G4Media.ro

Zhenhua Files: O companie chineză a furnizat serviciilor secrete din China date…

sursa foto: Wikipedia

Zhenhua Files: O companie chineză a furnizat serviciilor secrete din China date sensibile despre milioane de politicieni și oameni de afaceri de top din occident. ”Cambridge Analytica pe steroizi”

2,5 milioane de personalități occidentale de top și 658.000 de organizații (companii, instituții, ONG-uri): toate sunt ținta firmei chineze Zhenhua Data din Shenzhen, care lucrează pentru Partidul Comunist Chinez și armata Chinei.

Scopul strângerii acestor informații sensibile este utilizarea lor de către serviciile secrete chineze, potrivit The Telegraph.

Dezvăluirile despre informațiile strânse de Zhenhua într-o uriașă bază de date despre liderii politici și de bussiness din Occident au fost făcute de publicația Australian Financial Review și de mai multe ziare britanice care au avut acces la ”Zhenhua Files”. Baza de date i-a fost furnizată inițial profesorului american Christopher Balding, specialist în domeniul digital, care a lucrat în Shenzen, dar s-a întors în SUA din cauza temerilor privind securitatea sa. El a furnizat baza de date unei companii specializate în analiză, iar de acolo informațiile au ajuns în presă.

Printre personalitățile cărora firma chineză le-a făcut profilul extins (profil prihologic, conturi bancare, tranzacții, proprietăți etc.) se numără regina Marii Britanii, premierul britanic Boris Johnson, premierul australian Scott Morrison, liderii partidelor politice din mai multe țări, liderii și acționarii celor mai mari companii occidentale, dar și comandanți militari și profesori universitari.

În baza de date a firmei chineze apar profilurile unor personalități din SUA, Canada, Marea Britanie, India și Japonia, potrivit The Telegraph.

Informațiile despre toate țintele spionajului chinez sunt stocate pe serverele companiei din Shenzen. ”Avem de-a face cu o Cambridge Analytica pe steroizi”, a declarat un specialist în spionaj pentru Daily Mirror, cu referire la scandalul creat în jurul companiei britanice acuzate că a influențat alegerile prin strângerea de date despre utilizatorii din Marea Britanie și SUA.

Dezvăluirea presei occidentale vine exact în momentul în care companiile de tehnologie din China, mai ales Huawei, sunt suspectate că furnizează autorităților chineze datele strânse în statele occidentale în care au operațiuni. Tocmai de aceea, accesul Huawei și al altor companii chineze de software și hardware la construirea rețelelor 5G a fost limitat în multe state NATO.

Foto: Drapelul Chinei / Wikipedia

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. Hopa, poate incepem sa aflam de ce a fost distrusa economia Vestului pentru o gripa.

  2. Asta nu este decat un coltisor minor din varful icebergului.
    Scopul Partidului Comunist Chinez este controlul a tot ce inseamna harware (macar de transmisiune si utilizare individuala) al Internetului – inclusiv PC-urile fabricate in China, nu numai infrastructura internetului. Si scopul nu este doar „apararea patriei”, ci instaurarea ordinii PCC in toata lumea.

  3. Ce liniște. La un articol despre republicani, Trump, blm, pedofilie se ridica vajnici apărători ai “valorilor” democrației in numele pcc și UE( care, miraculos, lipseste din baza de date chinezeasca). O sa ne explice merkel și macron de ce.

  4. Cumparati Huawei, tovarasi!
    Nimic nu e mai frumos pe lume decat sa pui fanfara in fata si sa marsaluiesti spre prapastie.

  5. Să sperăm că o să aflăm ceva și despre lichelele noastre din politică!

    • Cred ca stii deja destule. Iti dai seama cum te ingrozesti daca afli totul despre 10-15 politicieni de-ai nostri?

    • Nu mă interesează totul, vreau să știu doar unde au îngropat ciolanele!

  6. Toți știm că partidul comunist chinez e un regim opresiv care se auto-susține prin cenzură, corupție și șantaj. Doar trolii plătiți de ei mai au tupeul să nege, și asta doar pentru bani. Sper să zboare Huawei de la licitațiile din toată lumea civilizată, și asta cât mai repede.

  7. Interesant dar previzibil.

  8. Si G4Media de sufoca cu reclame la Huawei.

    • Au dispărut de câteva zile, dar acum le avem implantate în subconștient, mergi să cumperi un Tinker și acasă te trezești că e Huawei!

      Sper că nu au făcut spionaj aici pe G4 și mi-au aflat adresa de c-mail!