G4Media.ro

Evaziunea fiscală, pretextul perfect: serviciile cer din nou puterea / Ce ar…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

38 comentarii

  1. „Lupta anticorupție a decolat, dar la pachet au venit excesele și abuzurile unor servicii care au câștigat atât de multă putere și influență, […]. Politicienii și-au luat revanșa târziu, după ce clasa politică a asistat paralizată de groază la defilarea cazărmilor, iar partidele politice au ajuns simple anexe ale unor UM-uri. Fostul președinte Traian Băsescu, […] a căzut el însuși – mai exact, familia și apropiații săi – sub șenilele acestei teribile mașini de război cu corupția și cu evaziunea fiscală.”

    Aici cred că ar fi fost util să dați câteva exemple de excese și abuzuri, care să justifice calificarea luptei anticorupție drept „teribilă mașină de război”. Eu, ca simplu cetățean, am văzut o serie de politicieni corupți chemați să răspundă în fața legii. Faptul că politicienii „și-au luat revanșa” iar acum pot fura în liniște nu prea mi-a convenit.

    • Corect, sunt de acord ca dosarele lor erau folosite ca arme politice dar nici cei urmariti nu erau fete mari, cati dintre ei au scapat nevinovati ? Si multi care su scapat tot datorita pilelor din justitie.

    • Autorul repeta minciuna sfrunata a infractorilpr din psd si pnl.
      Serviciile Secrete si-au facut corect datoria : au cules informatii.

    • (Continuare) Autorul repeta minciuna sfrunata a infractorilpr din psd si pnl. Serviciile Secrete si-au facut corect datoria : au cules informatii. Atunci cand au aflat ca cineva a comis fapte penale, au furnizat datele procurorilor.

    • (Continuare) Autorul repeta minciuna sfrunata a infractorilpr din psd si pnl. Serviciile Secrete si-au facut corect datoria : au cules informatii. Atunci cand au aflat ca cineva a comis fapte penale, au furnizat datele procurorilor. Procurorii au verificat datele, au cules si alte informatii, iar daca acuzatiile s-au dovedit solide, i-au trimis pe infractori in judecata.

    • (Continuare) Autorul repeta minciuna sfrunata a infractorilpr din psd si pnl. Serviciile Secrete si-au facut corect datoria : au cules informatii. Atunci cand au aflat ca cineva a comis fapte penale, au furnizat datele procurorilor. Procurorii au verificat datele, au cules si alte informatii, iar daca acuzatiile s-au dovedit solide, i-au trimis pe infractori in judecata. Nu s-a comis niciun abuz. Niciun nevinovat nu a fost arestat sau condamnat.

    • (Continuare) Autorul repeta minciuna sfrunata a infractorilpr din psd si pnl. Serviciile Secrete si-au facut corect datoria : au cules informatii. Atunci cand au aflat ca cineva a comis fapte penale, au furnizat datele procurorilor. Procurorii au verificat datele, au cules si alte informatii, iar daca acuzatiile s-au dovedit solide, i-au trimis pe infractori in judecata. Nu s-a comis niciun abuz. Niciun nevinovat nu a fost arestat sau condamnat.
      Achitarile s-au produs exclusiv din cauza ca :
      – infractorii in parlament au dezincriminat anumite fapte penale
      – infractorii de la CCR au decis ca probele furnizate de Serviciile Secrete sa fie eliminate din dosare
      – anumiti judecatori corupti au ignorat probele beton furnizate de procurori, s-au prefacut ca ii cred pe martorii mincinosi adusi de infractori sau, pur si simplu, au tergiversat dosarele pana la prescriptie.

    • Foarte corect punctat de Disporeanul și de Cozmin!
      Ar fi interesant dacă autorul articolului ne-ar da exemple concrete de abuzuri și excese, cu nume, prenume și în ce anume au constat aceste abuzuri din partea serviciilor de informații. Dar concret, cu fapte și dovezi!
      Este regretabil că autorul acestui articol vorbește exact pe limba infractorilor, care acum ceva vreme se plângeau de abuzuri imaginare din partea procurorilor și a serviciilor de informații (abuzuri nedovedite!), iar acum se bucură de impunitatea oferită de dragnea @ toader!
      Regretabil că g4media a ajuns în acest punct!

  2. Ce a mai facut DNA de cand au scos SRI din ecuatie? De unde sa primeasca procurorii informari daca nu de la SRI? Serviciile trebuiesc verificate si controlate de civili, nu excluse.

  3. Serviciile nu au plecat niciodată de la putere în ultimii 35 de ani.

    Iar evaziunea fiscală este problemă gravă.

    Nu taxele suplimentare pe cei care muncesc și plătesc cinstit dările reprezentă soluția.

  4. Mai intai updatezi legile sigurantei nationale, pui serviciile cat de cat sub un control civil si abia apoi le poti baga in tot felul de strategii.

