G4Media.ro

VIDEO Imagini spectaculoase de pe șantierul Autostrăzii Sibiu – Pitești, în ultima…

VIDEO Imagini spectaculoase de pe șantierul Autostrăzii Sibiu – Pitești, în ultima zi a anului 2020. Cum arată lucrările la viaductul peste Valea Tălmăcuța

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a făcut publice o serie de imagini legate de ”cea mai spectaculoasă lucrare de infrastructură” aflată în lucru în centrul țării: viaductul peste Valea Tălmăcuța, parte a Lotului Sibiu – Boița aparținând Autostrăzii Pitești – Sibiu.

Imaginile au fost postate pe contul de Facebook al DRDP Brașov și arată stadiul lucrărilor în ultima zi a anului 2020.

Viaductul supratraversează drumul comunal DC61 între Armeni și Tălmăcel și are o lungime totală de 640 de metri, pilonii centrali având aproape 40 de metri înălțime.

Pasajul va avea 8 deschideri, cele 2 deschideri centrale având fiecare lungimea de 120 metri. Reprezentanții DRPD Brașov spun că viaductul se va construi prin tehnologia cofrajelor glisante, fără folosirea unor elemente prefabricate.

Lucrările sunt executate de firma Porr Construct (Austria), iar termenul de execuție este de 3 ani. Stadiul fizic al șantierului pentru construcția lotului Sibiu – Boița, parte a autostrăzii Sibiu – Pitești, a trecut de 25%, în avans față de programul asumat de constructor, potrivit reprezentanților CNAIR.

Lotul 1 al autostrăzii Sibiu – Pitești este considerat unul dintre loturile ușoare, fără porțiuni montane.

El pornește de la capătul actualei autostrăzi (Deva – Sibiu) care ocolește Sibiul, traversează parcul industrial Șelimbăr, trece de sensul giratoriu de la Veștem fără să aibă vreo legătură cu acesta, ocolește și Tălmaciul tot pe la vest, după care ”se termină” într-un viaduct în dreptul comunei Boița, deci înainte de ”a intra în munți”.

Viaductul respectiv va rămâne neutilizat până când va fi dat în folosință și lotul 2 al viitoarei autostrăzi. ”Coborârea” de pe acest lot de autostradă se va face înainte de Boița, printr-un nod rutier temporar.

Foto: DRPD Brașov

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. inca un tronson de autostrada care duce de nicaieri nicunde; noroc ca nu va fi gata prea curind ; ). te apuca greata!!! este insuportabila atita bataie de joc de banii si de mintea noastra!!!

    • Este remarcabil cum reusesti sa compresezi atatea realitati alternative in cateva randuri.

      Tronsonul este parte din A1 Sibiu Pitesti, cel mai important ca trafic de persoane si marfa din Romania.
      Constructorul austriac Porr este cel mai serios constructor strain pe care l-am avut vreodata in Ro.
      Va fi gata inainte de termen avand in vedere progresul de pana acum.

      Exista suficient de multe alte loturi de autostrada pe care se freaca menta si unde se pot descarca frustrarile.
      Lotul Porr nu e unul dintre ele.

    • Ia cu lamiae, poate iti trece greata. Asa se construieste o autostrada, se abordeaza mai multe tronsoane simultan, ca sa mearga treaba mai repede, dar ce ma chinuiesc eu sa-ti explic, ca nu nu esti dotat cu aparatul necesar pentru asa ceva.

  2. 50% ar trebui sa fie femei iar daca nu exista egalitate de gen trebuie introduse de urgenta politici, legi si cote de gen care sa remefieze inegalitatea…

    • Da. Adevarul e ca am vazut 30 de ani cum construieste si darama barbatul roman. Gigel, Sandel, Dorel.

    • Corect, inca un motiv pentru a introduce cote de gen in constructiile din Romania.
      Asteptam pipitele care se dau discriminate de 7 decenii sa pompeze forta de munca de la 3% la 50%, discriminarea de gen e masiva . 😭

  3. In loc sa carcotiti, eu as spune sa fiti multumiti pt ca lucrarea este in avans fata de graficul de executie, semn ca atat constructorul cat si autoritatile isi fac treaba. Unii ca muncesc, ceilalti ca platesc.

    Mai mult, daca va uitati in statistica, in 2020 s-au alocat cei mai multi bani pt infrastructura din ultimii 10 ani. Deci se poate

  4. și unde e video?

    • Omule, dacă nu poți să găsești un video într-un articol, ești de toată jena. Mai și scrii asta.