G4Media.ro

VIDEO Premierul Cîțu: Salariile bugetarilor nu cresc în 2021, dar va fi…

FOTO: gov.ro

VIDEO Premierul Cîțu: Salariile bugetarilor nu cresc în 2021, dar va fi majorat salariul minim. Ratele la bănci vor putea fi amânate pentru o perioadă de 9 luni

Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat luni, la finalul ședinței de guvern, că salariile în sistemul bugetar nu vor crește deocamdată, dar a precizat că va fi majorat salariul minim cu 3,1%.

De asemenea, șeful guvernului a subliniat că ratele la bănci vor putea fi amânate pe o perioadă de nouă luni, cu posibilitatea de prelungire pentru anumite categorii și că va fi aprobată o schemă de sprijin pentru sistemul HORECA.

Premierul a spus că bugetul va fi construit pe un deficit de 7% din PIB pentru 2021.

Principalele declarații ale prim-ministrului:

  • Deficit bugetar de 7% din PIB pentru 2021
  • Politica fiscală rămâne stimulativă în prima parte a anului 2021
  • Am avut discuții despre amânarea ratelor la bănci. Există o decizie a Autorității europene bancare, că se pot amâna 9 luni, dar am găsit o soluție prin care vom putea prelungi pentru anumite categorii perioada. Detaliile le vom prezenta în zilele următoare
  • Se prelungesc măsurile active până la 31 iunie 2021: decontarea unor părți din salariul celor reveniți din șomaj tehnic, IMM Invest, Agro IMM Invest – o măsură așteptată de sectorul agricol, cu garanții de 1 milion de lei
  • Se va aproba o schemă de sprijin pentru Horeca
  • Continuă voucherele de vacanță în 2021
  • Cei din sectorul Horeca vor fi scutiți de impozitul specific până în martie 2021
  • Angajații bugetari: nu vor fi tăiate salariile. Analizăm dacă legea salarizării e eficientă, au apărut tot felul de anomalii și excepții, vom face o analiză amplă. Până atunci, veniturile angajaților din sectorul public central și local se mențin la nivelul decembrie 2020 până când vom avea o analiză a excepțiilor de la lege, așa cum a fost ea modificată și aplicată greșit, spun eu, în ultimul an
  • Am avut o discuție cu patronatele și sindicatele despre salariul minim. Salariul minim va crește peste rata inflației – cu 3,1% anul viitor
Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

46 comentarii

  1. Mda, 7% deficit bugetar din PIB sau, mai bune zis, la un buget de aprox. 33% din total PIB avem 21% deficit.
    Deficitul bugetar este din buget, nu din altceva!

    Si mie cand imi lipsesc 300 ron pt. a face un plin de motorina, zic ca imi lipsesc 300 ron din buzunarul meu Nu ca imi lipsesc 0.0000001% din averea lii … Becali.

    Stiu ca asa se …raporteaza, dar putem fi carcotasi pana la caapt.

    • „Deficit bugetar de 7% din PIB pentru 2021.” – inseamna ca in 2021 Cheltuielile publice vor fi mai MARI decat Veniturile colectate de stat cu 7% din PIBul Romaniei pe 2021!
      Cum sa ai Cheltuieli publice mai mari decat Veniturile Statului?
      E simplu!!
      Te imprumuti zi de zi pentru Cheltuieli curente: Salariile bugetarilor, Pensiile publice si cele SPECIALE, plus Scadentele si Dobanzile la Imprumuturile anterioare ale Guvernului Romaniei!!!
      Simplu!!!
      Vom duudi la Imprumuturi!!!

    • @Fă lili,
      O corecție trebuie făcută: pensionarii obișnuiți, normali, au cotizat pentru pensiile ce le primesc acum. STATUL SE ÎMPRUMUTĂ PENTRU VIERMII CU PENSII SPECIALE, PENSIONAȚI ÎNAINTE DE VREME ȘI BUGETARI!

