G4Media.ro

Viorica Dăncilă, despre acuzaţiile că e marioneta lui Dragnea: „Nu pot să…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Viorica Dăncilă, despre acuzaţiile că e marioneta lui Dragnea: „Nu pot să spun că anumite lucruri trec impasibil pe lângă mine”. Despre cererea de demisie: „Viaţa merge înainte”

(Articol actualizat)

„Pentru mine viaţa merge înainte şi duc mai departe implementarea programului de guvernare”, a declarat luni seara premierul Viorica Dăncilă la România TV când a fost întrebată de cererea preşedintelui Klaus Iohannis de a demisiona.

Întrebată dacă nu s-a săturat să fie numită „marioneta lui Liviu Dragnea”, Dăncilă a spus: „E normal că nu mă bucură, dar în acelaşi timp am ajuns la concluzia că trebuie să-i laşi să vorbească pentru că dacă nu au alte lucruri legate de guvernare caută lucruri mărunte să arunce cu noroi… Nu pot să spun că anumite lucruri trec impasibil pe lângă mine”.

Premierul a întors deseori capul spre o persoană aflată în afara cadrului de filmare. Nu e clar cine e acea persoană, dat fiind că RTV nu a oferit imagini cu aceasta.

Dăncilă s-a încurcat de câteva ori în răspunsuri, mai ales când a fost vorba despre enumerarea celor patru stadioane care ar trebui refăcute pentru organizarea Campionatului European de Fotbal din 2020.

Pe durata interviului de la RTV, Dăncilă a vorbit despre intenţia guvernului de a stopa exodul medicilor şi profesorilor prin mărirea salariilor. În acel moment, intervievatorul Victor Ciutacu a exclamat: „Auzi-v-ar Dumnezeu şi Maica Domnului şi să se întâmple!”.

Reamintim că preşedintele Iohannis i-a cerut vineri Vioricăi Dăncilă să demisioneze din funcţia de premier, spunând că aceasta „nu face faţă funcţiei de premier al României şi transformă Guvernul într-o vulnerabilitate pentru România.

Premierul Dăncilă a anunţat încă de vineri seara că nu va demisiona.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

20 comentarii

  1. Rtv si A3, singurele trambite media la care Viorica Docila reuseste sa citeasca de pe prompter si intrebarile si raspunsurile.

  2. „mugitoare de Videle” – Pentru noi viata este blocata de animale neganditoare si – chiar – necuvantatoare – ca cireada din „Guvernul Dragnea 3.0” ! Esti o totalanalfabeta functionala ! O patzachina care nici sa citeasca nu e sti in stare : 20 – 20 ? Pai cate clase ai „mugitoare de Videle” ? Ca si la clasele primare se invata „Cetirea” ! Sau si „p-alea” le-i facut „la distanta” ca studiile lui „Pricolicea” ? Care DINTRE Programe Vasilico ? Ca de cand a venit PSD-eaua cu „tradiceanu” si-a lui ceata la „Guberne…” ni s-au aratat MAI MULTE PROGRAME – stiute numai de Daddy-Livache si probabil de marele „colectionar de tablouri – atentie – mare specialist – nu le tine pe pereti Cci DUPA PERETI DUBLI ! Curat „colectionar” dar speram de … condamnari. Asa ca Fa Vasilico – las-o mai moale cu programele ca duceti Romania la FALIMENT ! Si – ca tot vorbesti de PROGRAMELE Dragnea -Valcov – Cat era „programat” sa aduceti BENEFICIU – adica PLUS la BUGET si cat ati IMPRUMUTAT sa ACOPERITI RISIPA SI FURTURILE ? Pai va laudati cu MINCIUNI si JAFURI Fa Vasilico ! Asa ca „ciocu mic” ! Nu de alta dar esti buna de ancheta Juridica pentru INCALCAREA CONSTITUTIEI ! Sau n-ai bagat de seama ? Inca ? Unii te trimit la bucatarie !! AS ! Nici de aia nu esti buna ! Chiar ma intreb la ce dreaq ai fi buna ? Ca altceva decat sluga umila a lui Dragnea nu vad ! Si nulitatea asat absoluta este … Prim – M (era sa zic Raahhaat !) al bietei Romanii ! Rusine !

