G4Media.ro

VIDEO O turmă de zimbri, filmată în libertate. Acum 64 de ani…

Sursa foto: Captură video

VIDEO O turmă de zimbri, filmată în libertate. Acum 64 de ani mai erau doar 2 zimbri în țară

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a publicat pe pagina de Facebook imagini cu o turmă de zimbri cu mai mult de 10 membri, explicând că în urmă cu 64 de ani nu erau decât două exemplare în țară.

”Silvicultorii români au reintrodus zimbrul în fauna țării acum 64 de ani, când au fost aduși din Polonia doi zimbri, Podarec și Polonka. În timp, silvicultorii au creat mai multe nuclee de zimbri, Parcul Natural Vânători Neamț fiind unul din ele, în care zimbrii se află în libertate, semilibertate și captivitate”, scrie Romsilva.

Parcul Natural Vânători Neamț, acolo unde au fost filmate animalele, este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și se află situat în nordul județului Neamț.

Parcul se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare sunt păduri, pe versantul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului.

Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la Bucșani Hațeg și Vânători Neamț, cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.

Sursa foto: Captură video

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Asa ar trebui sa fie toata romania. Din pacate suntem condusi de niste boi.

  2. Din pacate s-ar parea ca turma va fi mai mica cu un membru in curand , un zimbru schioapata ,
    sper sa profite lupii …

  3. Rom silva administrează 3 locații în două locuri???
    Bai fraților sunt mai multe zone, de exemplu si Vama Buzăului. Daca tot te apuci sa scrii ceva nu te bazezi doar pe interviu .

  4. Si in sudul Romaniei, aproape de Bucuresti, exista o zimbrarie putin cunoscuta si vizitata (da, se poate vizita, mai ales in weekend-uri, cu masina, cu bicicleta): Zimbraria „Neagra” din comuna Bucsani.
    https://www.turismcultural.ro/rezervatia-de-zimbri-neagra-din-bucsani.html

  5. Daca toti acesti zimbrii descend din aceeasi familie (Podarec și Polonka) atunci ei toti sufera de boala genetica consangvinitate, adica nu sunt exemplare sanatoase ci degenerate, inmultite prin imperecheri in cadrul aceleasi familii. Ce se poate face? Nimic. Raul este facut ca in razboiul din Ucraina.

  6. Daca nu am mai manca carne ,…, Am reusi sa intelegem cu adevarat exisitenta si importanta animaleloe salbatice si nu numai , prind inimile noastre iubitoare numarul lor va creste …asa sa fie 😉