G4Media.ro

VIDEO Polițistă agresată sexual și amenințată în Gara de Nord, în timp…

Sursa foto: captură video

VIDEO Polițistă agresată sexual și amenințată în Gara de Nord, în timp ce suspectul este cercetat pentru agresiune și nu pentru ultraj, condamnă Sindicatul Europol: ”Cum ar fi reacționat același procuror dacă în cauză era vorba despre o judecătoare?”

O polițistă a fost agresată sexual și amenințată în Gara de Nord, iar suspectul este cercetat pentru agresiune, nu pentru ultraj, susține Sindicatul Europol: ”Cum ar fi reacționat același procuror dacă în cauză era vorba despre o judecătoare?”, se întreabă sindicatul într-o postare pe Facebook, unde au publicat și înregistrarea video.

  • ”Colega noastră din structurile Poliției judiciare ale Biroului de Poliție Transporturi Feroviare Gara de Nord, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în ținută de serviciu, a fost pipăită de un individ care se apropiase din spate. Chiar dacă s-a aflat în stare de șoc, polițista a efectuat demersurile în vederea reținerii bărbatului până la sosirea colegilor ei. Astfel, și-a declinat calitatea, prezentând legitimația de serviciu, și i-a comunicat că acțiunea sa reprezintă infracțiune. Bărbatul în cauză, după ce a auzit că este polițistă, a recurs imediat la amenințări și injurii, cerându-i să nu cheme pe nimeni la fața locului deoarece în caz contrar o va agresa.
    Până la sosirea în sprijin a celorlate forțe de ordine publică, individul a aruncat cu un rucsac către colega noastră și în repetate rânduri s-a îndreptat amenințător către aceasta, ridicându-și mânecile bluzei cu care era îmbrăcat, cu scopul vădit de a o intimida și de a o determina să renunțe la solicitarea sprijinului din partea colegilor săi”, se arată în comunicat.

Polițiștii din sindicat condamnă faptul că bărbatul ar fi cercetat în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunilor de agresiune sexuală și amenințare, cu toate că sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de ultraj:

  • ”La acest moment înțelegem că bărbatul este cercetat în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunilor de agresiune sexuală și amenințare, cu toate că sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de ultraj. Este incredibil cu câtă ușurință tratează procurorii astfel de fapte care sunt de natură a încuraja comportamentele unor indivizi cu comportamente deviante. În statul „de drepți” al anului 2023, procurorii consideră că amenințarea adresată unui polițist, în cazul prezentat, nu se află în legătură directă cu exercitarea atribuțiilor de serviciu. Asta în contextul în care pentru amenințarea adresată unui judecător aflat în timpul liber, prin intermediul unei scrisori transmise prin fax, în timp record s-a dispus arestarea preventivă a autorului în vârstă de 70 ani. Reprezentanții Sindicatului EUROPOL, prin avocați, vor interveni în prezenta cauză pentru schimbarea încadrării juridice a faptei. Nu putem să nu ne întrebăm cum ar fi reacționat același procuror dacă în cauză era vorba despre o judecătoare și nu o polițistă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. pai votati de 33 ani PSDNLUDMR .. voi sa raspundeti !

    • 👍
      În plus, nu are ce căuta în poliție dacă nu se descurcă cu 1 bucată agresor. Când trebuie să protejeze o victimă a unei agresiuni ce face, sună un prieten ?

  2. Ce cauta golanii astia in libertate, de ce nu sunt la puscarie?

    • să înțeleg că vrei să băgăm la pușcărie toți bărbații cu vârste cuprinse între 18-45 ani? Fii mai explicită.

  3. Sindicatul greșește încadrarea! Dacă politista nu acționa in exercițiul atribuțiilor de serviciu nu există infracțiunea de ultraj. Simpla afirmație că e polițistă nu atrage reținerea infracțiunii de ultraj. Tipul nu atenta la autoritate, valoare socială protejată de lege, ci la persoană.
    Repet, daca lucrurile stau asa cum au fost prezentate!

