G4Media.ro

Weber îi cere lui Timmermans să ia măsuri împotriva social-democraților lui Liviu…

Weber îi cere lui Timmermans să ia măsuri împotriva social-democraților lui Liviu Dragnea: Sunt pe cale să legalizeze în parte corupţia în România

Liderul grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, care este și candidatul popularilor la șefia Comisiei Europene, i-a solicitat lui Frans Timmermans ca și socialiștii să ia măsuri împotriva PSD-ului din România, așa cum și PPE a luat împotriva lui Viktor Orban.

El i-a invitat de asemenea pe social-democraţii din Parlamentul European şi pe candidatul acestora, Frans Timmersmans, să facă şi ei curăţenie în rândurile lor, sancţionând partidele cu probleme. „Văd că el (Timmermans) nu ridică un deget împotriva social-democraţilor în România, care sunt pe cale să legalizeze în parte corupţia”, a criticat el.

Weber a apreciat drept problematic şi partidul social-democrat maltez, în condiţiile în care ancheta pentru elucidarea asasinării jurnalistei specializate în anchete asupra cazurilor de corupţie, Daphne Caruana Galizia, bate, în opinia lui, pasul pe loc şi există suspiciuni privind implicarea mafiei.

Weber a mai declarat că acţionează pentru a-i priva pe „cretinii” din partidele de extremă dreapta de orice responsabilitate politică, invocând-o şi pe Marine Le Pen, într-un interviu publicat vineri.

„Majoritatea mea de mâine se află la centru”, a declarat bavarezul, candidat pentru a-i succede preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, într-un interviu pentru cotidianul Sueddeutsche Zeitung. „Mă bat exact pentru asta, să fac în aşa fel încât cretinii de dreapta, cum sunt cei din AfD”, partid german de extremă dreapta, „sau ca cei din partidul lui (Marine) Le Pen să nu primească nicio responsabilitate politică”, a continuat el.

În acest sens, el a exclus de asemenea orice colaborare cu partidul polonez Lege şi Justiţie (PiS) sau cu partidul italian de extremă dreapta al lui Matteo Salvini, membru al unei coaliţii populiste la putere în Italia, după alegerile europene ce vor avea loc la sfârşitul lui mai.

După numeroase tergiversări, Partidul Popular European (PPE) a sfârşit prin a suspenda provizoriu, fără a-l exclude, partidul Fidesz al premierului ungar Viktor Orban, pentru derapajele şi atacurile liderului de la Budapesta împotriva statului de drept.

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Nu sunt pe cale sa…
  Au legaluzat coruptia.
  Similar cu America de Sud.
  Frans a tras de timp, i-a urechiat in gluma, i-a mângâiat pe creștet pentru nu se stie ce si acum cum sa scoată el castanele din foc?
  Tot timpul am crezut ca Frans e avocat cu juma de norma la pzd.

 2. Si ce? Suspenda PSD-ul, e frectie.

 3. Este deja legalizata tacit prin instantele judecatoresti loiale mafiei.

 4. Hai să vedem dacă Tim ia dat la buci lu danciloaia

 5. Pai e nevoie de vreun râzboi,ca rugineste armamentul pus la vaselina,ticâlosi precum LePen,Salvini,extremistii de orice fel,nu se simt bine( chiar dacâ au bani)decat daca dau foc din nou Europei.Daca ne gandim bine cred ca asta e gena-adn-ul uman:sa ne facem praf pe noi si mediul din jur:aici duce competitia-daca tu ai Mercedes,eu vreau Ferrari,si mi se rupe undeva daca distrug un oras sa- l cumpar.Dar vine īncalzirea globala,si ne inchide gura la toti,si lui Salvini&company si la bogati si la saraci.Mai mult au de pierdut bogatii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.