G4Media.ro

VIDEO Klaus Iohannis, reacție la decizia CEDO: Curtea Constituțională are obligația de…

VIDEO Klaus Iohannis, reacție la decizia CEDO: Curtea Constituțională are obligația de a revizui de îndată decizia referitoare la revocarea doamnei Kovesi. Decizia CEDO de azi ne arată cât de necesară e o reformă a CCR

Președintele Klaus Iohannis a criticat marți dur Curtea Constituțională după decizia CEDO care a stabilit că Laura Codruța Kovesi a fost revocată de la șefia DNA încălcându-i-se drepturile fundamentale.

”Sfidând toate argumentele pe care le-am invocat atunci, CCR a decis revocarea sa din funcție la propunerea unui ministru al justiției de tristă amintire. O asemenea decizie a CEDO, fără precedent, nu poate rămâne fără consecințe. Credibilitatea CCR, afectată oricum de decizii controversate, e și mai puternic zdruncinată. CCR e obligată să respecte la rândul ei Constituția. CCR are obligația de a revizui de îndată decizia referitoare la revocarea doamnei Kovesi. Decizia CEDO de azi ne arată cât de necesară e o reformă a CCR”, a subliniat șeful statului.

Principalele declarații ale președintelui:

  • Astăzi, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis că doamnei Kövesi i-au fost încălcate drepturi fundamentale, în urma deciziei Curții Constituționale a României de revocare a sa din funcția de procuror-șef al DNA.
  • Drepturile fundamentale ale omului depășesc frontiera unui stat. Accesul liber la justiție și libertatea de exprimare sunt valori esențiale pentru o societate democratică.
  • Sfidând toate argumentele pe care le-am invocat la vremea respectivă, inclusiv pe cele care subliniau încălcarea liberului acces la justiție al doamnei Kövesi, Curtea Constituțională a decis revocarea sa din funcție, la propunerea unui ministru al justiției de foarte tristă amintire.
  • O asemenea decizie a CEDO, fără precedent întrucât vizează chiar autoritatea care este garantul supremației Constituției, nu poate rămâne fără consecințe.
  • Credibilitatea CCR, afectată oricum de unele decizii controversate luate în ultimii ani, este acum și mai puternic zdruncinată.
  • Curtea Constituțională face parte din ansamblul autorităților statului român și este obligată să respecte la rândul ei Constituția.
  • Din această perspectivă, CCR are obligația de a revizui de îndată nu numai decizia referitoare la revocarea doamnei Kövesi, dar și orice alte decizii luate în considerarea unor simple declarații, fie ele și politice.
    Reamintesc faptul că la referendumul din 2019 românii au decis că atribuțiile Curții Constituționale trebuie modificate.
  • Hotărârea CEDO de astăzi ne arată, dacă mai era nevoie, cât de necesară este o reformă la nivel constituțional a acestei instituții.
  • Însă este evident că Parlamentul actual, în această configurație politică, dominată chiar de partidul care a patronat revocarea din funcție a doamnei Kövesi, a dovedit că nu este capabil să ia decizii pentru protejarea cetățenilor.
  • Acesta este partidul care vreme de trei ani a făcut un scop din bulversarea întregului sistem judiciar, prin construirea unei legislații penale menite să-i protejeze pe infractori, și nu pe cetățenii onești.
  • Timp de trei ani, prin acest proiect construit împotriva celor mai elementare reguli de funcționare a unei societăți democratice, PSD a orchestrat comisii peste comisii de anchetă, menite să discrediteze pe toți cei care ar fi putut să-i împiedice să-și atingă scopul.
  • Nu mă aștept ca astăzi, când CEDO a hotărât că doamnei Kövesi i s-au încălcat drepturi fundamentale, PSD să se grăbească să înființeze o comisie parlamentară prin care să ancheteze de ce a fost posibil acest lucru.
  • Însă nu mă îndoiesc că românii vor sancționa PSD, prin vot, evident, pentru toate aceste acțiuni extrem de grave.
Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