    • Domnul Gheorghe, mamei dvs tot cu fă vă adresați sau este limbajul liberal al lui Orban după șpriț?

    • Iohanis, câțu si restul liberalilor si-au dat arama pe fața. Sunt USELISTI.
      Citesc multe comentarii in care lumea spune ca pdl a pierdut alegerile pentru ca au taiat salariile bugetarilor. FALS.
      Pdl a pierdut alegerile pentru ca a facut exact ce face acum pnl. Adica a scaldat-o si mai mult a incercat sa multumeasca electoratul pesedeului decat propriul electorat. Iar bugetarii voteaza psd orice ar fi iar propriul electorat, dezamagit ca pdl nu a restructurat aparatul bugetar, nu i-a mai votat. Si in plus, o alta greseala a fost ca pdl a vrut sa reduca pensiile pensionarilor normali.

    • Alephnews-logo
      HOMEGovernment
      Florin Cîțu, un elev mediocru. A luat 4 la examenul de treaptă și a ratat doi ani la rând admiterea la ASE
      Dumitru Sabina Dumitru Sabina
      acum 2 săptămâni

      Directorul liceului din acea vreme l-a mutat din pix pe tânărul Cîțu la liceu.
      După absolvirea liceului, tânărul a ratat doi ani la rând admiterea la ASE.
      Cîțu a absolvit în 1996 Grinnell College din America.
      Florin Cîţu, omul care gestionează banii ţării, propus de două ori premier, a tras mâţa de coadă la liceu. Adică a fost mediocru. De nota 4. Ziarul de Vâlcea scrie că, în 1988, Florin Vasile Cîţu a luat 4 la examenul de treaptă a doua la Liceul Energetic din Râmnicu Vâlcea.

      Ziarul vâlcean scrie că actualul ministru ar fi trebuit să intre la şcoala profesională, dar l-au salvat pilele părinţilor. Directorul liceului din acea vreme l-a mutat din pix pe tânărul Cîțu la liceu. După absolvire, a ratat doi ani la rând admiterea la ASE, după care a intrat la o universitate privată.

      De la nota 4 în liceu, Cîțu a absolvit în 1996 Grinnell College din America, specializarea economie-matematică, şi acum e tratat ca o adevărată vedetă pe pagina de internet a şcolii.

  2. Eu votez pe cei care taie din salariile bugetarilor ( cel putin 30% din net ) si reduce aparatul birocratic al statului la jumatate . Restul e can can .

    • asta ar insemna curaj, si deocamdata nu este nimeni dispus să o facă. doar vorbe pt a câștiga alegerile…

    • Curaj si prostie. Daca se opteaza pentru taierea salariilor, nu vor mai fi bani pentru consum. Nu sunt bani pentri consum, privatii vor ramane cu bunurile si serviciile pe stoc.

      Atentie ce va doriti!

    • de acord cu tine, problema e ca vor suferi oameni care chiar isi merita salariile. 50% din ei iau banii degeaba. eu as face restructurari pe baza competentelor, nu a pileleor.

    • A făcut asta PDL, iar rezultatul a fost ca PSD a stat 7 ani la butoane. Scăderea masiva a salariilor bugetarilor va însemna si scaderea substanțiala a consumului si ii va afecta serios si pe privati. Iar PSD va sta din nou ani buni la putere. PDL a trebuit sa se lase absorbit in PNL ca sa mai prinda ceva. Cine va scadea asa masiv salariile tuturor bugetarilor, adica profesorilor, medicilor, mitarilor, politistilor etc. va disparea ca partid.

    • Ar trebui sa reduca la cei la care au marit din anul 2018, in speta parlamentarii, judecatorii si medicii care iau lunar peste 15.000 Ron.
      Ceilalti, de exemplu profesorii au asteptat an de an sa le maresc ( cu niste aume infime comparativ cu cei de sus) , iar dupa 2 ani le ingheata… e discriminatoriu.