  5. Atat timp cat serviciile controleaza conducerea statului, de la presedinte (N. Dan) la guvern (cu Predoiu in capul mesei) de ce nu ar controla si lupta cu evaziunea fiscala? 🙂
    Daca tot nu exista control civil al serviciilor, atunci serviciile se simt datoare sa controleze ele civilii!

  6. „Presa manipulează!” Toată? Nu, cu excepția unor neisprăviți. „Politicienii înșală permanent!” Toți? Nu, exceptând otrepele care o fac, fără nicio jenă indiferent de vechimea în politică.
    „Întreprinzătorii particulari sunt niște evazioniști!”. Chiar toți? Sigur nu că altfel n-ar fi bani la bugetul de stat nici măcar pentru alocațiile copiilor.
    „Medicii sunt șpăgari!” Toți? Nu dar fenomenul este prezent și este nevoie de măsuri concrete pentru a-l stopa.
    N-ați lucrat în niciunul din domeniile profesionale enumerate mai sus dar… aruncați cu pietre. La grămadă că asta vinde.
    Cred că generalizarea, fără discernământ, este o dovadă de superficialitate sau… rea intenție. Cu ce scop? Poate ne lămuriți dumneavoastră, domnule Tapalagă.

    • „sursele noastre cred ca s-ar putea sa apara dovezi” . daca ii citesti articolele vei vedea ca asa va raspinde

    • Unde enumeră Tăpălagă domeniile pe care tu le citezi? A fost modificat articolul între timp?

  7. Pana una-alta doar in mandatul lui Basescu DNA a reusit sa trimita dupa gratii indivizi despre care credeai ca nici pedeapsa lui Dumnezeu nu-i va putea atinge. Acum toti primesc NUP sau infractiunea se prescrie prin trageri de timp.

    • Si se va ocupa SRI ca „infractiunea se nu se mai prescrie prin trageri de timp”?

      Cum va face asta? Va santaja procurorii DNA sau judecatorii?

      Problemele societatii romanesti trebuie rezolvate in cadrul constitutiei: trebuie sa incercam sa facem politicienii, procurorii sau judecatorii sa isi faca treaba. Sa crezi ca vin serviciile secrete si ca o sa rezolve ei problema e gresit.

      Serviciile doar vor capata si mai multa putere in domeniul economic, vor putea ajuta firma X si penaliza firma Y. Si o vor folosi, fara doar si poate! Nu asta e treaba unui serviciu secret.

  8. Daca ne este frica de „abuzurile” serviciilor, atunci este mai bine asa cum e acum ? Trebuie conducere si control civil. Bun. Pana acum catva timp, n-a fost? Si ce au facut ? Trebuie schimbata lege inainte de a a le da competente noi: ok, asa e. Dar cine sa o schimbe ? Majoritatea parlamenta PSD+ ? Mai, sa fie. Cred ca nepotul meu va avea nepoti cand o sa faca pesedeu’ chestia asta. Pana atunci, ce facem, stam cu marii corupti (inclusiv din justitie) si-i lasam sa faca ce vor muschiilor ? Si daca sunt asa de nenorocite serviciile, de ce nu le desfiintam?

    • Ce doriti dumneavoastra e normal: sa se faca justitie cat mai corect.

      Cum va doriti e complet gresit. Serviciile doar vor strange dosare si informatii si vor folosi SELECTIV aceste informatii. Cine e ascultator scapa, cine nu, nu. Exact asa se va intampla si cu controlul companiilor.

      Solutia nu e decat cea data de limitele constitutiei. Trebuie sa alegem politicieni care sa faca ce trebuie. Nu exista alta cale. Scurtaturile o sa faca mai mult rau decat bine.

      Pasul urmator ar fi: un dictator care sa faca el dreptate direct, ca pe vremea lui Voda.

  9. Nicusoare, din toata saracia mea, ti am dat , în campanie , 300 Ron, cu rugamintea ca nu cumva sa vi si tu, peste 5 ani ,si sa mi spui ca “ te au fãcut” serviciile.
    Sper sa fi mai istet decat ei!!

  10. E adevarat ce spui,unii au mers la puscarie,dar sa nu exageram. A fost vorba doar de adversari politici si celai important: nu s-a recuperat niciun prejudiciu. Si sa nu uitam toate „economiile” facute de stat cu taierile de pensii si salarii s-au spart intr-o seara pe gala Bute.Toata perdeaua aia de fum cu „lupta anticoruptie” a fost de fapt doar o lupta politica,iar noi am fost la fel de furati ,doar ca de catre altii.

