G4Media.ro

VIDEO Premieră mondială: Un american a primit o inimă de porc într-un…

sursa foto: www.medschool.umaryland.edu

VIDEO Premieră mondială: Un american a primit o inimă de porc într-un transplant efectuat cu succes la Universitatea Maryland

Într-o premieră mondială, o echipă de chirurgi americani a transplantat cu succes unui pacient inima unui porc modificat genetic, a anunţat luni şcoala de medicină a Universităţii din Maryland, informează marţi AFP, citată de Agerpres.

Operaţia a avut loc vineri şi a demonstrat pentru prima dată că inima unui animal poate continua să funcţioneze într-un corp uman fără respingere imediată, a precizat instituţia într-un comunicat.

David Bennett, în vârstă de 57 de ani, căruia i-a fost transplantată inima de porc, a fost declarat neeligibil pentru un transplant uman. Acum, pacientul este monitorizat îndeaproape de medici pentru a se asigura că noul organ funcţionează corect.




„Aveam de ales fie moartea, fie acest transplant. Vreau să trăiesc. Ştiu că este destul de riscant, dar era ultima mea opţiune”, a spus locuitorul din Maryland cu o zi înaintea operaţiei.

„Abia aştept să mă pot da jos din pat odată ce voi fi din nou bine”, a continuat Bennett, care a petrecut ultimele luni ţintuit la pat şi conectat la un aparat care l-a ţinut în viaţă.

Agenţia pentru medicamente a SUA (FDA) a dat undă verde operaţiei în ajunul Anului Nou.

„Aceasta este o descoperire chirurgicală majoră care ne aduce cu un pas mai aproape de o soluţie pentru deficitul de organe”, a comentat Bartley Griffith, care a efectuat transplantul.

Porcul din care provine inima a fost modificat genetic pentru a nu mai produce un tip de zahăr care este prezent în mod normal în toate celulele porcilor şi care provoacă respingerea imediată a organului de către corpul uman.

Această modificare genetică a fost efectuată de compania Revivicor, care a furnizat şi un rinichi de porc pe care chirurgii l-au conectat cu succes la vasele de sânge ale unui pacient aflat în moarte cerebrală în luna octombrie, la New York.

Aproape 110.000 de americani sunt în prezent pe lista de aşteptare pentru transplanturi de organe şi peste 6.000 de persoane care au nevoie de un transplant mor în fiecare an în SUA.

Xenogrefele – grefele de origine animală – nu sunt o noutate. Medicii au încercat transplanturi între specii încă din secolul al XVII-lea, cele mai vechi experimente concentrându-se asupra primatelor.

În 1984, o inimă de babuin a fost transplantată unui copil, dar acesta, supranumit „Baby Fae”, a supravieţuit doar 20 de zile.

sursa foto: www.medschool.umaryland.edu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Doctorii se cred Dumnezeu , nimeni nu ii mai opreste .
    Lacomia banului a transformat medicii in anticristi.

    • Da, de ce? Deoarece prin tehnologie încearcă sa salveze vieți?

    • deci după mintea ta doctorii trebuiau să lase omul să moară, nu-i așa buey tecrinule?

    • Dumnezeu are alte treburi, daca ii pasa atat de mult de oameni nu te facea pe tine, sau iti mai dadea minim 50 puncte IQ, sau facea oamenii perfecti daca tot sunt dupa chipul si asemanarea lui si nu aveau nevoie de aspirine, plombe dentare, apendicite si implanturi mamare.

    • Bai pache, esti de-a dreptul bolnav! In ce grota te-o fi nascut maica-ta pe tine?

  2. In Romania, o mare parte din actualii guvernanti au efectuat transplantul candva, Johannis, Ciolacu, Cîțu, doar cateva din exemple…

  3. Bine ca pacientul nu era musulman

  4. Asta pentru a nu ne mai supăra pe femei atunci când spun că bărbații sunt toți niște porci.

  5. Doctorul musulman, de Allah, Hypocrates, Apolo, de cine asculta în pieptul omului, inima porcului? sau pe scurt, Celobrolizin.

  6. Imi pare rau pentru pacient. Din ce stim noi acesta va fi eventual respins de sistemul imunitar mai devreme decat o inima de la un om luata de la oameni in moarte cerebrala, cu toate imunosupresoarele din lume. 4+ ani e mai mult decat nimic, dar totusi mai e inca mult de lucra la ce se doreste a se face in directia aceasta. Îi susțin, dar Festina Lente, ca ajunge sa gresesti un singur pas!
    Oricum omul respectiv trebuie sa mearga la control si la analize mult mai frecvent , sa zicem saptamal daca vrea sa-si maximizeze zilele pe care le mai are de trait.

    Dar cine stie? Poate vom avea o surpriza placuta ca transplantul sa fie un succes comparabil cu un transpant normal. Sunt pentru, dar cu mare atentie! Nu e loc de scurtaturi. Poata peste 100 de ani ajunge si la noi sau la Viena, o varianta mai avansata a acestei tehnologii.

    • Acum că super pico mega hecto kilo micro nano expertul de net în transplant și-a dat, ce-i drept cu rezerve, acceptul pentru procedură io zic că putem să stăm liniștiți, nu e cazul să ne mai uităm în sus!

      Ce simpatici sunt pr0stalăii care se pricep la orice: nici habar nu au cât de caraghioși sunt! Mai aduceți!