritoriale.
      O greșală pe care multi politicieni o fac este sa se implice în orice. E bine când ei stau deoparte și își văd de averea personala

  5. Rusia era deja puternica in privinta armelor nucleare etc. Daca se face si mai puternica cu anexarea ilegala din Ucraina deja este o amenintare mondiala. Asta e motivul sustinerii pentru Ucraina.

  6. Ce fel de negocieri Orbane si voi putinii unguri care mai aveti majoritar gene asiatice( ale despotismului asiatic), Trdatori de Europa ce sunteti desi Ungaria de pana la 1526 la Mohaci a fost o cratie Europeana ajungand apoi fara Europa un simplu pasalac cea ce Transilvania nu a fost. Sa-ti fie rusine Orbane esti un impostor cu gene din stepele kalmuce si din hazarii lui Puskin din Ruslan si Ludmila.

  7. Stepa Kalmuca, Orbane- stepa kalmuca si despotism asiatic asta esti tu noneuropeanule – locuitorul pasalacului turcesc al Budei

  8. Hunii viseaza din nou la Trump .
    Sa le spuna si lor cineva ca …guzganul rozaliu a , ajuns …ISTORIE .

  9. Tare mult aș dori ca în Ungaria să intre iar prietenii lor ruși, nebunii de la guvernul ungar au uitat istoria când în 56 trupele sovietice au invadat Ungaria!!!

  10. Unguruene supune la vot anexarea Ungariei la Federația Rusa. Tot visezi cai pe pereți la Ungaria Mare.