    • @ Ion

      Tocmai de aceea trebuie spart monopolul bugetarilor . Adica :
      – invatamint privat la liber si in concurenta cu cel public ( eliminarea oricaror subventii in sistem ul public de invatamint )
      – sistem medical privat la liber si in concurenta cu cel public ( asigurarea publica de sanatate sa nu mai fie obligatorie prin urmare nici plata CASS din salariu . Salariul sa fie negociat liber intre angajat si angajator iar primul sa mearga sa faca asigurare de sanatate unde vrea cu citi bani vrea . La fel cu sistemul de pensie ; eliminarea virstei de pensie stabilita prin lege )
      – militarii o vor lua in bot incet incet . Vor fi din ce in ce mai putini iar sarcinile vor fi atit de profesionalizate ca nu vor mai da navala in sistem pentru beneficiile imense .
      – la fel politistii .
      – cei din administratiile locale sa fie platiti de ordonatorul principal de credite local . Fara stabiliri de maxim si minim ( al beneficiilor ) de la centru . Tot prin negociere . Cui nu ii convine sa presteze , de exemplu arhitect , resurse umane , contabil , …. ) la primaria din Focsani ( pentru ca nu ii convine salariul ) sa mearga in mediul privat ( la Focsani ) sau …. unde vede cu ochii .

    • Adrian Popescu. cine va avea curaj sa facă tot ce ati enumerat dvs, cu siguranță ii va câștiga pe cei 70% din cei care nu ies la vot.
      salarile unor bugetari sunt f mari pt economia românească …noi ne împrumutăm pt a fi plătite.
      fostul soț s-a pensionat la 47ani si reangajat tot in MAI pe motiv că nu au oameni formați …are un venit de peste 10.000 ron+vouchere, spor, prime

    • Sunt și bugetari autofinantati printre ei. Și oricum marea majoritate au salarii sub 3000 de lei. Dumneavoastră ai putea trăi cu acești bani ?!
      Da sa reducem aparatul bugetar acolo unde este cazul, dar când vă duceți da plătiti taxe și impozite și stati 7 ore la cozi că sunt 2 casieri, atunci nu va convine… Vreți mai mulți bugetari. Nu este vina lor… Cei care ne conduc greșesc in strategii și ne învrăjbesc unui împotriva altora.
      Ne mai amintim de ăla gras care sta în spinarea ăluia slab…. Unde este el acum… Sau ce au făcut acoliții lui de atunci??!!??

  3. Citu liniștește bugetari

    „În ceea ce privește angajații din mediul bugetar, am spus-o, o repet și o spun tot timpul. Nu, nu sunt adeptul tăierii salariilor, nu vor fi tăiate salarii”, a precizat premierul, într-o conferință de presă.

    „În acest moment analizăm, însă, dacă legea care este în vigoare privind salariile din domeniul public este eficientă. Au apărut tot felul de anomalii și excepții în momentul în care a fost aprobată. Vom face o analiză amplă, vom veni cu rezultatele, dar până atunci veniturile se mențin la nivelul anului 2020, decembrie 2020. Deci, veniturile angajaților din sectorul public, atât la nivel central, cât și local, se mențin la nivelul din decembrie 2020 până la analiza legii salarizării”, a continuat Cîțu.

    Iar la salariul minim pune 40 lei.

  4. Drumul aceasta va duce PNL-ul la pierzanie : încercând sa nu îi supere pe adepții PSD-ului din rândul pensionarilor „speciali” și bugetarilor „de lux”, vor pierde susținerea populației active, care ii suporta pe toți aceștia, prin taxe și impozite. Adio, Câțu, veți fi următorul PNT-CD!

    • spor de ” radiatii” de la PC 2200 de lei pe luna ! Si acasa freca pornhub cat e ziua de lunga si nu se mai „iradiaza”!

