G4Media.ro

VIDEO Tineri versus seniori în România, Franța, Germania, Polonia: ce opinii au…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

17 comentarii

  1. Imediat ce voteaza cu partide si lideri ce solicita repatrierea aurului Romaniei, seniorii redevin „pensionari fara dinti”.

  2. Asta cu justitia climatica e o schizofrenie, sincer. Ploua? Progeniturile leftarzilor se dau cu capul de pamant zbierand sa fie oprita ploaia.

  3. Partidele, pentru a se perpetua la putere se uita la sondaje sa vada cine i-a votat si in consecinta, lucreaza pentru acestia. In Romania politicul lucreaza la fel, adica pentru bugetari, asistati sociali si altii asemeni lor. Daca nu mergi la vot crezand a nu te afecteaza, te inseli amarnic… Pe de alta parte, partidele fac totul pentru a demobiliza votantii care nu-i convin si multi „destepti” musca momeala mormaind in barba ca toti sunt la fel si alte asemenea ziceri otravite. Viitor de aur tara noastra n-are!

  4. Bosorogi tot comunisti au ramas.

    • Esti un do_bitoc!
      Dar nu ma mira. Probabil ca ai sub 25 de ani.
      Cam voi astea vorbiti despre comunism fara sa aveti idee ce a fost si cum a fost.
      Fara “bosorogii” aia tu nu ai fi avut o țară , bo_ule!
      Probabil ca tie nici nu iti trebuie, ai internet, facebuc si bagi mc la mall! Iti ajunge!

    • Lasa taticule ca eu cand ieseam la proteste, asa in baston, la -10 grade, tineretul era in cafenea se uita pe geam.
      Mai terminati cu cliseele astea idioate.
      Pe tineri nu-i intereseaza nimic. Daca se simt bine pe moment e ok.

    • Tov Catalin, credeți că se putea să lăsați chiar mai mare dezastru ca moștenire ?

    • Romanu de rand e un boomer macho in sufletu lui, n-ai ce sa faci. Nu crede decat rahatu de i s-a dat cu lingurita. Si ca el stie cel mai bine. Stie unde ii e locu, cat de lung ii e nasu. Ce e cu tineretu asta de brusc si-a dat seama ca are putere.?

    • Men Curios,dacă ar fi existat atatea posibilități de informare poate că moștenirea lăsată ar fi fost mai puțin dezastruoasă. Acum aveți ,inclusiv telefoane inteligente care se rușinează cu posesorii lor idioți, însă sinteti dezastre umane mergătoare ,majoritatea.

    • Din start daca ti se pare ok sa zici “taticule” altcuiva inafara de fiica/fiiul tau nu stiu in ce fel crezi ca opinia ta are valoare pt altcineva inafara de tine. Pt ca e clar ca opinia altuia nu conteaza pt tine.

    • Si matale ai telefon inteligent, tov Ben, și ce, te-ai mai deșteptat ?

  5. Nu i interesează pă cei de 20,25 de ani si o să rupă perdeaua la urnă ăia de 16 ani..Prostie ce vine din alte mintii intunecate.Asa cum au dat drept de vot la bolnavi mentali in unele țări din Prima Lume.Normal că toți din familia unuia vor vota cu partidele socialiste care le asigură venituri sigure viagere lui si insotitorilor lui.
    De educație electorală, de notiuni de politică elementară, de educație socială,de educație civică nimeni nu i interesat să se învețe in școli, macar de la 16 ani.Lor le lipsește dreptul la vot cu 16 ani si tac su sau mă sa stau in birt in ziua de vot.
    Nu știu că odată ce sint cetățeni români vii,(câteodată si morți…)numele lor este trecut pe o listă electorală si asta înseamnă că participă la alegeri.Prezenți sau absenți, votând corect sau anulând votul toți cetățenii unei țări care sint incluși pe listele electorale participă la alegeri.
    Singura diferența intre prezenti și absenți este că dacă țării ii merge rău este si din cauza lor iar dacă țării ii merge bine,ei nu au niciun merit.

  6. @Ben Hur
    Lucru adevărat de ambele părți. Atât tinerii, cât și seniorii, au astăzi acces la mai multe canale de informare, trebuie doar să le folosească.

    Le convine sau nu, cei de vârsta a treia tot nostalgici ai comunismului au rămas, statistic vorbind. Majoritatea nu își asumă greșelile anilor 90 și 2000, când au votat în masă cu foștii comuniști, cu consecințele pe care le știm cu toții. Dar au tupeul să aducă reproșuri tinerilor pentru te miri ce.

    De cealaltă parte, greșeala tinerilor, din punctul meu de vedere, este că nu au luat în serios politica. Așa se și explică prezența mică la vot, în randul lor.

    Nu sunt de acord cu modul în care s-a exprimat Jkl, dar la bază omul are dreptate.

  7. Stiti putina programare? Sa luam loopuri:
    – interviu cu un politician, sa zicem la radio, tv, ziar, media
    – ziaristul este pregatit si pune intrebari linistit, la obiect in functie de realitatea interna, internationala, de partid
    – politicianul raspunde asa cum stiu ei sa vorbeasca
    – dupa interviu apare comentatorul politic ( o persoana care deja si-a capatat o anumita recunoastere profesionala, a devenit o autoritate intr-un anumit domeniu, politic, economic, etc.)
    – ziaristul si persoana discuta calm despre ce a reiesit din interviu, discutie care ii invata pe oameni sa inteleaga unde ce cum partidul, ce vrea presedintele partidului, in ce directie se indreapta, ce s-a ales de promisiunile electorale.

    Acest loop se intampla se repeta cu regularitate sau event triggered.
    Tot timpul, educatia maselor este un continuum.
    La scoala, incepand din clasa a saptea, sa zicem, se fac ”alegeri” precedate de analize si dezbateri intre elevi, pe programe de partid. Seara, tinerii merg acasa si arvumenteaza cu parintii.
    Rezultatul, si cel de 15 ani, si cel de pe tractor cu casti in urechi, si cel ce ingrijeste nepoti sunt oameni care stiu de ce aleg pe cine aleg. In mare proportie.