G4Media.ro

China are de mult timp o unitate de spionaj în Cuba, afirmă…

Sursa foto: DoD photo by Army Sgt. Amber I. Smith via Wikimedia Commons

China are de mult timp o unitate de spionaj în Cuba, afirmă un oficial american / „Această problemă este deja cunoscută şi nu este o evoluţie nouă

Un oficial american a declarat sâmbătă că China colectează de mult timp informaţii din Cuba şi că şi-a modernizat instalaţiile de pe insulă în 2019, informează Reuters, citat de News.ro.

Wall Street Journal a relatat joi că China a ajuns la un acord cu Cuba pentru a înfiinţa o bază de spionaj pe insulă, un raport pus sub semnul întrebării de guvernele american şi cubanez.

Oficialul american, care preferă să-şi păstreze anonimatul, a declarat că informaţiile din presă „nu corespund înţelegerii noastre”, fără a oferi detalii suplimentare.

El a precizat că această problemă este anterioară preşedinţiei lui Joe Biden, la fel ca şi eforturile Beijingului de a-şi consolida infrastructura de colectare de informaţii în întreaga lume.

„Această problemă este deja cunoscută şi nu este o evoluţie nouă”, a spus el. „RPC (Republica Populară Chineză, n.r.) şi-a modernizat facilităţile de informaţii din Cuba în 2019. Acest lucru este bine documentat în arhivele de informaţii”, a menţionat el.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...