63 comentarii

  1. Din pacate, pnl nu va castiga alegerile in urma fazei pe care a facut-o sucevenilor in ceea ce priveste carantina.
    Sucevenii care au votat madiv cu pnl si au primar, prefect, presedinte de consiliu judetean de la pnl, acum sunt foarte supatati si revoltati pentru ce a facut pnl si ca din cauz lor raman in carantina

    • Decat un …. troll p$dist. Ps Si eu sunt suparat pe chinezi si cum au imprastiat coronavirusul pe planeta,nu o sa mai cumpar chinezarii,ever :))

    • DOMNULE, DUPA CUM VORBESTI CRED CA VA ERA MAI BINE CU VEORICA , VA DADEA LIBER LA BISERICI LA LALAIALA PE STRAZI SI LA IMBOLNAVIRI CU NEMILUITA !!!

    • * ptr cum

  2. 😈😈😈😈😈 se aude Dornene ? Tu și gașca ta compromiși ar trebui să fi-ți duși lângă dragnea.
    Sunt sigură că nu vă pasă. O să luați salarii si pensii nesimțite ca să puteți fi nesimțiți in continuare.

    • Multe i-au fost puse în cârcă lui nea Alifie, dar gerontofil n-a fost niciodată, mai ales că e înconjurat mai tot timpul de „bunăciuni”, cum sunt și Livache și Măzăriche…

    • Nu i-ati auzit ?
      Presedintele a incalcat legea.
      Adica te-au facut dle Presedinte: grupurile de reflectie care au gandit, tudorel care a ievaluat, si CCR care te-a obligat si domnia ta s-a executat.

    • Da, maica. De indata s-a excecutat ca asa a ordonat Dorneanu & Co din biroul sau inscriptionat. Cu o palarie, maica.

  3. Nu numai CCR ar trebui revizuita ci intreaga Constitutie !! Care este foarte proasta !!
    Dar ,cine sa o faca ??

    • Cecereaua pesedista = rusinea neamului romanesc!

    • Pensiile speciale ar trebui interzise in constitutia revizuita.

  4. Problema, măi Klaunus, e că românii sunt în acest moment atât de porniți împotriva deciziilor luate de guvernul tău în ultimele 6 luni, încât fac pipi pe CEDO și Kovesi. Că astea nu țin de foame. La vot veți fi pulverizați.

    • Problema e ca mananci kkt. Dar de fapt e bine. Continua. Hapaie tot !

    • Ce vorbești postacule?aceleași punctaje dictate de ciuma rosie le scoți zilnic?…Ciumatii au luat un șut în ..oaie teribil zilele astea, nu știu pe unde sa fugă șobolanii! La muncă cu voi!

    • Bai mortaciune pesedista,
      Se pare ca a inceput sa va placa sa va altoiasca Santa Klaus zilnic la poponeata.
      Asta ca teroristii, va altoieste din toate pozitiile, voi nu si nu, dar va place.
      Daca tu crezi ca electoratul de dreapta pune botul la tampeniile voastre esti gresit baiatule.

    • nume predestinat de trol. angel – lol. batut in cap mai bine.

    • Nu prea cred ce zici tu, mah, Angel M. Cre’ ca-i o dorinta a matale sa-i mai apuci pe aia de la PSD la butoane iar.
      Vestea proasta pentru tine e ca aia suparati pe PNL n-o sa voteze PSD, ci USR, asa ca poti incepe sa plangi de acum :))

    • MORBID asa ca PSD-ul.

  5. Lasă că ne protejează penele.

  6. Președintele Casei Naționale de Pensii, Laurențiu Țenț, a fost revocat din funcție, potrivit deciziei de luni, a premierului, publicate în Monitorul Oficial al României.

    Laurențiu Țenț a fost revocat din funcția de președinte al Casei Naționale de Pensii Publice, la propunerea ministrului Muncii.

