G4Media.ro

Victor Ponta: Vreau ca Pro România să fie un proiect al maturității…

Victor Ponta: Vreau ca Pro România să fie un proiect al maturității noastre politice/ Aveți în față pe cineva care știe cât de mult costă lipsa de maturitate în politică

Victor Ponta a declarat, duminică, la primul Congres al Pro România, că își dorește ca acesta să fie un proiect al maturității politice, precizând într-un discurs ținut în calitate de candidat la funcția de președinte al formațiunii, că ”aveți în fața dvs pe cineva care știe cât de mult de costă lipsa de maturitate în politică”. La congresul  Pro România a participat și primarul sectorului 3, Robert Negoiță, în calitate de invitat. Negoiță este în conflict deschis cu liderul PSD, Liviu Dragnea. Ponta a insistat în discursul său că Pro România este un partidul al proiectelor constructive, evitând în tot discursul său să atace frontal PSD și Liviu Dragnea.

Victor Ponta este singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al Pro România la congresul care se desfăşoară duminică, la Romexpo, iar pentru cele trei funcţii de prim-vicepreşedinte s-au înscris Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu şi Nicolae Bănicioiu.

  • UPDATE Fostul premier Victor Ponta a fost ales preşedinte al partidului Pro România în cadrul primului congres naţional al formaţiunii politice, care a avut loc duminică, la Romexpo. Din cei 876 de delegaţi cu drept de vot prezenţi la congres, 871 au votat pentru alegerea lui Victor Ponta ca preşedinte al partidului. Prim-vicepreşedinţi ai Pro România au fost aleşi Nicolae Bănicioiu, Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu.

Redăm cele mai importante declarații făcute de Victor Ponta

  • Cred că este într-adevăr nevoie în România de o nouă voce politică, care să denote profesionalism, onestitate, proiecte constructive, și care să vorbească despre speranță, despre viitor. Mi-a luat o perioadă de timp pentru a găsi energia să pornesc un nou proiect politic. Nu e primul. Primul proiect a fost Tineretul Social Democrat, al doilea proiect a fost Uniunea Social Liberală, un proiect politic național care să scoată România din criză. Al treilea proiect politic a fost un Guvern.
  • Al patrulea și sper el ultimul proiect este Pro România. Celelalte sunt proiecte de tinerețe. Vreau ca Pro România să fie un proiect al maturității noastre politice. Vreau să arătăm curaj, energie dar și maturitate politică. Aveți în fața dvs pe cineva care știe cât de mult de costă lipsa de maturitate în politică. Am învățat că pentru reușita unui demers politic formula este extrem de simplă, îți trebuie oameni de valoare și competenți, nu obedienți, yesmeni. În al doilea rând îți trebuie proiecte de construcție pe termen lung. L-ai dat jos pe X, fă tu acum.
  • Când am pornit la acest drum, sunt oameni cu care am lucrat înainte, au fost miniștri în guvernul pe care l-am condus, sunt oameni care m-au refuzat în a fi miniștri. În această echipă am încredere. Primiți oameni alături de voi, care n-au mai făcut politică și primiți-i acum. Pro România nu oferă funcții, poziții, secretare, deplasări, e foarte important să vedeți cine vine acum, când nu sunt aceste lucruri de împărțit. Fiți sigur că toți cei de aici de pe scenă.
  • O țară care angajează pe toată lumea la stat și trebuie să-și importe muncitori nu poate să meargă în direcția buna. E ceasul al 12-lea, dar cred că putem să nu repetăm anul 2010. N-aș vrea să trăim din nou acel an.
  • Nu sunt de acord ca Pro România să susțină minciuni, iluzii, să spună în 2021 vă dublăm pensiile dacă ne votați pe  noi. Trebuie să ne luptăm ca cei care au pensii azi să le păstreze la valoarea lor actuală. E un domeniu în care populismul, demagogia, este soluția mai ușoară.
  • Pentru prima dată în România se discută despre ieșirea din UE, despre România la periferia UE. Pro România trebuie  să fie un partid care să militeze pentru o mai bună integrare a României în UE. Săptămâna viitoare vreau să mergem și să ne înscriem într-un partid politic european care să promoveze ideea de unitate și de dezvoltare UE. Vom avea primul test anul viitor la europarlamentare.
  • Un lider al unei echipe își trage echipa după el,  nu care trage partidul în jos. Când tu ca lider ești o problemă pentru echipă, trebuie să te dai deoparte. Îmi păstrez această concepție, voi cere același lucru de la toți membrii echipei de conducere. Vreau să spun că îmi doresc să fiu liderul unei echipe formată din oameni în care am încredere, vreau cu Pro România să promovăm proiecte de construcție pentru viitor.

Pro România se reunește duminică, în primul Congres naţional care se desfășoară la Romexpo.

876 de delegați prezenți din cei 900 convocați.

Congresul a fost precedat, sâmbătă, de o serie de dezbateri pe care Pro România le-a organizat împreună cu societatea civilă, partenerii sociali şi mediul academic.

