G4Media.ro

Secția de procurori a CSM: Pensiile magistraților ocupă un procent de maximum…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

23 comentarii

  1. Ce justitie? Toti cu cuvantul asta ramas fara continut in gura. Nu mai exista justitie demult in tara asta, doar o adunatura de profitori care e semitransformata intr-un grup infractional organizat, ca toate lucrurile ce se transforma in Romanica …

    • „pensiile magistraților ocupă un procent de maximum 4% din totalul pensiilor de serviciu”
      Pai bre procororilor, noi neam saturat care sa ne loati de prosti. Nu conteaza procentu din total numar ci conteaza procentu din cuantumu ( care sa ma dau si io telektual) pensilor din romanika skunpa noastra patre.
      Pai nu neajunge ca politicieni vorbesc de parca noi sintem prosti si nu pricepem mai veniti si voi care bagati dosarele sub picioru la berou sa nu sa clatine? Hai… vorba natiei conlocuitoare.

    • Sonoob, întâi du-te la școală și învață să scrii și abia apoi poți emite păreri! Până atunci, ești un an@lfabet!

    • @Marco Toto. Se cheama sarcasm si este evident pentru oricine. Pentru aproape oricine.

  2. Ceva este putred…Nu există dreptatea pe nicăieri….o declăram nulă de 35 ani…Nu am ieșit în stradă pentru salariile frumușele ori călduțe ale voastre!

  3. mars ma!

  4. Justiția nu există, ci doar un grup de profitori nesătui. Părerea mea, experimentată. Nu există răspunderea magistraților! Procurorii nu trebuie să facă parte din rândul magistraților. Tergiversarea cercetărilor și soluționării dosarelor să fie sancționate disciplinar. Corupția să interzică accesul la pensia specială… politrucii să nu mai numească șefii parchetelor. dosarele Revoluției, mineriadelor și ale celor cu bani mulți sunt ștampila complicității dintre politruci și așa-zisa justiție. Nu s-au revoltat niciodată contra salariilor uriașe și a pensiilor mai mari decât salariile… pensionari la 50 de ani. Acesta e clan, nu putere în stat.

  5. Tupeu maxim, specialii astia din justitie sunt incredibili!!! Totul pentru ei… sa iasa in strada, asta chiar ar fi interesant de vazut…

  6. Mizeriile din justitie. Pai vorbim doar despre numarul mare de dosare cu care sunt incarcati specialii, dar nu zicem nimic despre performanta acestora? Prescrieri pe banda rulanta, spalarea coruptilor si procese anulate sau care tin zeci de ani. Nerusinatilor!

  7. Se pune scutul in față . Câți judecători sunt cu pensii speciale și câți ” tăietori de frunze la câini ” au pensii speciale ? Lăsati Justitia si ocupați-vă de ” tăietorii de frunze ” care sunt infinit mai multi .

    • Gata cu fentele, și cei 4% din total chelt cat reprezintă ca număr de pensionari din total Nr pensionari speciali, 0,004% cumva?!?
      Plătesc pe mâncare 4% pe luna din totalul meu de cheltuieli, ce e mult?!?
      Pai daca totalul meu de cheltuieli pe luna e 1 mil de euro, atunci sa dau pe mâncare 40.000 Euro, e cam mult, domni procurori . . treabă mai facem și noi, că doar de pensii vorbim.

  8. Vedeti materialul Rise Project – a treia putere in stat : banul. Poate gasim si solutii ex modificarea constituției – am vazut ca a dat Cristian Preda explicatii.

  9. Voi când v-ați mărit salariile ați discutat cu guvernul dacă există bani ? Cine dintre voi a zis, după ce v-ați mărit salariile, ”e treaba guvernului să găsească bani” ? Desigur, pe voi nu vă interesează că trageți șapte piei de pe popor, banii să iasă. Deja când intrați la Drept o faceți cu gândul la pensia nesimțită care vă așteaptă. Un profesor sau un medic pot să-și facă treaba bine, deși știu că vor avea o pensie ca vai de ea, dar voi nu puteți împărți dreptatea decât dacă știți de cum intrați în sistem că vă va aștepta o pensie nesimțită. Nu sunt multe ? Una să fie și e mult. Dreptatea trebuie să fie pentru toți.

  10. Daca e 4% la plata, e si 4% la contributii?

    Daca nu, trebuie ajustata contributia lor ca sa acopere cei 4% -pentru ei si pentru toti care sunt in plata acum si in viitor.

    Sau mai bine sa fie separat complet de fonduri de pensii si sa treaca la pensii private – inclusiv cei in plata.

    Sa-si decida singuri contributiile si platile in functie de asta – prin decizie „judecatoreasca”. Sa nu mai bage mana in buzunarul celorlati pensionari.
    Administrator privat al pensiilor magistratilor – recomand Vantu, sau al „inginer financiar” eliberat pentru lipsa de probe sau prin prescriptie.

  11. Problema nu e atât nivelul salarizării magistraților, fie ei procurori sau judecători, ci mai ales corectitudinea muncii lor. Amânările dosarelor, sentințele date părtinitor sau incompetent, acestea sunt marile probleme care scad respectul pentru justiție. Ca să nu mai vorbim de etica de a te considera, tu, magistrat, îndreptățit să ieși la pensie la 50 de ani!!! Cât de etic este un asemenea mod de a gândi, de către un profesionist care ar trebui să aplice etica și justiția în deciziile de zi cu zi ale profesiei??!!

  12. Foarte pertinente comentariile de mai sus!

  13. Eu nu imi imaginez ca acesti ”justițiari” nu stiu ca in tarile din Vestul Europei oamenii din Justitie nu au parte de acest tratament preferential. De la salarii pana la pensii. Nu cred ca nu stiu ca de fapt au profitat de slabiciunea democratiei din Romania si de lipsa de educatie cvica si nu numai. Separarea puterilor in stat nu inseamna ca ei sunt o casta aparte care poate sa-si decida privilegiile. Incearca sa ne ameteasca cu bruna lui (lor) de intelegere a unor concepte care sunt oxigen pentru un stat democratic si de drept.

  14. Toți comentatorii de mai sus, bănuiesc că vreți justiție de calitate, dar magistrații să fie plătiți cu salarii de Bolt, nu! Am curaj să pariez că niciunul din cei de mai sus, dacă ar da un concurs pentru a se angaja, nu reușesc nici pentru un post de paznic la o instanță! Invidioșilor!

  15. 1. Nu avem justiție de calitate! 2. Între pensiile speciale și nr. foarte mare de procese care au ajuns la prescripție, după 8-10 ani de amânări este o strânsă legătură. 3. Magistrații fac scăpați marii corupți și primesc la schimb pensii speciale, nerușinat de mari și nerușinat de devreme, bâgând mâna în buzunarul tuturor românilor.

  16. La prima afirmație, CSM are dreptate: ca NUMĂR de pensii, da, pensiile magistraților sunt cam 4% din numărul total de pensii. Dacă ne uităm la cuantum, vom vedea că acești 4% pensionari, iau mai mult de 20% din suma totală a pensiilor.
    A doua afirmație este o capcană: discuția nu este despre justiție, este despre salarizare și pensii, pensionare. Dacă tot vorbește despre principiul separării puterilor în stat, Justiția este treaba magistraților iar legiferarea salarizării și pensionării este treaba puterii legislative.

  17. Magistrații noștri par un fel de *COSA nostra ” când vine vorba de bănuți! O întrebare, nu va este mă jenă să jecmăniți din banii publici plătici prin taxe și impozite de oameni care abia își duc viața după o zi pe alta?! Mizerabili!