    Țenț era și președinte al Consiliului de Administrație al Casei Naționale de Pensii.

    Atribuțiile de președinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naționale de Pensii Publice, vor fi preluate de Tomiță Murgoci, secretar de stat, până la numirea conducătorului instituției, în condițiile legii, potrivit deciziei publicate, luni, în Monitorul Oficial.

    Astuia i s-a respectat dreptul cf art 6 . 1 al Conventiei?

    • Eu as zice ca da. Situatia e total diferita la procurorul sef al dna. Asta e numit de pm. Seful dna nu. Dar e dreptul lui sa se duca la cedo. Oricum care e legatura cu subiectul? Sau tu ceri meditatii la cedo prin internet?? 😂😂

    • Da, ca el nu era independent!

    • Da, are dreptul sa conteste in instanta decizia.
      Kovesi nu a avut acest drept, lucru mentionat chiar explicit in decizia CCR.

    • Nu i-a ingradit nimeni dreptul la justitie, bizon mic ce esti.

    • In cazul lui se poate adresa curtii de contencios administrativ si poate castiga reinstituirea in functie. Din aceasta cauza CCR nu poate demite o persoana: nu ai cale de atac la o decizie CCR

    • Daca nu-i convine se poate judeca , bai tembelule.

  7. Hai ca macar acum tot ati inteles -prefacutilor –

  8. Pai sa incepem cu tine Klaus,ca tu ai semnat demiterea lui Kovesi.

  9. Hasta la vista, Dormeanu!

  10. Pic de finete politica nu are Iohannis !
    S-a repezit imediat sa sanctioneze CCR vis a vis de decizia prin care CEDO a constatat ca LCK a fost privata de posibilitatea de a se apara in fata CCR in procedura administrativa de revocare din functia de procuror – sef al DNA si dupa ce a criticat aceasta institutie si PSD, a dat glas de fapt la ceea ce il interesa, la unicul lucru care il interesa : credinta ca romanii vor sanctiona prin vot PSD !

    PS. Totul se joaca de acum in cheie electoralista intre Iohannis+ PNL si PSD !

    PPS. Nu am nimic impotriva sa tragi in PSD, (ba din contra !) pt ca din ordinul lui Dragnea a inceput Tudorel Toader procedura de revocare si a insistat in ea, dar nu te arata atat de disperat de voturi pt PNL si anti PSD ! Vezi mai bine cum o sa o scoti la capat cu starea de alerta pt ca depinde de PSD sa nu devina un fiasco ce va fi aruncat in fata PNL pt ca PSD are stiinta asta nenorocita ! Construieste mai cu grija atacurile ! :((

  11. Buna ziua!Cand va avea parlamentul lui,așa cum are guvernul lui,analizăm și vom vedea,în urma unui referendum cum , va trebui să arate Constituția,cum și cine va numi procurorii și judecătorii la indiferent de instanță, cum vor plăti și aceștia pentru sentințele greșite care au fost corectate …..tot de CEDO!!!!Pâna atunci….vom vedea la vot!

    • Parca nu mergeai la vot te-ai sucit ?

    • Hai lasa kkturile ca nu a corectat cedo nimic in materie de verdicte. Cedo doar a zis de conditiile de detentie. Ceea ce e altceva. Nu poti sa arati macar un caz unde cedo a zis ca justitia romana nu a respectat drepturile omului…. cu exceptia cazului lui kovesi.

    • In afara de statul roman, nu va plati nimeni pentru sentintele gresite. Cum ar fi ca judecatorii sa fie trasi la raspundere in penal pentru o decizie gresita in cazul unei crime? Pai realizezi ca dupa aia nici un judecator n-o sa mai vrea sa judece cazuri de crime sau o sa dea doar verdicte de nevinovatie ca sa nu riste sa ajunga la bulau. Sincer, nu faceti sperante ca ceva se va schimba. Toti o dau cu reforma CCR. dar uita ca UE condamna Polonia fix pentru lucrul asta.