  11. Nu uitați de șefi și șefuleți din Apele Române. Lăsați-le mașinile și carburantul instituției pentru că trebuie și ei să vină la serviciu, să facă piața, să ducă copiii la școală, să aibă cu ce merge in weekend la casele de vacanță ori în plimbare cu familia. Evident că nu plătesc pentru astfel de beneficiu fiindcă au grijă să întocmească foi de parcurs cu care să justifice consumul și km parcurși. Așa se face că ăștia fac zilnic de luni până vineri mai multi km decât unul de la taxi.

  12. Felicitări pentru atitudine, ați învățat mult în ultimii 15 ani!

  13. In Romania, conducere civila inseamna conducere politica, iar majoritatea clasei politice este iresponsabila si sensibila la corupere (imi asum pe deplin cuvantul)! Eu cred ca asta-i „din lac in put”…Spre ex., am inteles ca una dintre conditiile puse de PSD pentru a intra la guvernare este obtinerea conducerii (civile, desigur…)a unui serviciu secret, cred ca nici macar domnul Tapalaga nu este linistit cu perspectiva asta. Oricum ai lua-o, singura perioada in care Romania a inregistrat progrese in combaterea marii coruptii, a fost perioada implicarii serviciilor. Poate daca s-ar porni de la legea lor de functionare si organizare (cumplitenia aia de lege a lui Iohannis) s-ar pute reglementa situatia si in sensul democratic al controlului serviciilor.

    • poate ca, daca procurorii aia de la „parchetele mari” ar avea scoala, nu pcr, nu ar fi nevoie de sri.

  14. Articolul nu mentioneaza de fapt un lucru esential: ca ND a fost de fapt inscaunat ca presedinte de servicii. E clar ca s-a lucrat „la greu” ca sa ajunga un presedinte marioneta, sa faca ce vor… parca serviciile si CCR au anulat turul 2? Sau nu-mi aduc eu bine aminte!??

    • ccr a anulat. serviciile au zis ca „se pare”. cam ca c4, „sursele au informatii ca s-ar putea”

    • ND a fost de fapt inscaunat ca presedinte de 6,3 milioane de oameni care l-au votat.

      E greu sa accepti infrangerea, nu?

  15. Când se mai întreabă lumea retoric cum a reușit să prospere Securitatea în România, o să le arăt majoritatea comentariilor de aici.

    • 🙂 noi muncim nu gandim
      aceeasi pameni sau urmasii alora care strigau „iliecu apare soarele rasare”. aia din justitia care se deplaseaza acasa la inculpat pentru un nechezol si un „mai draga”

  16. Articol slab. Vrea să creeze emoție folosind vicii de logică. În mod concret, ce-o fi vrând să spună autorul prin afirmația că se ajunsese ca „serviciile să conducă de facto România în locul politicienilor”?

    • Exemplu: strangi informatii la greu despre toti politicienii. Si ii lasi sa stie si ei asta. Ii controlezi sau nu?

      Doi: vrei sa si vada toata lumea ca ai putere asupra lor. Ii aduni pe toti la cursurile tale de „aparare nationala”, ii tii de elevi cuminti, le dai diplome. Te tragi in poza cu ei. Toti politicienii importanti din PSD si PNL sunt pe lista asta, de exemplu.

      Si asa mai departe.

      Daca societatea nu e suficient de matura si alege gunoaie ca politicieni, atunci e problema societatii, Si niciun serviciu secret de pe lumea asta nu va putea „corecta” situatia. Va face mai mult rau decat bine.

    • @silicon_v
      Cu stima si admiratie pentru foarte multele comentarii inteligente si de bun simt pe care le-am citit sub semnatura dvs, in ani de zile, faceti aceeasi greseala in rationamentul dvs. pe care o fac foarte multi, de fapt aproape toata lumea.
      Serviciile aduna informatii despre politicieni si pe urma ii santajeaza, manipuleaza, controleaza etc.
      Ideea asta are in subsidiar convingerea implicita ca numitii politicieni sunt a priori niste ticalosi, niste borfasi santajabili, care chiar au chestii toxice de ascuns.
      Eu, de pilda, n-am nimic de ascuns (nici macar faptul ca-l cunosc binisor pe Matei Paun :-))) ). Presupun ca nici dvs. Indraznesc sa presupun ca nici Nicusor Dan n-are cine stie ce schelete in dulap.
      Statistic vorbind, cred, sau sper, ca foarte multi politicieni romani n-au de fapt cine stie ce schelete in dulap. Punand problema si-n alt fel, ce anume ar mai putea sa devoaleze serviciile despre, de pilda, d-na Sosoaca?!!? Doamna care ne spune deschis ca dansa da cu subsemnatul la ambasada Rusiei si se si mandreste cu asta, iar pe chestia asta devine europarlamentar, partidul sau intra in Parlament etc.
      Asta ca sa nu mai spun ca, intr-un mod oarecum pervers, controlul serviciilor asupra politicienilor ar ajuta cumva curatarea clasei politice. De acord cu dvs. ca nu asa ar trebui sa functioneze treaba, dar de 35 de ani ii tot purificam prin vot si, nu stiu cum se vede de la dvs., dar de la mine pare ca e din ce in ce mai rau, in loc sa fie mai bine.