  5. Jos Mafia Pnzl.

  6. Fl. Cîțu: „Angajații bugetari: nu vor fi tăiate salariile.
    Analizăm dacă legea salarizării e EFICIENTA(!!!), au apărut anomalii, vom face o analiză. Până atunci,…”

    Pana la sfantu’ asteapta, bugetarii o vor duce bine mersi!
    Ce spunea Fl. Cîțu in 2019, cand PNL era in opozitie, evident:
    21.08.2019: „Fl. Cîţu: Bugetarii trebuie să muncească fără vouchere și pensii speciale.
    Liderul senatorilor PNL Florin Cîţu a declarat că Salariile bugetarilor sunt DUBLE comparativ cu cele din Sectorul privat. Liberalul a precizat că, în acest context, bugetarii trebuie să fie de acord să lucreze fără a primi vouchere, tichete de vacanţă, sporuri şi pensii speciale.

    „Vine momentul adevărului! În medie, Salariile nete ale bugetarilor sunt DUBLE faţă de cele din sectorul privat. DUBLE! Dar comparaţia nu este corectă. Nu surprinde toate informaţiile. Bugetarii primesc tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, zile libere şi cel mai important siguranţa că indiferent de cât prost îşi fac meseria nu pot să concediaţi. Tot ce primesc în plus bugetarii este susţinut de taxe plătite de privaţi”, a scris Florin Cîţu, pe Facebook.

    Liberalul mai spune că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii, iar toţi românii, atât cei din ţară cât şi cei din diaspora lucrează pentru ca bugetarii să trăiască bine.

    „Este clar că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii. Fără niciun dubiu. Trebuie să avem curajul să recunoaştem TOŢI acest lucru. Restul românilor, din ţara şi din străinătate, muncesc pentru că bugetarii să trăiască bine, chiar dacă majoritatea sunt praf la locul de muncă. (Există o parte dintre bugetarii care merită fiecare leu pe care îl primesc. Ei sunt singurii care rămân în guvernarea liberală.) O DISCRIMINARE nenorocită care trebuie să dispară din societate. AJUNGE!!!”, a completat Cîţu.
    Senatorul PNL conchide că multe instituţii publice trebuie reformate.
    „CNSP, ASF, ANAF, Curtea de Conturi, MAI, CNAS etc.. instituţii care ar fi trebuit să-i protejeze pe români de ABUZURILE infractorilor de la PSD+ALDE nu-şi fac treaba. Dar primesc salarii, sinecuri şi pensii speciale. AJUNGE!”, concluzionează liberalul.

    Liberalul Fl Cîţu a uitat ce-a spus in 2019, azi nu mai ataca bugetarii „privilefiati”!!
    Rusine, Cîţule, tine minte: vă mătură PSD si AUR in 2021!

    • Sper sa nu vina si „ai nostri” la rând, sa le dati KO-uri din astea cu citate din ei inşişi.
      15 aprilie e aici, dupa colt, si USR-ul trebuie sa livreze ce a promis in Programul de Guvernare la capitolul „termen scurt”.

    • @Sanitarul: Da, da, am spus mereu: Sa-i vedem la guvernare si pe USR PLUS!
      NU am incredere in nici un partid, despre PSD, PNL, fostul PDL, despre PMP sau UDMR stim ce pot, i-am avut 30 de ANI la guvernrae(NU au lasat nimic in urma!), sa-i vedem la guvernare si pe USR PLUS, nu am mare incredere nici in ei!
      Promit toti marea cu sarea iar cand ajung la putere se sucesc fara rusine, uitand de TOATE Promisiunile marete din Programele de guvernare cu care ii amagesc pe votanti!!

    • Doamna Lili,Orban, Barna și Nicușor s-au înțeles cum să împartă posturile în primăria capitalei cel puțin așa spune Moise care și-a luat țeapă cu USR.Și eu cred că Pnl va avea soarta PNȚ-CD.