    • De ce ar respecta parlamentul urmatorul referendum, daca avem dovada clara ca poate sa nu o faca (300 parlamentari)?!

      Trebuie sa fi o coincidenta prea fericita sa fie toata lumea de acord cu noua propunere, ca sa fi faca ceva. (Dealtfel, numai printr-o noua propunere pot scapa, cam rusinos, e drept, de la implementarea rezultatelor unor referendumuri trecute).

      I se pare cuiva ca intr-o democratie consolidata se poate trece peste rezultatul unui referendum doar pentru ca nu scrie nicaieri evidența – ca implementarea rezultatului (bun/rau, asta e alta discutie, vezi la britanici!) este, necesar, vointa cetatenilor si deci e imperativ?

      Ramanem, deci, la karaokele nostru pe care ne incapatanam sa-l numim pompos „democratie functionala”. Asadar, nu vom vedea nimic!

  12. Dl. Iohannis, ii datorati in continuare dnei @Gabriela Constantinescu o explicatie de ce ati ales acea jalnica modalitate de a trimite purtatorul de cuvant care sa va scuteasca de a declara sustinerea pentru Kovesi.

    Acum, ca s-a intors roata, va cocotati pe val si trimiteti purtatorul de cuvant acasa, ca sa puteti bate cu caramida in piept cu sustinerea de care ati uitat data trecuta. Bravos!

  13. Asa, iohanele, curaj, curaj tata ca nu musca! Pas cu pas, catinel-catinel, poate ajungi la concluzia ca si tu ai participat la asta! Impreuna cu toata sleahta: ministru, siij, cecere, csm, dna si…tu! Daca aveai k…ie, ne aratai de atunci ca putem avea incredere in tine si ne castigai…aproape pe toti! Dar asa…ti-a fost frica (mititelu’ de tine) de suspendare, n-asa? In loc sa fii ” Barbat de Stat” sa te pui cu tot cecereu’ , cu buborel, sa-ti pui toata pez..dimea in cap, tu ce-ai facut??? Cum adica, sa te cobori tu la un asa nivel?! Toata lumea vroia un presedinte altfel! Altfel decat cine? Ca tu n-ai sa te compari niciodata cu Base, mai! Cat de mare esti, p-atat de bun la…fuga! Asta e, a trecut sansa ta atunci, sa ne arati potenta de prezident! Mai avem inca 4 ani cu tine? Si toooot asa….

  14. „Imediat, de îndată, trăiți!”
    „Nu am niciun sentiment, nici de bucurie, nici de nimic”, a spus Valer Dorneanu, după ce a aflat că CEDO i-a dat dreptate Laurei Codruța Kovesi. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

  15. Judecatorii CCR care au fost autori ai deciziei de demitere ai L.C. Kovesi ar trebui sa fie dati in judecata de ministerul justitiei pentru prejudicii aduse statului roman. Sa se ceara daune in valoare de multe milioane de euro fiecareia dintre aceste lepre adusa acolo de clica de infractori numita PSD.
    Cum adica au emis decizii contrare legislatiei in vigoare? Ce fel de membri UE suntem? Cu niste procurori adevarati i-am putea chiar baga in puscarie pe acesti nenorociti, pentru infractiunea de tradare a intereselor statului roman.

  16. Imi place cum domnul presedinte a iesit iarasi la CERSIT VOTURI pentru PNL, sau mai bine zis pentru GUVERNUL MEU. Cand a trebuit sa o demita pe Kovesi nu a mai fost asa de curajos, si-a trimis purtatorul de cuvant sa anunte marea veste. Totusi, aceasta decizie a CEDO nu o sa schimbe absolut nimic si nu sterge cu buretele abuzurile facute de Kovesi la conducerea DNA-ului si nici deciziile de clasare mai mult decat dubioase in dosarele lui Ludovic Orban si ale lui Vasile Blaga. Sa te prinda DNA-ul cu 700.000 de euro cash pe bancheta din spate si sa scapi basma curate este ceva de domeniul fantasticului. A, sa nu uitam de protocoalele ilegale cu SRI care a dus la demiterea lui Florian Coldea. Da chiar, domnul Coldea de ce nu a depus si dansul plangere la CEDO, impreuna cu domnul Onea si Negulescu, asta ca sa fie tacamul complet.