  4. @gicu
    „Bărbatul în cauză, după ce a auzit că este polițistă, a recurs imediat la amenințări și injurii, cerându-i să nu cheme pe nimeni la fața locului deoarece în caz contrar o va agresa.”
    Astfel se poate incadra la ultraj, intrucăt îsi declinase calitatea .
    Insa, ca tot românul, putem aprecia gravitatea faptei doar atunci cand fiica, mama, sotia, prietena noastra, ar fi pusa intr-o situatie similara .
    Ca politista, stiindu-se si sub acoperirea unor imagini video, ar fi trebuit sa actioneze cu fermitate, sa-l puna jos pe hăndrălău …
    …asa ar fi trebuit !
    Cât de competenti sunt politistii nostri, tine însa de selectia si pregatirea fiecaruia dintre ei …

  5. Lapsus Calami, ai dreptate cu postarea din Legea Poliției! Acolo e important cum a acționat si a afirmat ca e polițistă: sunt polițistă, lasa ma in pace ca sunt la Poliției- aici nu cred ca avem ultraj- sau sunt polițistă, rămâi pe loc până la venirea unui echipaj- aici avem ultraj…
    Este adevărat ca un polițist este, de principiu, mereu in misiune. Eu vorbesc doar punctual pe situația descrisa.
    Cel mai bine stiu cei care au dosarul si au luat la cunoștință de ce au declarat cei doi…

    In altă ordine de idei, ma alătur celor de la sindicat care consideră ca forțele de ordine trebuie protejate mai bine.

  6. Din cite se vede, militia minte ca aia era imbracata „in tinuta de serviciu”.

  7. Adică,ca sa vezi,agresorul se afla in eroare asupra calitatii de politistă pe care le avea formele feminine pe care acesta a vrut sa le consume senzorial?Dacă avea de gand,mai departe,animalu’ sa le „valorifice” pană la capat?Aveam si politista violată,nu numai profesoară înjunghiată!
    Cand aceasta si-a declinat calitatea,”nepotu’ lu’ Ramaru” a devenit si mai violent! E de ajuns,daca sunt dovezi in acest sens,pentru retinerea infractiunii de ultraj,chiar daca victima nu era în uniformă de politist.Aici,parte vatamată este statul,pentru ca această calitate de politist este protejată prin textul de la infractiunea de ultraj.Persoana,ca atare,este in subsidar parte vatamată.Procurorul degeaba este procuror daca nu ia masuri urgente pentru a proteja autoritatea,în statul in care functionează,care si asa sufera de lipsă de autoritate.Chestiunea legată de abilitatile politistei este o altă problemă,care tine de modul discutabil de cum este organizată politia în Romania.

  8. Mă întreb ce se întâmplă dacă polițistă stăpânea și utiliza eficient metode de autoapărare? Probabil că era acuzată de violență asupra unui nevinovat.

    • În Romania sunt din ce în ce mai putini juristi,care inteleg cum este cu legitima aparare.De multe ori,această problemă este „rezolvată”de mantuială,iar oamenii nevinovati riscă sa ajungă victime sigure ale incompetentei sau coruptiei.Sau amestecate.Sau invers,faptasii vinovati sa scape nepedepsiti.

  9. Mda hai să ne refulăm lipsa de bărbăție prin care toti bagă fără număr cereale/vaccinuri/deșeuri când vrea p.. lor în țărișoară și hai să ne imbățoșăm la un derbedeu beat cu testosteronu scăpat de sub control care și-a aruncat cu sarsanaua pe jos semn de lipsă de self-respect mai mult decât altceva..vai p.. noastră colectivă de adunătură de ipochimeni ce-am ajuns

    României i se bagă mâna sub fustă la f u n d de 15 ori pe zi și nici un fătălău de la nici o instituție nu mișcă un pai..