    • Deja e o problema in Programul de Guvernare, la Sanatate, care fiind in jurisdictia USR-ului, ar fi trebuit sa preia din propunerile lor pentru protocolul aliantei si obiectivele pe termen scurt (100 zile). In Program NU apare niciun obiectiv pe termen scurt la Sanatate. Brusc, totul este o viziune pe termen mediu (ceea ce inseamna 1 an). Nimic verificabil, cu termen! 🙁

      La Justitie insa s-a pastrat termenul scurt pentru obiectivele preluate in Prg de Guv.
      Daca as fi malitios, as zice ca este din cauza ca ministrul de la Sanatate este de la Plus+ iar cel de la Justitie e din USR? 😈 Dar nu zic nimic pana nu termin de studiat, sa vorbesc calificat.

      Studiez comparativ obiectivele pe termen scurt din propunerile pt protocolul aliantei care apar si in Programul de Guvernare,pana termin … si mai revin. Abia sunt pe la inceput. 😎

    • Cumva , ar trebui inteles totul in alta cheie . Guvernul Citu abia a inceput sa isi formeze o imagine proprie despre ce a fost nu la modul ziaristic asa cum facem,gresit , unii dintre noi , ce isi hranesc propria intelegere din textele din presa , doar acelea le cad bine la suflet . Prima faza este fara doar si poate aceea de a opri , de a ingheta , toate masurile ce pot fi inghetate in cadrul legal actual si existent . Oprim totul , descoperim anomaliile de mai peste tot , reglementam , fara ca eventualele contestari la CCR sa aiba sanse de izbinda si abia apoi cind avem in fata , cu claritate , adevarul, trecem la modificari majore legislative , ca parte a promisiunilor electorale . Daca veti vedea un astefel de parcurs atit afirmat in presa cit si faptic , ca masuri luate , dar nu imediat , o perspectiva de citeva luni trebuieste lasata si ca ne place si ca nu ne place , atunci e de bine . Daca nu si vor incepe iarasi , pentru a nu stiu cita oara , caruselul vorbelor politice , zadarnice , cetatenii vor renunta sa mai voteze si nici macar 10 procente dintre noi nu se vor mai prezenta .

  7. Bugetarii care freacă menta, afară cu ei!La privat!!!

    • Ce.i ala privat? Avem administratie publica privata, medicii de la stat sa paraseasca spitalele, profesorii sa paraseasca scolile?

  8. 24 Februarie 2017
    „Florin Cîţu, senator PNL: Nu cred că Legea salarizării unitare se va implementa în acest an.
    Salarizarea în domeniul public devine din ce în ce mai haotică, declară la RFI liberalul Florin Cîţu, vicepreşedintele Comisiei de Buget-Finanţe din Senat. El crede că viitoarea lege a salarizării unitare nu va putea fi aplicată din acest an.
    Florin Cîţu consideră că “este ilar ce se întâmplă cu acest Guvern. Aceste promisiuni când ai deja un deficit de 3%, trebuie să înţelegem că aceste creşteri de salarii vor intra în buget şi când porneşti cu un deficit de 3%, este clar că dacă o să ai cheltuieli mai mari, vei avea şi un deficit mai mare şi asta spune şi Comisia Europeană. Deci ce vreau să spun este că nu ai spaţiu, nu ţi-ai lăsat loc fiscal, spaţiul fiscal, în termeni tehnici, pentru a implementa o lege a salarizării unitare. De aceea, nu cred că se va implementa în acest an şi vom avea foarte multe discuţii”.
    Cum rămâne cu reforma în administraţie?
    In opinia lui Florin Cîţu, “ca structură, economia devine din ce în ce mai haotică, salarizarea în domeniul public. În domeniul privat, oamenii îşi văd de treabă şi ştiu cum să salarizeze, dar în domeniul public devine din ce în ce mai haotic. Salariul minim creşte, fără nici un fel de corelaţie cu productivitatea, cresc salariile în anumite sectoare, pentru că fiecare spune stai că ai crescut la Sănătate, dar mie nu mi-ai crescut şi atunci bine, venim şi creştem şi la tine, dar nu există o viziune, nu există nimic care să spună în ce direcţie mergem. Vorbim doar de creşteri de salarii, iar lumea a uitat de partea a doua care venea şi promisiunea care venea de fiecare dată cu creşterile de salarii: reforma în administraţie”.

