G4Media.ro

Ziua 241 de război: Zelenski afirmă că situaţia în ceea ce priveşte…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Ziua 241 de război: Zelenski afirmă că situaţia în ceea ce priveşte Iniţiativa pentru Exportul Cerealelor e din ce în ce mai tensionată / Un grup de mercenari ruși construiește o fortificație antitanc, în apropiere de orașul ucrainean Hirske

Încercările Rusiei de a exacerba criza alimentară sunt, de asemenea, o agresiune împotriva oricărei persoane de pe pământ, afirmă preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski, acuzând Rusia că împiedică deplasarea și livrarea produselor alimentare ucrainene.

CNN informează că un grup de mercenari ruși construiește o fortificație antitanc, în lungime de aproape 2 km, în apropiere de orașul ucrainean Hirske, ocupat de Rusia.

Forțele lui Putin vor continua, cel mai probabil, să se retragă în ordine din Herson în următoarele săptămâni, în cazul în care trupele ucrainene ar decide să atace, conform ultimelor date publicate de Institutul pentru Studiul Războiului (ISW)

Ora 11:57 Armata rusă a început retragerea din regiunea Herson. Forțele lui Putin vor continua, cel mai probabil, să se retragă în ordine în următoarele săptămâni, în cazul în care trupele ucrainene ar decide să atace, conform ultimelor date publicate de Institutul pentru Studiul Războiului (ISW). Concomitent, flota rusă a Mării Negre și-a mărit numărul de nave: în prezent, flota rusă are 10 nave de suprafață, din care trei sunt capabile să lanseze rachete de croazieră Kalibr. Au apărut primele imagini din satelit care arată linia de fortificații „Wagner”, construită de mercenarii Moscovei în regiunea Lugansk: este vorba despre „arici din beton”, practic niște structuri piramidale din beton folosite pentru oprirea blindatelor, după modelul vechilor linii defensive antitanc din perioada sovietică, relatează digi24.ro

Ora 11:30 Forţele ruse continuă să consolideze punctele de trecere peste râul Nipru şi au terminat de construit un pod cu barje lângă podul Antonovski avariat din Herson, în sudul Ucrainei, a anunţat Ministerul Apărării din Marea Britanie, citat de The Guardian.

Ora 11:26 Un avion cu reacție ucrainean a doborât o rachetă rusească, în regiunea Odesa – VIDEO

Ora 11:00 Ucraina solicită misiune de supraveghere, la barajul de la Kahovka. Ucraina face apel la comunitatea internaţională să trimită o misiune de supraveghere la barajul de la Kahovka.

Ora 10:09 Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat vineri Rusia că întârzie „în mod deliberat” trecerea navelor încărcate cu cereale ucrainene, o aprovizionare vitală pentru multe ţări din Africa şi Asia, relatează AFP. „Peste 150 de nave aşteaptă pentru a îndeplini obligaţiile contractuale de aprovizionare cu produsele noastre agricole. Aceasta este o coadă de aşteptare artificială, care a apărut doar pentru că Rusia întârzie în mod deliberat trecerea navelor”, a declarat Zelenski într-un mesaj video.

Ora 09:30 Un grup de mercenari ruși construiește o fortificație antitanc, în lungime de aproape 2 km, în lungime de aproape 2 km, în apropiere de orașul ucrainean Hirske, ocupat de Rusia. Fortificația din estul Ucrainei este formată din patru rânduri de piramide de ciment care, speră rușii, vor opri orice vehicule și tancuri ucrainene să se deplaseze spre est. În spatele fortificațiilor antitanc se află un șanț mare, relatează CNN.

captura CNN/ via RIA/FAN

Ora 09:00 Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski: ”Situaţia în ceea ce priveşte Iniţiativa pentru Exportul Cerealelor devine din ce în ce mai tensionată în aceste săptămâni. Inamicul face totul pentru a încetini exporturile noastre de alimente. Cred că, prin aceste acţiuni, Rusia provoacă în mod deliberat criza alimentară, astfel încât aceasta să devină la fel de acută cum a fost în prima jumătate a acestui an. Astăzi, peste 150 de nave sunt la coadă pentru a îndeplini obligaţiile contractuale în ceea ce priveşte furnizarea produselor noastre agricole. Aceasta este o coadă artificială. A apărut doar pentru că Rusia amână în mod deliberat trecerea navelor”.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Nici o masa fara peste, nici o zi fara Zelenski.

    • Ne uităm la eșecurile Rusiei și râdem de cât de proști sunteți.

    • Ruslan Zinin in loc să fie pe front să-l apere cu arma pe conducătorului lui iubit in tricou verde el se plimbă toata ziua prin România cu BMW lui, stă la plaja la Mamaia cu nevasta si amanta pe banii nostrii in timp ce bătrânii noștri primesc 1000 lei pensie.
      Dar are timp in fiecare zi să posteze și are tupeu să ne mai facă si prosti.
      Băi caporal Zini dacă ești aici și ne sugi mai bine taci D din gură, respectă țara gazdă.

    • E foarte bine. Fara ajutor international ar fi fost „mancati” de mult. Cat te-a interesat pe tine ocuparea Crimeei? A trecut ca o stire banala.

  2. Ar trebui ca Ucraina să atace mai des la voi în Rusia, dar uite câtă compasiune are Zelenski pentru poporul de maimuțe rusnace care i-a măcelărit țara.

  3. @Ruslan Zinin
    Suji pla! Și tu și Ucraina!