G4Media.ro

Șeful Pentagonului afirmă că SUA vor apăra „fiecare centimetru” al NATO, în…

Sursa foto: NATO.int

Șeful Pentagonului afirmă că SUA vor apăra „fiecare centimetru” al NATO, în cadrul reuniunii grupului de planificare nucleară

Statele Unite și-au reafirmat angajamentul de a apăra „fiecare centimetru” din teritoriul NATO înainte de discuțiile de joi dintre miniștrii apărării din cadrul alianței, care vor include discuții cu ușile închise ale grupului său de planificare nucleară, relatează Reuters.

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a făcut aceste remarci, afirmând angajamentul Americii față de apărarea colectivă a NATO, în urma amenințărilor nucleare repetate ale președintelui rus Vladimir Putin, pe fondul eșecurilor de pe câmpul de luptă în invazia sa de aproape opt luni în Ucraina.

„Ne-am angajat să apărăm fiecare centimetru din teritoriul NATO – dacă și când se va ajunge la asta”, a declarat Austin.

Austin a vorbit cu puțin timp înainte de a participa la o reuniune a Grupului de Planificare Nucleară al NATO, care este organismul superior al NATO pe probleme nucleare și care se ocupă de problemele de politică asociate cu forțele sale nucleare.

Site-ul web al NATO precizează că politica sa nucleară este supusă „unei revizuiri constante și este modificată și adaptată în funcție de noile evoluții”.

Președintele Vladimir Putin și-a intensificat retorica și activitatea militară în Ucraina după ce armata sa a fost învinsă pe mai multe fronturi în ultima lună.

El a declarat o mobilizare a trupelor, a făcut să plouă cu rachete pe teritoriul Ucrainei și a proclamat anexarea teritoriilor ucrainene – și a amenințat că le va apăra cu arme nucleare.

Un oficial NATO de rang înalt a declarat miercuri că un atac nuclear rusesc asupra Ucrainei ar atrage „aproape cu siguranță un răspuns fizic din partea multor aliați și, potențial, din partea NATO însăși”, fără a da detalii.

Consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, a declarat luna trecută că Statele Unite au explicat clar Moscovei „consecințele catastrofale” pe care le-ar suporta dacă ar folosi o armă nucleară în Ucraina.

Totuși, Sullivan nu a descris public natura răspunsului american planificat.

Diplomații spun că Moscova încearcă să sperie Occidentul pentru a reduce sprijinul acordat Kievului, făcând aluzie la utilizarea unei arme nucleare tactice pentru a apăra teritoriile anexate Ucrainei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Visul imperialist al lui Putin s-a stins.

  2. Da, centimetrii contează….

  3. rezumat economic ….nato 40 trilioane $ , xxl dick versus rusiastan cu 1 si juma trilioane $, small dick …☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️…

  4. Și voi de pe ce nu este mizeria aia de gubernie numita Rusia.