G4Media.ro

Petrolierul deținut de un miliardar israelian și capturat de rebelii din Yemen…

sursa foto: captura

Petrolierul deținut de un miliardar israelian și capturat de rebelii din Yemen a fost eliberat de forțele americane (Reuters)

Oficiali americani au declarat pentru Reuters că un petrolier cu legături cu Israelul, care a fost capturat de rebelii yemeniţi, a fost eliberat de o navă de război americană şi este acum în siguranţă, transmite News.ro.

Un oficial american a declarat că nava USS Mason a răspuns la apelul de ajutor şi a eliberat petrolierul.

Un oficial american din domeniul apărării a declarat anterior că se pare că „un număr necunoscut de indivizi înarmaţi neidentificaţi” au capturat Central Park, sub pavilion liberian, administrat de Zodiac Maritime, parte a grupului Zodiac al miliardarului israelian Eyal Ofer.

„Forţele americane şi ale coaliţiei se află în apropiere şi monitorizăm îndeaproape situaţia”, a declarat oficialul.

Incidentul este cel mai recent dintr-o serie de atacuri în apele din Orientul Mijlociu de la izbucnirea războiului brutal dintre Israel şi gruparea teroristă Hamas la 7 octombrie.

Acesta vine după ce săptămâna trecută, în sudul Mării Roşii, rebelii houthi din Yemen, aliaţi ai Iranului, au capturat o navă cargo cu legături cu Israelul, în sudul Mării Roşii. Gruparea, care a lansat, de asemenea, rachete balistice şi drone înarmate asupra Israelului, a promis că va viza şi alte nave israeliene.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...