G4Media.ro

VIDEO România a ratat calificarea în finala Eurovision 2023, care se va…

Sursa foto: Captură video

VIDEO România a ratat calificarea în finala Eurovision 2023, care se va desfășura sâmbătă / Ediţia din acest an are loc în Marea Britanie, care organizează concursul în numele Ucrainei

România, reprezentată de Theodor Andrei cu piesa „D.G.T. (Off and On)”, a ratat, joi seara, calificarea în finala concursului Eurovision 2023.

Reprezentantul ţării noastre a concurat în cea de a doua semifinală a competiţiei.

Din a doua semifinală s-au calificat Albania, Cipru, Estonia, Belgia, Austria, Lituania, Polonia, Australia, Armenia şi Slovenia.

Artiştii din cea de a doua semifinală calificaţi sunt Albina & Familja Kelmendi cu „Duje” (Albania), Andrew Lambrou cu „Break a Broken Heart” (Cipru), Alika cu „Bridges” (Estonia), Gustaph cu „Because of You” (Belgia), Teya & Salena cu „Who The Hell Is Edgar?” (Austria), Monika Linkyte cu „Stay” (Lituania), Blanka cu „Solo” (Polonia), Voyager cu „Promise” (Australia), Brunette cu „Future Lover” (Armenia), Joker Out cu „Carpe Diem” (Slovenia).




Aceştia se alătură, în finala care va avea loc sâmbătă, reprezentanţilor primelor 10 ţări care au fost alese în semifinala de marţi: Croaţia, Republica Moldova (Pasha Parfeny cu „Soarele şi Luna”), Elveţia, Finlanda, Cehia, Israel, Portugalia, Suedia, Serbia şi Norvegia.

Calificate din oficiu în marea finală sunt cele cinci ţări fondatoare Eurovision, grup cunoscut şi sub numele de „Marele 5”: Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie, precum şi Ucraina, care a câştigat Eurovision 2022.

Marea finală a Eurovision Song Contest 2023 va avea loc pe M&S Bank Arena din Liverpool sâmbătă.

Ediţia din 2023 a Eurovision Song Contest are loc în Marea Britanie, care organizează concursul în numele Ucrainei, din cauza războiului declanşat pe teritoriul acestei ţări.

Evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate pe canalele TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+.

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU – cea mai mare asociaţie din Europa a televiziunilor publice. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Cum anul trecut a câștiga unica,irepetabila și de neînlocuit echipa a marelui luptător împotriva răului rusesc,este de așteptat că anul acesta sa câștige ceilalți ‘cinstiți și incoruptibili’ vecini ai noștri. Acest concurs a ajuns o bătaie de joc ce nu mai ține cont de adevărata valoare a concurentilor.

  2. Rău am ajuns dacă tot ce poate scoate mai bun România în materie de muzică e terminatul/terminata asta… Suntem și la muzică unde suntem și la politică, economie, fotbal: COADA COZILOR!

    • Foarte bine spus. Vai de mama noastră…

  3. Mi-e milă de băiatul ăsta, chiar nu s-a găsit nimeni în 20 de ani de viață să îi spună că nu are voce și e penibil. Anul trecut la fel, cu fata aia, vai steaua ei.
    TVR își bate joc de noi și de ei

  4. Nici cal, nici măgar, nedefinit, neasumat, îmbrăcat într-un roz-prea-chiloțiu, o compoziție mediocră într-o interpretare execrabilă și o coregrafie deplorabilă .
    Apropo, in caz de calificare în finală, ar fi trebuit să-și ducă la ” nufărul” costeliva costumația roze …

  5. Bine ca, prin esecul previzibil al junelui isteroid, Romania macar a evitat umplerea de ridicol la editia aceasta.

  6. banuiesc ca in cartea de identitate, la gen, are trecut ‘nespecificat’.

  7. Ma intreb daca semifinalele sunt prima faza a concursului, ca eu nu l-as vedea trecut nici de grupele preliminare cu asemenea prestatie.