G4Media.ro

VIDEO Doru Căstăian: Ca profesor, a te închide în cancelaria ta, a…

Doru Castaian / Foto: Arhiva personala

VIDEO Doru Căstăian: Ca profesor, a te închide în cancelaria ta, a te face că nu vezi frauda ministrului, impostura inspectorului înseamnă a te expune răului, laolaltă cu copiii tăi

“A nu reacționa, a te închide în cancelaria ta, a te face că nu vezi frauda ministrului, impostura, poate, a inspectorului și așa mai departe nu înseamnă a te proteja pe tine și pe copiii tăi de rău, ci a te expune răului, laolaltă cu copiii tăi”, lucru care se reflectă în comportamentul copiilor și al profesorilor din mediul preuniversitar, a atras atenția sâmbătă, în cadrul unui eveniment organizat de Humanitas, publicistul și profesorul Doru Căstăian. El a vorbit despre nevoia ca profesorii să iasă din “coconul” pe care și l-a făcut breasla pentru “a se proteja de realitate”.

Efectele acestei atitudini a profesorilor, de adera strict la cerințele de predare, izolați în fața deciziilor autorității, “se văd: și în învățământul preuniversitar se plagiază. Copiii copiază de câte ori pot. Bine, conform dlui Cîmpeanu nu ar fi o problemă, pentru că, în general, nu copiază după cărți cu ISBN, copiază după caiete de notițe. Dar să știți că și profesorii plagiază”.

Doru Căstăian, profesor la liceul “Dimitrie Cuclin” din Galați, a abordat problema în cadrul conferinței “Ce mai înseamnă a învăța și cum începe anul academic în România educată?”, organizată sâmbătă de Humanitas. În cadrul aceleiași conferințe, Emilia Șercan, autoarea anchetei referitoare la plagiatul fostului ministru Sorin Cîmpeanu, precum și Cristian Preda, decanul Facultății de Științe Politice din cadrul Universității din București, au ridicat problema reflectării în presă a investigației de plagiat.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Domnule Castaian, tot respectul pentru declaratii. Partea proasta e ca sunt prea putini ca dumneavoastra in sistemul public de educatie. Ceea ce e dureros.

    „Fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, care a demisionat recent din cauza scandalului de plagiat, este liber să se întoarcă la conducerea Consiliului Național al Rectorilor. Doar 3 rectori, din 73, au anunțat public că nu îl susțin pe fostul ministru acuzat de plagiat: Marian Preda – Universitatea din București, Daniel David – Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Remus Pricopie – SNSPA.”

    3 din 73!!!! Cam asa arata realitatea romaneasca.

  2. Strategia educațională devine “strategica” doar când va include:

    1. Adaptarea programei școlare / universitare la nevoie pieței muncii si la evoluția economiei globale (obligativitatea includerii in curricula a cursurilor de antreprenoriat si a celor referitoare la noile tehnologii, ca nu vrei ca țara sa formezi doar generații de sclavi ieftini si sparanghelisti cu doctorat).

    2. Educație (instruiri) obligatorii in domeniile anticorupției, eticii si integrității.
    Doar așa se formează mentalitățile sănătoase care sa se opună sistemului corupt si coruptibil. Schimbarea in bine începe cu fiecare, individual.

  3. Publicati-mi si comentariul dinaintea celui de la 6:41. Multumesc.

  4. Sa vedeti cum revine Ciuca in fruntea rectorilor

  5. D-le profesor, hai sa mai lasam politica, sa ne vedem acolo la noi cum educam copii aceia.
    Eu am crescut multe generatii tinere care acum performeaza in mari multinationale ale lumii. Indiferent daca mi-a placut cine a fost la conducerea companiei sau daca mi-a placut conducerea companiei.

    • Mai „prietene ” :
      Tu zici așa : ” nu va mai uitați la cine conduce și ce metehne are ! E dreptul lor , al potentaților zilei sa numească pe oricine ! ”
      La așa cap ca al tău , minte sigur nu mai trebuie . Apropo: când ți-ai privit fața stup**ida in oglinda . Fă o și vei avea o revelație asupra ta . Ești neschimbat ca atunci când erai in scutece .