G4Media.ro

Avansul ucrainean în Luhansk „nu merge atât de repede pe cât ne-am…

Sursa foto: Juan BARRETO / AFP

Avansul ucrainean în Luhansk „nu merge atât de repede pe cât ne-am dori”, spune guvernatorul regional: „Rușii au avut timp să pregătească fortificații și să mineze zone mari. Vedem o mulțime de personal mobilizat”

Înaintarea forțelor terestre ucrainene în estul regiunii Luhansk este încetinită de vreme, de „mii” de rezerviști mobilizați și de rezistența acerbă a Rusiei, a declarat vineri guvernatorul Serhiy Hayday pentru televiziunea ucraineană, relatează CNN.

„Înaintarea trupelor ucrainene în față nu se desfășoară atât de rapid pe cât am dori”, a declarat Hayday. „Trupele rusești au avut ceva timp pentru a recupera rezerviștii. Vedem acolo o mulțime de personal mobilizat și de condamnați, precum și o mulțime de echipamente. Rușii au avut timp să pregătească fortificații și să mineze zone mari”.

Luhansk este una dintre cele patru regiuni ucrainene pe care președintele rus Vladimir Putin a susținut că le-a anexat luna trecută.

Hayday a declarat că Kremlinul a desfășurat „mii” de rezerviști mobilizați pentru a stăvili contraofensiva ucraineană. „Există o mulțime de personal nou mobilizat în regiunea Luhansk – de fapt, mii”, a spus el. „Există deja câteva mii în jurul Bakhmut, dar mor în masă. Cei mobilizați merg pur și simplu înainte pentru a identifica pozițiile noastre. Ei nu vor pătrunde, dar sunt totuși oameni care pot apăsa pe trăgaci și astfel se vor trage gloanțe în direcția noastră”.

„Durata medie de «viață» a personalului mobilizat este de aproximativ două săptămâni”, a adăugat el.

Hayday a afirmat că trupele ucrainene continuă să avanseze cu unul până la trei kilometri pe zi pe unele părți ale liniei frontului, în ciuda vremii care, „nu contribuie la avansul ucrainean”.

„Cele mai crâncene bătălii” au avut loc în jurul Bilohorivka și Svatove, a spus el, iar satele recucerite de Ucraina erau în continuare bombardate de ruși.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Doar unii dintre mobilizații ruși trag!

  2. „Cele mai crâncene bătălii”.

  3. Zici tu. Sa nu vedem un 1917 . Cate stive de morti mai pot suporta si rusii ?