    • care protocoale ilegale? ca nicio instanta de judecata nu a zis ca sunt ilegale. doar ccr a decis, iar ccr nu e instanta de judecata si azi vedem toti ce bine decide ccr….

      faptul ca a clasat dosare nu inseamna automat ca a fost abuz….in conditiile in care inspectia judiciara a cautat-o si in cur si nu a reusit sa demonstreze nimic….as zice ca e clar ca bati campii. si care abuzuri???? ca dna nu a dat verdicte. judecatorii decid.

  17. e plin de postaci pesedisti aici la comentarii, sa vina gunoierii sa-i adune

  18. In CCR trebuiesc admisi , numai judecatori constitutionalisti , integri, nu politruci si fosti consilieri juridici ai sindicatelor comuniste. Romania a fost bataia de joc a CCR-ului actual, care ablocat bunastrea Romaniei si a romanilor. . Au aparat legile care i-au favorizat pe hotii si javrele acestei Tari , ramasa saraca si in final si umilita din cauza unora ,ca acesti politruci din CCR si alui Tudorel , mostra de slugarnicie la superlativ.

  19. Același bullshit neomarxist care pune procurorii deasupra legii. Legile justiției din România trebuiesc concepute după modelul propus de partidul Lege și Justiție din Polonia, chiar dacă acest lucru nu este pe placul eurokratilor de la Bruxelles.

  20. Mai , klauSS suplinitor de fizica si participant la traficul de copii , decizia CEDO se refera doar la faptul ca , bipeda grobiana numita codruta kovesi , nu a avut cale de atac , nu face absolut nici o referire la decizia CCR .
    Ce faci tu , nu este decat nutret pentru creduli sau ignoranti .

  21. Articol NESEMNAT, cica semneaza REDACTIA!!!
    Rau ati ajuns!!
    Tapalaga, Pantazzi, observ ca ati adus noutati in Redactie, iar voi, altadata corifeii de pe G4media, TACETI chitic de cateva zile, dupa ce DEZASTRUL guvernarii PSDiste iese la iveala zi de zi, precum mizeria cea mai urata de la o rana infectata!
    Ati citit, intreb de curiozitate, Legea Autonomiei asa zisului tinut secuiesc, ADOPTATA tacit de Camera Deputatilor, va place?!
    Ca NU ati scris un cuvintel pe subiect, pe Legea Autonomiei, chiat ATI CITIT-O, va intreb sincer,(desi sunt convinsa ca NU!), voi care altadata, mai ales cand erati la Hotnews faceati sute de comentarii la un articol pe un astfel de subiect!!
    Acum taceti chitiic la probleme grave in Romania, avand o singura exceptie: atacuri sistematice la Presedintele Romaniei, Klaus Johanis de cate ori deschide gura!
    Chiar ma astept, conform ultimelor voastre iesiri, sa apareti si acum, cu o replica la acest discurs al Presedintelui!
    Asa arata cum efectele guvernarii PSD-ALDE, care timp de 3 ANI asta a FACUT: a DISTRUS Romania, ANI de zile vor trebui pentru a REFACE ceea ce PSD-ALDE au distrus in cei 3 ANI, cu COMPLICITATEA pe fata a liderilor UDMR!
    Hai, Tapalaga, hai Pantazii, curaj!!!
    Asteptam!