    Cum rămâne cu reforma în administraţie, Cîţule?!
    Ramane…in vorbe goale!

  9. Trecand peste toate aceste mizerii, la ce le mai trebuie vouchere de vacanta daca oricum nu le pot folosi!!!

  10. Fâs! Praf în ochi!
    Dacă ai o treaba de rezolvat la oricare dintre instituțiile statului, funcționarii își bat joc de tine, te umilesc și te tratează cu o aroganță oribila. Îți vine să crezi că îi deranjezi de la siesta lor de 8 ore / zi.
    Bătaie de joc!
    Fraților, faceți REFORME!
    Curățați sistemul bugetar de viermi și paraziți!
    Luați exemplul mediului privat și eficientizati activitatea, iar cei care lucrează la stat sa își merite banii și sa înțeleagă ca sunt puși acolo sa ne ofere noua, serviciile de care avem nevoie, sa ne trateze cu respect și profesionalism!

  11. Jos clanul bugetarilor!

  12. Băi nebunilor da chair voi nu aveti de gând să vă luați de pensiile speciale sau de bugetarii de lux ????????? Dați băi nene atunci afară toți bugetarii speciali care cumulează salariile de la stat nesimtite cu pensiile speciale și mai nesimțite. Așa ceva nu ai vazut dau 41 de lei la salariul minim și 18 la alocația copiilor o bătaie de joc . Trebuie ieșit în stradă nu se poate.

  13. Continua tema falsa prin care toti bugetarii si pensionarii sunt demonizati si bagati in aceeasi oala, si vad ca multi merg orbeste pe aceeasi tema. Faceti distinctie intre cei cu pensii speciale, nemeritate, si pensionarii care au muncit o viata intreaga si merita un trai decent (adunati cheltuielile lunare si calculati ce inseamna o pensie decenta pentru un pensionar). Faceti distinctie intre medici, profesori, asistente medicale si loazele din primarii sau alte institutii de stat care primesc o droaie de sporuri si salarii prea mari pentru ceea ce fac. Fara medici si profesori, am deveni o natie muribunda si anaflabeta. Degeaba construiesti spitale daca specialistii lucreaza prin Germania. Degeaba modernizezi scoli daca la catedra ai profesori detasati pentru ca au luat nota doi la un concurs de titularizare. Pofta de sange, demonizarea aceasta s-ar putea sa ne coste. Nu sunt bugetar, lucrez in mediul privat dar fara cele scrise mai sus, degeaba castigi ca si familie 10.000-15.000 de RON pe luna daca platesti la privat cateva mii de RON pentru doua-trei zile de spitalizare, si 1500-2000 de RON pentru afterschool si meditatii pentru ca educatorul/profesorul e un analfabet. Sau ai optiunea sa mori cu zile cu banii in casa, respectiv sa ramai cu un copil analfabet numai bun sa lucreze pe salariul minim pe economie intr-o fabrica de doi lei. Dar deh, e mai usor sa scoti chestiile astea in fata in loc sa gasesti solutii pentru a aduce mai multi bani la bugetul de stat prin investitii in diverse domenii, in loc sa restructurezi aparatul bugetar prin implementarea unui sistem bazat pe performanta, rezultate (vezi modelul Bolojan). Stiti de ce nu o face nimeni? Pentru ca e nevoie de munca, audituri, proiecte, viziune. Stiti de ce numele lui Bolojan e doar rostit cand se vorbeste despre functia de premier dar nu e luat in calcul? Pentru ca ar deranja mult o asemenea abordare si cei de la centru nu vor asta.

    • Aveți tot respectul meu pentru opiniile dvs. obiective și pentru modul în care gândiți. Se pare că nu este totul pierdut…

  14. nu le taie nimeni salariile la trantorii de bugetari ca le este frica de urmatoarele alegeri ca se vor mobiliza bugetarii toti si vor aduce psd ul pe cai mari iar unii vor disparea din politica.

