G4Media.ro

USR îl cheamă în Parlament pe ministrul Apărării după declarațiile privind necesitatea…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

USR îl cheamă în Parlament pe ministrul Apărării după declarațiile privind necesitatea unei negocieri SUA – NATO – Rusia în sprijinul Ucrainei

Grupul USR din Camera Deputaţilor solicită ca ministrul Apărării, Vasile Dîncu, să participe la „Ora Guvernului”, pentru a explica declaraţiile privind negocierea păcii în Ucraina prin care aduce „prejudicii” parteneriatelor României cu UE şi NATO.

„Nu este prima dată când ministrul Apărării îşi dovedeşte din plin incompetenţa, dar ultimele declaraţii, potrivit cărora NATO şi SUA trebuie să negocieze cu Rusia, pentru că politicienii ucraineni nu-şi pot asuma pierderi de teritorii, le întrec pe toate. Înţelegem că PSD – asemenea celorlalte partide din vechea clasă politică – este plin de trompete ruseşti, dar este inacceptabil ca ministrul român al Apărării să manifeste public poziţii disonante cu partenerii europeni şi internaţionali. Îl aşteptăm pe domnul Dîncu să explice în Parlament de ce îmbrăţişează tot mai des retorica Kremlinului, cum îi aşteptăm şi pe domnii Ciucă şi Ciolacu să ia atitudine faţă de prestaţia tot mai lamentabilă a ministrului Vasile Dîncu”, a declarat liderul grupului USR din Camera Deputaţilor, Ionuţ Moşteanu, potrivit unui comunicat de presă transmis luni AGERPRES.

USR cere ca ministrul Dîncu să participe la „Ora Guvernului” în data de 17 octombrie.

Vasile Dîncu a declarat pe 8 octombrie că negocierea reprezintă singura şansă pentru ca Rusia să facă pace cu Ucraina.

„Războiul va mai continua, (…) singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia. Sigur, e vorba de o negociere complexă. (…) Ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia. Singură Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, deoarece clasa politică din Ucraina în momentul acesta nu poate să îşi permită să-şi asume (…) pierderea de teritorii, o pierdere injustă până la urmă de teritorii. Ar fi o înfrângere prea mare pentru politică”, a declarat Dîncu, la Prima TV.

Potrivit acestuia, Rusia are resurse să prelungească războiul. „Ideal ar fi să se ajungă la o situaţie de negociere, chiar dacă s-ar ajunge la un conflict îngheţat, negocierea tot ar face mai mult bine decât ceea ce se întâmplă acum, distrugerea de vieţi omeneşti, de bunuri”, a explicat Dîncu.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

  1. Ce-l mai chemati? Ca nu stie saracu’ pe ce lume traieste.

  2. O luare de pozitie lucida !
    Da , NATO, in special SUA , trebuie sa negocieze cu Rusia si Ukraina pentru a stinge conflicul intre cele doua tari, pina nu e prea tirziu.
    Nu trebuie expusa lumea intreaga la o adevarata apocalipsa, numai si numai ca doi nu gasesc o cale de intelegere !

    • Paiațo,
      Vine unul și îți ia nevasta și îți dă pumni în gură.
      Apoi spune că nevasta o păstrează oricum, dar dacă „negociați” nu îți mai dă pumni, un timp, că oricum a dovedit că nu își respectă cuvântul.

      Înțelegi că nu se poate negocia cu Rusia ? Rusia trebuie învinsă cu ajutorul NATO.

    • @vladtepes
      Și în opinia ta, care ar fi calea de înțelegere?
      Cine și ce cedează? Îl vezi pe pitic cedând? Dacă cedează Ucraina, ce îl oprește pe pitic sau înlocuitorul lui să nu facă la fel în viitor?
      Oricum e târziu, trebuia să se ia măsuri când a alipit Crimeea!
      Ți-aș mai scrie câte ceva, dar e greu să înțelegi dacă ești cu „lucizii”!

    • @mario 3 , petru intiiul, – potrivit parerii specialistilor in materie, in cazul unui atac nuclear in Europa, ar muri dintr-o data intre 90 – 100 milioane de oameni, ca sa nu mai vorbim de urmarile pe 50 de ani asupra noilor nascuti in zona !
      O astfel de perspectiva v-ar multumi ?

    • 100 de milioane sunt prea puțini, Rusia are 140 de milioane !

  3. Foarte bine ! Sa-i f*tem pe sovietici pana in cecum !

  4. Bravo USR, exact ce trebuia făcut. Dincu a depășit orice limita. Iar cei care il tin in guvern sunt complici.

  5. Care e soluția pentru trotinetisti? Să-i găsească Emilia Shere Khan un plagiat lui Putler?

    • Asa-i ca ai incerca si tu trotineta aia o data doar ca nu esti in stare!? Tot mai bine e in patru labe pentru tine :)))

  6. Foarte multe fac baietii astia de la USR

    Ciudat…cand au fost la guvernare…vax albina 🙂

  7. Asta este cand incurci liberatatea de exprimare cu indatoririle functiei de ministru al apararii, pe deasupra parte a unei aliante militare care nu are multe informatii de impartasit.

  8. Ei, acum sa-mi spuneti ce au in comun Marga si cu Dancu. Bineinteles ca amandoi sunt din Cluj. Si Boc e din Cluj si Rares e din Cluj si Guse e din Cluj si Ciolos e din Cluj si cei de mai sus sunt din Cluj…toata mizeria din politica e din Cluj. Acolo nimeni nu se cearta indiferent de partid. Si parteneriatul PSD-PNL tot la Cluj a fost facut. Chiar nu se vede ca tot ce vine de la Cluj pute rau de tot?

    Asta au votat romanii?

  9. Tare.Sleahta specialista-Stelian, falsificator de certificate de handicap pentru obținerea unei locuințe sociale, Bulai-fachir de talcioc în Oslo, Barna-smenar pe fonduri UE , etc…trotinete a la cancel culture, sub sloganul vrem la guvernare, macar un contract….

  10. Sociologul care a făcut armată nu a declarat mai demult că trebuie să ne obișnuim cu rușii ca vecini ?
    Poate îl coptează NATO și UE și pe el în echipa de negociere.

  11. Propun să meargă și Dîncu la negocieri cu o damigeană dă vodcă sau ce damigeană, un vagon dă vodcă că numa’ atunci se poate înțelege cu rușii !