G4Media.ro

VIDEO Trei pasageri afro-americani dau în judecată American Airlines după ce au…

Sursa foto: Captură video

VIDEO Trei pasageri afro-americani dau în judecată American Airlines după ce au fost dați jos dintr-un avion pe motiv că miroseau urât / „Compania ne-a făcut de rușine și ne-a umilit”

”Miroși urât, trebuie să te dai jos”. Acesta este motivul pentru care trei pasageri afro-americani au decis să dea în judecată American Airlines, deoarece, potrivit relatărilor lor, cu puțin timp înainte de decolarea aeronavei în care tocmai se urcaseră, au fost forțați să coboare. Motivul? „Un miros corporal neplăcut”. Un incident rasist despre care cei trei pasageri, care, de altfel, nu se cunoșteau între ei și nu călătoreau împreună, au decis să nu tacă, relatează La Repubblica.

Incidentul datează din 5 ianuarie, când o însoțitoare de bord (albă) s-ar fi plâns de „miros”, obligându-i astfel pe cei trei pasageri să coboare din avionul American AIrlines care pleca din Phoenix spre New York.

„Compania aeriană ne-a evidențiat pentru că suntem de culoare, ne-a făcut de rușine și ne-a umilit”, au declarat Alvin Jackson, Emmanuel Jean Joseph și Xavier Veal într-o declarație comună publicată în această săptămână.

Potrivit plângerii federale depuse de grupul de apărare a consumatorilor Public Citizen, cei trei pasageri susțin că au observat, în timp ce ieșeau din avion, că „fiecare bărbat de culoare din avion era respins”.

Ulterior, la poarta de îmbarcare, ei și alți cinci pasageri au fost informați de un agent al companiei aeriene că au fost scoși din avion ”pentru că o însoțitoare de bord albă s-a plâns de mirosul corporal al unui pasager neidentificat”.

”Nu există altă explicație decât culoarea pielii noastre”, se arată în declarația comună: ”Este clar că a fost vorba de discriminare rasială”.

American Airlines a făcut cunoscut că a deschis o anchetă în legătură cu acest incident, întrucât este vorba de acuzații grave care reprezintă un comportament din partea personalului care „nu este în conformitate cu valorile sale”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Pai poate ca chiat puteau? Ce treaba are asta cu rasa?

  2. Sigur puteau.
    Dar au gasit un avocat dornic de publicitate si iata stirea.

  3. Astia exagereaza cu discriminarea.nu mai poti sa le zici nimic.
    Poate chiar miroseau, cum sa stai in avion citeva ore linga cineva care miroase…?

  4. Probabil ca sint exagerari de ambele parti. Acum doua luni o femeie a fost data jos dintr-un avion Delta pe motiv ca nu avea sutien si i se reliefau protuberantele prin bluza. Se pare ca unele stewardese sint foarte sensibile. Inteleg sa se plinga pasagerii de mirosul altui pasager, dar ca stewardesele sa miroasa pasagerii la urcarea in avion… asta e ceva nou. Mai urmeaza sa dea si verdcte: aftershave Sauvage, deodorant Dior, Busuioaca de Bohotin…