  15. Premierul a făcut bine ca a înghețat salariile la bugetari și nu le -a tăiat.

  16. USR o da în bărci și se face că uita de promisiuni, PNL ca de obicei vine cu austeritatea și PSD tace și își râde în barbă zicând: așa proștilor …….. Muriți singuri de ce sa va omoram noi? Eu sunt bugetar și bag ture de 12 ore de îmi sar ochii , sunt votant Usr fost PNL ( PSD nu votez din principiu) dar gata și cu ăștia că m-am saturat și de ei. De acum înainte votez AUR, așa cum ei sunt nebuni eu de ce nu as fi?

  17. Deficit bugetar…cred ca este diferenta dintre venituri si cheluieli la buget.Nu din PIB.

  18. Toate statele de pe amărâta asta de planetă, unde oamenii au cruda plăcere de a se învrăjbi unii pe alții, au aparat bugetar. De aceasta beneficiem gratuit de unele servicii de învățământ, sociale, medicale sau de altă natură. Și eu pot trage o concluzie universal valabilă că majoritatea mediului privat este evazionist. Și nu știu ce informații aveți voi din privat când vă înverșunați atât dar pot să jur cu mâna pe biblie că am întâlnit multe cazuri care să-mi susțină afirmațiile. Și până la urmă cu ce sunt de vină bugetarii (nu toți) că cei care muncesc la privat nu sunt plătiți la adevărata valoare a muncii pe care o prestează? Dacă patronul român este învățat să facă bani încercând prin toate mijloacele să limiteze cheltuielile de personal și taxele aferente pe care le dă la stat, ce vină am eu? Nu am beneficiat niciodată de voucherul de vacanță…. și știți de ce? Pentru că ar trebui mai întâi să pun banii din buzunar pentru ca mai apoi să mi se deconteze suma și pentru că din salariul meu cel mare? (pentru care am terminat o facultate și pentru care am răspunerea unui contabil sef) nu îmi permit.

    • Pe trepanatii care racnesc afara cu bugetarii sa-i vad eu cine o sa le salveze fundul cand o sa sune la 112, ca le-a luat foc casa. Cunosc eu unul care acum 20 ani a dat examen la Academia de Politie si la Academia Nationala de Informații și a picat cu brio la ambele. Acum după ce a absolvit Artifex lucreaza intr-o banca si este mai bine plătit decat daca ar fi fost simplu ofiter. Dar mama mama ce pornit este acum impotriva bugetarilor.

  19. Catule.. nu tu trebuia sa ajungi PM, un argesean, acolo unde ati facut experimentul pitesti!
    Bolojan Ilie, luati lectii de la el, incompetentilor! Veti continua sa ne imprumutati pt.pensii speciale si salarii nesimtite bugetare!

    Huuuuuuuoooooo!

  20. Tăiați salariile bugetarilor cu 25%, cum a făcut Băsescu, ăștia de la stat mănâncă banii tarii pe degeaba și nu produc nimic, toți angajații pe pile și politic. Fără vaucere de vacanta la bugetari, țară se prăbușește și ei vor vacante din visteria statului. Tăiați salariile bugetarilor cu 25%, fără vaucere de vacanta la bugetari. Strângeți cureaua tare de tot la bugetari, acolo se duce jumătate din pib.ul țării. Astfel de mesaje am trimis la sgg al guvernului și parlament de 100 de ori, poate le deschid ochii!

  21. Problema este ca nu toti bugetarii au salarii mari (nesimtite).Majoritatea ajung la un net de 3000-3500,ceea ce este un salariu cât de cât decent.
    De ce nu plătesc și patroni un salariu decent?
    Vor să se îmbogățească daca se poate intr o zi. Să să crească intr o zi cat alții in 10.
    Vorbim de productivitate, adică dacă poate să-ți ia 7 piei de pe tine să facă el profit mult.
    Acolo este problema,în privat,nu la stat,pentru că nu vor sa plătească munca pentru a trăi omul decent.