  3. Baciul teleoltean si miorica lui draga!

  4. impasibil trece lucrurili pă lânga mine
    iar io stau și-aștept să-mi spună Liviu ce să spun
    ce bine că nu-nțeleg nimic,
    și fraierii-și face nervi cu mine

  5. „Nu pot să spun că anumite lucruri trec impasibil pe lângă mine”. Problema duoamnei e mai grava. Nu sesizează diferența intre ea și altul, nu prea ii pasa de ce pot face ceilalți, o interesează numai persoana proprie, pentru ca în fraza asta, nu sesizează interpretarea ca și lucrurile pot manifesta indiferență fata de ea, că și impasibilitatea lucrurilor față de ea este importantă, ea înțelege numai impasibilitatea ei față de lucrurile care ii trec prin jur. Sunt deficiente grele de interpretare. Exprimarea unei minți clare era „Nu pot să spun că sunt impasibila la anumite lucruri care trec pe lângă mine”. Dar ea a vrut sa folosească un cuvânt pe care îl crede mai sofisticat „impasibil” care înseamnă de fapt o indiferență, o neglijență a apariției acelor lucruri. Dar de obicei lucrurile care sunt neglijate își vor manifesta mai devreme sau mai târziu prezență indiferent de indiferență dumisale

    • Pai anumite lucruri trec impasibil pe langa ea, dar ea nu poate sa sesizeze ca rumega altceva si este sincera, ca nu poate sa spuna ca… (gura prostului adevar graieste)
      Are sens!

  6. Prin 2000, sau 20-00 pe nou, Dragnea a afirmat ca „e una in Videle care o suge dumnezeieste”. Am identificat-o doar atunci cand a plantat-o cap de lista la europarlamentare acum 9 ani. Tot atunci (2000) a aparut si muista nr.2, secretara de scoala, angajata in Consiliul judetean la directia piscicola, unde ii numara icrele sefului Zavara Nicolae. Dupa numaratori repetate pana la infinit (de vreo doua ori) a mai avansat, pas cu pas (muie cu muie) pana in pozitia de prefect, perioada in care il muia pe Pieleanu de la Politia judeteana.
    Cel mai frumos era lunea la prima ora cand Carmen DanDana (numele de scena la CJT) venea cu 2 kile de fond de ten care sa-i ascunda urmele meciurilor de K1 din week end cu sotul.
    O familie traditionala din zona Videle: ea curva el alcoolic, pentru care se va organiza si un referendum. :))

  7. lucrurile trec impasibil? sau lucrurile trec impasibile? ca am si uitat cum e Lucrurile pot fi impasibile, e o personificare.. anumite lucruri prind viata si devin indiferente fata de mediul inconjurator. Primul studiu pe aceasta tema a fost facut de cercetatorii din Franta, ei l au numit Je m’en ficheism de choses.

    • Intr-un loc in care se invoca des analfabetismul functional al ‘celorlalti’, chiar si atunci cand iti zici … ‘subzero’, e bine sa fii [mai] atent.

      Ca o paranteza: inteleg ca dna. PM a iesit bine din interviul respectiv daca singura gaselnita, pusa in titlu si reluata ulterior cu caractere bolduite, a fost fraza cu ‘lucrurile care trec impasibil’.

      Ca sa n-o lungesc. Nu este nicio greseala de exprimare. Asa este cu adverbele in limba romana. Au obiceiul de a fi, in general … neflexibile (nu se declina, nu isi schimba genul si nu se conjuga). Este si cazul ‘impasibil’-ului care a dat atatea batai de cap, celor de la g4.
      ¯\_(ツ)_/¯

    • @profun

      Mi-e tare teama ca n-ati inteles.
      G4 si toti oamenii nu îi reproșează dnei Dăncilă că n-ar fi acordat ”impasibil” la pluralul ”lucrruile”, ci că a folosit inadecvat cuvântul ”impasibil” divedind că nu-i cunoalte deloc înțelesul.
      Ce a vrut sărmana femeie să spună este ” Nu pot să spun că trec impasibila pe lânga anumite lucruri ”, dar i-a ieșit ”Nu pot să spun că anumite lucruri trec impasibil pe lângă mine”/
      Or, lucrurile nu pot fi impasibile, nici nu pot trece impasibil. Doar oamenii pot fi impasibili, sau trece impasibil.
      Biata ființă nu cunoaște sensul unor cuvinte uzuale, de asta o râde lumea.

    • @Dan,

      Văd bine că „unii” râd. Unii de „dezacordul” făcut (v. comentariile de mai sus) și unii de … necunoașterea sensului unor … „cuvinte uzuale”.

      Chiar vrei sa facem analiza gramaticala și semantica pe text!? Hai, în câteva cuvinte!

      Impasibil este un sinonim pentru indiferent. Da, niște ‘lucruri'(despre care ții minte din frazele anterioare, ca sunt de fapt, niște fapte) pot trece indiferent (fără să lase urme) pe lângă noi. Deși nu-mi face plăcere sa repet lucruri, „impasibil” e un adverb în fraza cu pricina. După cum îi spune numele, adverbul are treaba cu verbele, nu cu substantivele.