  22. Articol NESEMNAT, cica semneaza REDACTIA!!!
    Rau ati ajuns!!
    Tapalaga, Pantazzi, observ ca ati adus noutati in Redactie, iar voi, altadata corifeii de pe G4media, TACETI chitic de cateva zile, dupa ce DEZASTRUL guvernarii PSDiste iese la iveala zi de zi, precum mizeria cea mai urata de la o rana infectata!
    Ati citit, intreb de curiozitate, Legea Autonomiei asa zisului tinut secuiesc, ADOPTATA tacit de Camera Deputatilor, va place?!
    Ca NU ati scris un cuvintel pe subiect, pe Legea Autonomiei, chiat ATI CITIT-O, va intreb sincer,(desi sunt convinsa ca NU!), voi care altadata, mai ales cand erati la Hotnews faceati sute de comentarii la un articol pe un astfel de subiect!!
    Acum taceti chitiic la probleme grave in Romania, avand o singura exceptie: atacuri sistematice la Presedintele Romaniei, Klaus Johanis de cate ori deschide gura!
    Chiar ma astept, conform ultimelor voastre iesiri, sa apareti si acum, cu o replica la acest discurs al Presedintelui!
    Asa arata cum efectele guvernarii PSD-ALDE, care timp de 3 ANI asta a FACUT: a DISTRUS Romania, ANI de zile vor trebui pentru a REFACE ceea ce PSD-ALDE au distrus in cei 3 ANI, cu COMPLICITATEA pe fata a liderilor UDMR!
    Hai, Tapalaga, hai Pantazii, curaj!!!
    Asteptam!

    G4media, va rog sa dati postarea!!!

