G4Media.ro

Urs rănit grav, după ce a fost lovit de o mașină, în…

Sursa foto: Brașov.net

Urs rănit grav, după ce a fost lovit de o mașină, în Brașov, tratat de veterinari / ”Picioarele de pe partea dreaptă au ligamentele rupte și sunt rotulele sărite din genunchi. E în stare de șoc”

Un urs se zbate între viață și moarte la sanctuarul Libearty din Zărnești după ce o mașină l-a lovit în noaptea de sâmbătă spre duminică și l-a rănit foarte grav, relatează Brașov.net. Animalul a fost văzut într-o pădure de la marginea comunei Bunești unde se presupune că ar fi fost accidentat. Localnicii au cerut ajutorul Asociației Milioane de Prieteni pentru a încerca să salveze ursul.

În cursul zilei de duminică, activiștii pentru protecția animalelor au reușit să captureze exemplarul, l-au tranchilizat și l-au dus la rezervația din Zărnești. Acolo a ajuns în atenția medicilor veterinari.

„Este vorba despre un mascul, aproximativ 3 ani, picioarele de pe partea dreaptă au ligamentele rupte și sunt rotulele sărite din genunchi. E în stare de șoc. Primește analgezice, antiinflamatoare. Temerea noastră mare este să nu aibă vreo leziune internă. Asta se va vedea în următoarele 2-3 zile. Dacă totul va fi în regulă până atunci, vom intra cu el la radiografii și alte investigații”, au spus reprezentanții Asociației Milioane de Prieteni.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Ar trebui eutanasiat. El nu s-ar mai chinui și nu s-ar mai cheltui resurse. Nu e vreo specie pe cale de dispariție…ba din contră a devenit aproape invazivă!

    • Unica specia invaziva si cu adevarat periculoasca pentru aceasta planeta, este specia umana. De eutanasiat?

    • @Micky
      Ce legatura are ecologia cu ceea ce am scris eu si mai ales cu lipsa de empatie a celui caruia i-am raspuns? Respirati, recititi si cereti-va scuze.

    • Ai animale acasa, v3?
      Dupa aia sa citesti si tu ce raspunde kafka, iubitor de animale, la articolul despre accidentul din Bucegi!
      Am vazut ieri intr-un documentar ca oamenii mananca si carne de urs, dar traiesc doar din vanat.

    • @emoticon
      Euthanasiatul animalelor, se practica in momentul in care stiinta nu mai poate salva animalul si suferintele lor sunt prea mari. NU pentru ca „se cheltuiesc resurse”, cum a scris cel caruia i-am raspuns.
      Si da, am avut si am animale, da am euthanasiat 3 dintre animalele mele (am dat accordul veterinarului) pentru a le curma suferintele, fiind in stare de cancer generalizat, dupa ce veterinarul s-a luptat pentru a le prelungi vietile. Si am „cheltuit resurse” pentru asta.

      Chiar nu reusiti sa cititi si/sau intelegeti un text?

    • @3V
      Pai am citit si am inteles chiar mai mult decat ai scris tu, drept dovada ca am ghicit ca ai animale acasa.
      Ursul nu este asa inofensiv ca alte animale cu care ne-am mai obisnuit noi.
      Eu am mai scris comentarii pe tema asta cu emoticon, Anatol.
      Este un animal salbatic periculos.

    • @emoticon
      Din pacate, iar am scris degeaba, raspunsul pentru Dv nu a fost publicat. Incerc sa il refac, insa poate nu voi reusi exact.

      Bineinteles ca ursul este un animal foarte periculos. In Europa de Vest si Centrala, aceasta problema, cea a interactiunilor intre uman si urs, a fost reglata prin sterilizare si parcuri/rezervatii dedicate lor. In tara Dv, politicienii nu au luat inca masura pericolelor generate din/prin interactiunile posibile intre ursi si umani. Cam ce asteapta pentru a rezolva aceasta problema? Tara Dv este intinsa, nu este o tara mica, asadar este extreme de usor sa fie create numeroase rezervate dedicate ursilor.
      Nu exista o problema a ursilor, ci una a umanilor, a politicului roman, care nu legifereaza crearea de rezerve dedicate ursilor.

    • @3V
      Aveti dreptate, asa este, problema ursilor la noi in tara nu a fost rezolvata, desi altii au reusit, informatiile sunt publice, pana si eu am scris despre Zbigniew Jakubiec, cel care si-a dedicat 20 de ani de activitate studiului acestui animal.

      Deci in aceste conditii, problema colegului de forum este ca ecologistii ii panseaza ranile animalului, il lasa in salbaticie si poate se intalneste cu el prin padure. Si daca pateste ceva, e treaba lui, problema lui iar ecologistii care mai comenteaza pe forum vor sari ca-i vina lui ca i-a luat murele din padure si a intrat in conflict cu el de foame. V-a confundat cu alti forumisti care mai arunca rautati pe aici.

  2. YON , eutanasiază -te ,tu !