      Astfel, chiar dacă n-a fost cea mai fericită exprimare, în niciun caz nu avem de-a face cu vreo călcare grosolană în străchini, încât să merite un articol într-o publicație cu oarece pretenții.

    • @profun
      Imi pare rau, dar gresiti – Dan Lungu are dreptate.
      „Impasibil” poate sa fie folosit doar ca adjectiv. Consultati va rog DEX-ul. Nu e definit ca adv., doar ca adj. – valabil si in franceza (de unde provine cuvintul) si in engleza. La fel si „indiferent”. A-l folosi ca adverb = greseala de exprimare.

    • Daniil,

      Nu-i o rusine ca mai uitam din gramatica facuta adesea doar in scoala generala. Inainte de a corecta pe cineva, ar fi bine sa [ne] verificam propriile cunostinte. In definitiv, azi avem la dispozitie internetul, care ne poate ajuta.

      Totul este sa nu trecem … impasibil peste aceasta resursa. Cum sa nu trecem? Impasibil. Dupa cum poate fi pusa intrebarea (in cazul de mai sus, catre verb) devine clar ca avem de-a face cu un adverb.

      Daca spun: „Barbatul impasibil trece strada”, atunci „impasibil” devine adjectiv.

      N.B. am preferat, ca in loc sa-ti fac multa teorie, sa iti dau cele 2 exemple de mai sus.

    • @profun,

      Foarte adevarat ca nu-i nici o rusine – a trecut mult de la scoala generala, daca ma intrebi despre adjective cu trei forme flexionare te suspectez ca m-ai injurat :). Sigur n-as straluci la un test de gramatica de gimnaziu, totusi exprimarea marionetei m-a zgiriat pe urechi, probabil pentru ca citesc mult. Inainte de a corecta, verificam, normal. Ne uitam in DEX, online sau carte. Eu m-am uitat online. Am vazut ca „impasibil” este definit ca adjectiv (spre deosebire de „repede” de exemplu, care are ambele definitii – adj., adv.). Asta inseamna ca nu putem sa-l folosim ca adverb, numai pentru ca ni se pare noua la o cafea sau la a zecea bere ca e ok, ca suna bine, ca merge si asa. Daca te tenteaza totusi „sa-mi faci multa teorie”, te rog sa-mi explici pentru inceput cind si in ce conditii e in regula sa ignoram regulile si definitiile. Admit ca, de exemplu, daca marioneta transpira poezie atunci nu e cazul sa fim niste stricti si niste rai si niste belicosi).

      Tu crezi ca in primul exemplu pe care l-ai dat ai reusit sa pui intrebarea catre verb si deci esti convins ca ai demostrat ca „impasibil” poate sa fie adverb – ar trebui sa scrii la Academia Romana 🙂 – dar te inseli, n-ai demonstrat nimic, intrebarea completa este „Cum sa nu trecem noi?” si raspunsul este impasibili (nu impasibil). Nu trecutul este impasibil, ci trecatorul. Trecutul nu poate sa fie impasibil, la fel cum nu poate sa fie belicos (un alt adj. care nu-i adv.).
      „Cum sa nu trecem?” – „Urâcios!”, „Incruntat!” – poate asa ceva te zgirie si pe tine pe urechi, cine stie.

  8. Te uiţi la Guvernul României şi îţi e ruşine.
    Te uiţi la Primăria Capitalei şi îţi este scârbă.
    Te uiţi la Parlamentul României şi îţi vine să dublezi sau să triplezi reţeta de anxiolitice.
    Aşa arată „elitele” României, alea de care ne vorbea odata dl Tariceanu, ingrijorat nevoie mare ca DNA baga la puscarie „elitele” Romaniei!!
    Ruşinos şi dezamăgitor.
    Romania arata fara vreo speranta de salvare, curand…

  9. Am venit pentru articol și am fost cucerit de comentarii 🙂

  10. Cred ca ii este ‘familiala’ zicala: cand nu ai planuri proprii si le fac altii cu tine..

  11. Un deliciu dezbaterea morfo-sintactica a lui Danill și a lui Profun ( cititorii noștri sunt mai deștepți decât ai lor. Sic!! ). Rămânând la subiect, douamna Vasilica Viorica a avut intenția de a folosi impasibil ca adj. E ilogic ca in context lucrurile sa rămână impasibile …numai ea , ca primata-ministru, poate rămâne impasibilă. Trist, foarte trist.