G4Media.ro

VIDEO Doi pui de urs au devenit cameramani / WWF a publicat…

Sursa foto: Pixabay

VIDEO Doi pui de urs au devenit cameramani / WWF a publicat primele imagini filmate cu camerele atașate de animale

WWF a urcat pe Youtube primele imagini filmate cu ajutorul unor camere montate pe doi pui de urs, în cadrul unei campanii online „Urşii devin cameramani”, anunță asociația într-un comunicat de presă.

Imaginile video sunt surprinse cu ajutorul unor colare video montate anul acesta, în perioada august-octombrie, pe doi dintre puii de urs de la orfelinatul de urși ”Bear Again”.




”Campania aceasta face parte dintr-un demers de monitorizare a speciilor de carnivore mari din România, derulat de WWF şi partenerii săi în cadrul proiectului LIFE #EuroLargeCarnivores. Cadrele surprinse de aceşti urşi completează imaginea conturată de datele colectate de WWF în trecut. Clipurile video ce surprind activităţile puilor de urs prin Munţii Hăşmaş, acolo unde se află şi orfelinatul de urşi Bear Again, conţin informaţii despre specie şi modul în care interacţionează semenii între ei”, anunță WWF în comunicat.

Aceste date urmau să fie analizate şi comparate cu cele colectate de pe un urs aflat în sălbăticie, însă urmele acestuia s-au pierdut, subit, în Ucraina, susține WWF.

Ursul, un mascul de 3-4 ani, relocat primăvara trecută în Munţii Călimani de către Asociaţia de Vânătoare Turul şi colegii de la Asociaţia Grupul Milvus, a parcurs peste 500 km în România şi a străbătut peste 40 fonduri cinegetice, până să treacă graniţa în Ucraina. O lună şi jumătate mai târziu, după ce a mai parcurs încă peste 300 km pe mai multe fonduri din ţara vecină, am pierdut semnalul transmis de colarul acestuia, fie pentru că emiţătorul s-a defectat, fie pentru că ursul a fost braconat.




„Cercetările din teren, desfăşurate atât în România, cât şi în Ucraina, sugerează că cel mai probabil acesta a fost braconat, scenariu susţinut şi de către unii localnici din zona din care echipamentul de monitorizare a transmis ultimele date”, adaugă Marius G. Berchi, Manager proiect coridoare şi arii protejate la WWF România.

Cei doi pui de urs din campanie sunt un mascul şi o femelă care au ajuns în 2020 la orfelinatul de urşi. Abia au împlinit doi ani şi urmează să îşi croiască drum în sălbăticie, liberi, în pădurile din Carpaţi, începând din primăvara viitoare.

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. foarte bine, sa stea la ei in padure. daca ajung in orase, trebuie impuscati. nu ma luati cu: oamenii au taiat padurile, ca nu tine. s-a incalzit vremea si ursii nu mai hiberneaza de ani de zile, nu mai au hrana si vin pe langa stane si pe langa gospodarii. asta nu are legatura cu defrisarile.

    • Da, Hans, sigur, e exact cum spui tu, ai naibii urși vin peste cabana omului făcută în creierul munților ca să mănânce ce nu le dau pădurarii.

    • Bai mumu, vezi ca ti-ai uitat steaua, ecologistul p.lii. Ia la rand articolele de aici, sa vezi cum „cabana din creierul muntilor” e situata in centrul orasului Sinaia. Sau Tusnad, ori Sovata, Brasov, Sibiu si Targu Mures. Asta ca sa zic doar orase mai mari, la sate se baricadeaza lumea in casa la venirea intunericului.