  23. Mai Costea George , poate ai fost acolo , ca prea le zici bine .

  24. Cand insasi Curtea Constitutionala incalca prin deciziile pronuntate drepturi si libertati fundamentale ale cetateanului(,oricine ar fi el, doamna Kovesi sau altcineva)pe care chiar Constitutia Romaniei le consfinteste, inseamna ca s-a produs un lucru atat de grav incat existenta democratica a unui stat este pusa la indoiala.Bunaoara art.21 din Constitutie prevede ca orice persoana se poate adresa justitiei pentru apararea drepturilor si intereselor sale legitime.Contrar practicii de pana atunci(care nu-l trasforma pe presedinte in simplu notar care sa ia act de propunerea ministrului de resort de numire si revocare in functiile de rang inalt din Ministerul Public), la 30 mai 2018 Curtea Constitutionala a adoptat o decizie(aceea este data publicarii in Monitorul Oficial) care il obliga pe Presedintele Romaniei sa o revoce din functie pe d-na procuror sef a Directiei Nationale Anticoruptie Laura Codruta Kovesi, in concret sa emita decretul de revocare din functie a acesteia, in baza unui raport al ministrului Justitiei din acea perioada Tudorel Toader,pe care d-na Kovesi il contesta cu argumente temeinice si valide.Ce folos insa ca cea in cauza prin hotararea Curtii nu mai putea sa conteste in niciun caz revocarea sa din functie si nici raportul executantului de ordine al PSD-ALDE Tudorel Toader, caci acesta fusese asimilat ca legal emis de catre Curtea Constitutionala, iar propunerea ministrului justitiei devenea in fapt in interpretarea abuziva (eu spun constient abuziva cu suficiente temeiuri) a Curtii CONSTITUTIONALE un ordin pentru presedinte, care nu mai putea fi contestat , caci de-hotararile Curtii Constitutionale nu mai pot fi deloc contestate in justitie, chiar si atunci cand afecteaza drepturi si interese legitime ale unei persoane, caci asa vrea onor legiuitorul roman in asa situatii, sa impiedice accesul liber la justitie al unui cetatean.
    Prin urmare daca seful oricarei unitati sau institutii publice-spital,Garda de Mediu,ANAF,inspectorat scolar etc.- era revocat abuziv din functie,respectiv cu incalcarea legii,de multe ori pe criterii politice-el se putea adresa instantei de contencios administrativ pentru contestarea ordinului nelegal de concediere.Ei bine onoratul legiutor roman nu a mai dorit sa dea acest drept constitutional si legitim de a se adresa justitiei si procurorului sef al DNA revocat din functie in baza unei decizii a CCR,pentru ca asa a vrut onor legiuitorul roman prin mijlocirea CCR.Iata deci un prim abuz.
    Si ca sa vezi doamne la baza raportului de revocare insusit de CCR prin decizia pronuntata au stat opinii critice exprimate de d-na Kovesi la modificari interesate si pro causa ale legilor justitiei,de parca un magistrat nu poate avea dreptul la libera exprimare sau la exprimarea unei opinii profesionale in legatura legislatia ce reglementeaza domeniul sau de activitate.Cu alte cuvinte dreptul la libera exprimare inscris in art.11 din Constitutia Romaniei nu exista in cazul dat chiar pentru Curtea Constitutionala.
    Si atunci cine raspunde pentru flagrantele abuzuri si incalcari de drepturi constitutionale cuprinse chiar in decizia CCR cu pricina?Nu e suficient sa spunem statul roman si sa ne spalam pe maini.
    Sunt cateva obligatii care revin statului roman pentru incalcarea grosolana,evidenta de catre Curtea Constitutionala a drepturilor si intereselor legitime ,fundamentale, constitutionale ale cetateanului roman Laura Codruta Kovesi si vizez aici calitatea lui de cetatean si nu musai pe cea de ex procuror sef al DNA(caci pana la urma si acesta este tot un cetatean);
    -in primul rand intrunirea de urgenta a Parlamentului ,pentru a pune pe ordinea de zi si a vota,in procedura de urgenta,modificarea Legii nr.47/1992 de organizare si functionare a Curtii Constitutionale precum si a legilor justitiei, prin introducerea prevederii ca decizia Curtii Constitutionale nu poate afecta drepturi si libertati fundamentale ale cetateanului, iar daca totusi le afecteaza reglementarea posibilitatii de a ataca o astfel de decizie la o sectie de control constitutional ce ar urma sa fie infiintata in cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.Daca acest lucru presupune revizuirea Constitutiei sa se inceapa deandata procesul de revizuire;
    -se pune apoi problema atragerii raspunderii magistratilor Curtii Constitutionale care au incalcat drepturile si libertatile fundamentale respectiv libertatea de exprimare si accesul liber la justitie pentru cetateanul roman Laura Codruta Kovesi.Opinia mea este ca sesizarea Curtii trebuia respinsa caci nu poti incalca print-o decizie a Curtii Constitutionale chiar tu,care trebuie sa veghezi la respectarea Constitutiei -drepturisi libertati fundamentale garantate de Constitutie pentru orice cetatean,inclusiv pentru un magistrat de rang inalt, lucru constatat clar de CEDO.Cand e vorba de incalcarea unor drepturi si libertati fundamentale nu poti sa te prevalezi spunand ca a fost doar o carenta profesionala.De aceea zic eu ca declansarea cercetarii penale pentru infractiunea de abuz in serviciu pentru acei magistrati ai instantei constitutionale care cu stiinta au incalcat atributiile de serviciu prin vatamarea drepturilor si intereselor legitime ,constitutionale ale Laurei Codruta Kovesi ar trebui declansata potrivit cadrului legal in vigoare.Mai intai se poate incepe ,,in rem”, cu privire la fapta urmarirea penala, iar apoi urmate etapele procedurale conform competentei organelor de urmarire penala in astfel de situatii.

  25. Iohannis a prins glas. Cand a revocat-o pe Kovesi nu a zis nici pâs, ci a pus-o pe purtatoarea de vorbe sa iasa cu un comunicat de presa. Nu uitam treaba asta.

  26. anul trecut, statele cu cel mai mare număr de condamnări la CEDO au fost Rusia – cu 305 hotărâri, Turcia – cu 116 hotărâri, Ucraina – cu 87 hotărâri, urmate de România – cu 69 de hotărâri……DE CATE ORI A IESIT IOHANIS IN CONFERITA SA CONDAMNE ACELE HOTARARI???