  17. Domnule Tăpalagă, atenție la ce vă doriți! Un stat fără servicii secrete? Aveți un exemplu de succes in privința asta?
    Am fost la un fir de păr distanță de a alege democratic un stat AL serviciilor secrete… dacă le reușea lovitura cu ezotericul Călin.
    Nu aveți încredere că un control civil asupra serviciilor secrete este posibil? Atunci, totul este pierdut.
    Soluția ar fi simplă: comisiile de control civil asupra activității serviciilor secrete să nu mai fie subordonate serviciilor secrete, așa cum a fost până acum si este. Poate profităm de faptul că avem acum cel mai civil președinte și șef al csat și îl susținem să subordoneze serviciile societății civile, nu să le mențină într-un „stat paralel” în care toți ii suspectează de orice, iar ei își văd de treaba lor – alta decât cea pentru care-i plătim – că oricum nu contează.

    • pai nu era de la rusi cg? legionar, n4zist? cam ce vreti voi sa faca mesia asta nd? cu ce putere? daca i se termina hartia igienica cere suplimentare de buget. cred ca de aia vrea sa numeasca pm. ca oricum nu conteaza daca parlamentul nu vrea.
      unii cred din conspiratii. altii nu cred in c0incidente. se anuleaza alegerile (pe supozitii ca e cg cu rusii din modrogan), apare un mesia ortodox practicant(poate au serviciile poze cu el in biserica)care inlocuieste o nulitate, recupereaza in t2 4 mil de voturi, impotriva unui candidat care prin fiecare declaratie demonstra ca nu are ce sa caute acolo, unconsilier spune ca nu sunt bune declaratiile de avere publice, ccr dupa 2 zile (la 6ani dupa ce a fost depusa contestatia) e de acord, presedintele zice ca va publica pe site-ul presedintiei declaratia de avere (listele cu donatorii). daca nic nu e un jucator mare de bursa sa ii fluctueze averea la secunda, nu inteleg ce il impiedica sa publice lista care s-a inchis cu campania.
      Poate crezi in c0incidente. maxim 2.
      ori e un simplu matematician care lucreza cu datele pe care le are, ori urmeaza algoritmul. unii ca el zic ca bagi c4c4t, scoti c4c4t. c0incidenta?

  18. Evidenţa pe care nu o pricepeţi
    …………………..
    – Voi chiar credeţi că şi-ar mai pune cineva d0sul la bătaie pentru o ţară de pr0şti care nu îşi vor nici măcar binele lor?
    – Voi chiar credeţi că ar face cineva ne’bu’nii dacă nu sunt acoperiţi regulamentar şi legal când sunt pedepsiţi şi atuncea când îşi fac treaba care li s-au dat chiar de cei care le-au dat ordinele şi să fie blazaţi şi de votanţii pentru care au făcut acele lucruri pentru ei înspre binele lor?
    – Voi chiar credeţi că s-ar mai sacrlfica cineva pentru ţara asta de pr0şti, iar când va fi nevoiţi chair să se ajungă să se sacrlfice nu ar prefera mai repede să îşi dea demisia decât să se sacrifice pentru voi toţi pr0ştii?
    …………………..
    Să înţelegem că unii dintre voi mai cred că ar mai face cineva pe eroul pentru voi în ţara asta în afara regulilor ca să ajungă tot ei să plătească pentru toţi pr0ştii şi ordinele primite de la alţi pr0şti?….Păi dacă aşa credeţi ăştia care aţi fost de acord să fie distrus sistemul ăla care cât de cât funcţiona să nu cumva să fiţi răplţi de vreun ter0rist sau altfel de din ăştia şerpilieni, iar dacă se va întâmpla şi sunt nevoiţi să stea o săptămână să fie regulamentar birocratic ca să intervină şi să nu fie nevoiţi să se pună în pericol ca să nu îşi dea demisia doar aşa o să mai facă cineva pe eroul pentru toţi pr0ştii.
    Mai simplu spus aveţi frici neîntemeiate că ar încălca cineva regulile şi nu le-ar face legal, asta dacă consideră că merită măcar riscul să o facă legal şi după reguli pentru voi(ce să mai spunem dacă au fost înlocuiţi de yesmani cei care poate ar fi făcut-o).

  19. ” Un stat fără servicii secrete?” ???? unde zice?
    „cel mai civil președinte”? a mai fost unul cu poze si deplasari. surpriza, „petrov” era numele aflat dupa ce a iesit din functie. cu toate ca a fost o mizerie. orice comandant de nava dedea informari.

  20. D-le Tăpălagă, cunoașteți expresia ”idioții utili”?…