G4Media.ro

VIDEO Sute de persoane evacuate după erupţia unui vulcan din Indonezia /…

sursa foto: Captură video

VIDEO Sute de persoane evacuate după erupţia unui vulcan din Indonezia / Lavă şi nori de cenuşă, aruncate spre cer / Nivelul de alertă ridicat

Cel puţin 800 de persoane din provincia indoneziană Sulawesi de Nord au fost evacuate, după erupţiile multiple ale vulcanului Ruang din zonă, care de câteva zile aruncă pe cer lavă şi nori de cenuşă, a anunţat miercuri agenţia de vulcanologie a ţării, transmite Reuters, citată de News.ro.

Vulcanul, situat pe insula Ruang, la aproximativ 100 km de capitala provincială Manado, a erupt de mai mult de trei ori începând de marţi.

Autorităţile au ridicat nivelul de alertă la al doilea cel mai înalt nivel ca urmare a creşterii activităţii, a declarat pentru Reuters un oficial de la Centrul de vulcanologie şi atenuare a riscurilor geologice (PVMBG) din Indonezia.

Erupţiile Muntelui Ruang au fost declanşate de cutremurele recente de pe insulă, muntele emiţând nori fierbinţi periculoşi şi „explozivi” până la o înălţime de 1,8 km pe cer, a precizat aceasta.

„Trebuie să eliberăm insula pentru că anticipăm că ar putea avea loc mai multe erupţii. Nu este permisă nicio activitate pe o rază de patru kilometri de crater”, a afirmat oficialul.

Imagini văzute de Reuters au arătat fluxuri de lavă roşie care curg pe munte, reflectate în apele de sub el, şi nori de cenuşă gri deasupra craterului său.

Pe insula Ruang locuiesc aproximativ 838 de locuitori, dintre care majoritatea au fost acum evacuaţi pe cea mai apropiată insulă Tagulandang, a declarat Heruningtyas.

Indonezia se întinde de-a lungul aşa-numitului „Inel de Foc al Pacificului”, o zonă cu activitate seismică ridicată care se află deasupra mai multor plăci tectonice.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...