În 23 august, Pro România a anunţat că primul Congres al formaţiunii va avea loc în perioada 20-21 octombrie, când va fi aleasă conducerea partidului şi se vor anunţa candidaţii pentru alegerile europarlamentare de anul viitor și propriul candidat la alegerile prezidenţiale din 2019, a anunţat în 3 septembrie preşedintele formaţiunii, Victor Ponta.

(Sursa Foto: Captura Facebook)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

17 comentarii

  1. 1. puie monta
    2. acapararea statului a început în mai 2012, când premierul Ponta a dat niște OUG-uri în serie, prin care a schimbat avocatul poporului, a trecut monitorul oficial la guvern, a schimbat președinții camerelor, și mă rog, multe
    3. muie ponta

  2. Deci asta cu Pro Ro. este al patrulea proRect !

    PS. Viorele, mare grija sa nu faci hemoroizi ! :))

    • Susu, faina adaptarea sa stii! Daca nu l-am cunoaste pe Victor Viorel Ponta, aproape ca l-am crede de bune intentii dar, si asta si-a dat examenul si nu l-a trecut! Pam, Pam!

    • Ana,
      nu am facut altceva decat sa ma inspir din textul pancardei de care ne-ai amintit azi-dimineata !
      Observa ce tupeu, ce nonsalanta la individul asta care minte cum respira ! Parca ar vorbi suedezilor care nu l-or cunoaste, nu noua carora ne-a mancat aproape patru ani din viata pe post de PM.

  3. Ponta, ia spune tu cât și ce ne-a costat pe noi lipsa ta de maturitate politică. Înșiră-ne greșelile pe care le-ai făcut ca președinte PSD și prim ministru, pe care nu le-ai mai face, sau le-ai corecta pe cele făcute. Ca să vedem dacă te-ai maturizat sau sunt doar vorbe în vânt…

    • Ponta e irecuperabil, chiar si Iliescu s-a dezis de el.

    • Eşuarea ultimului Guven Ponta s.a datorat şi preluării nesăbuinţei guvernului Tăriceanu din perioada 2005-2009, care văzând că Băsescu nu este dispus să joace cum încerca să-i cânte Patriciu şi alti acoliţi săi, interesaţi în jefuirea României, a fost când s-a aruncat în braţele PSD, sperănd o răsplată pe măsură, şi a dat liber la punga guvernului avându-l ca ministru al finantelor pe poetul şi eseistul Vozganian, priceput „la toate”, dispunând de secretele mirului care l-a scăpat şi de arestare preventivă, şi a acordat salarii mărite şi alte sporuri salariale, concomitent cu creşteres nemăsurată a numărului bugetarilor,la peste 1,2mil. contând că astfel vafideliza un electorat moştenit de la vechiul FSN, divizat apoi în PDSR condus de Ion Iliescu şi şi PD preluat de Petre Roman, care apoi sub conducerea lui Traian Băsescu, fuzionase cu liberalii compromişi prin divizare şi recuperaţi parţial de Stolojan,in PL impreuna cu care se realizeze mai târziu coalişia Dreptate şi Adevăr (D.A) cu care avea să câştige Băsescu Preşedinţia. A urmat apoi creerea PDL, prin fuziunea PD cu PL. Tăriceanu, contănd că la sânul PSD, va putea chiar guverna cu o majoritate de sub 30% în parlament, şi-a permite eliminarea din guvern a ministrilor PD, care se opuneau la dezmăţului bugetar. A reuşit astfel parţial, în sensul ca în ultimul semestru al anului 2008, înaintea alegerilor parlamentare şi prezidenţiale, să fie lăsat în „of site”, pentru că Gioană, candida la preşedentie.
      După câştigarea alegerilor de Traian Băsescu, acesta a profitat ca PSD nu avea majoritate, şi a profitat de coalizărrea restului Parlamentului, prin aşa zisa „solutie imorală” a lui Băsescu, prin preluarea în coaliţie a PUR, condus de Dan Voiculesu şi l-a desemnat pe Stolojan, cu formarea noului Guvern.
      Aşa a putut constata Stolojan că în guvernarea Tăriceanu în perioada 2005-2009 în condiţiile unei creşteri economice de cca. 7%, se obţinuse un deficit bugetar de peste 9%, iar in lunile urmatoare era prevazută şi dublarea salariilor în învăţământ, care urma să fie urgent prorogata până peste un an, ca să se evite intrarea Romăniei în încetarea de plăţi. În aceste condiţii Stolojan seara la ora 20, l-a anunţat că renunţă la mandatul primit, la Clubul Diplomaţilor, unde se sărbătorea victoria in alegeri.
      In aceste condiţii, Băsescu il cheamă pe Boc care era preşedintele PD, şi îi pune în braşe mandatul de Prim Ministru.
      Deci Tariceanu este recitivist, a promovat aceeaşi politică si cu Victor Ponta, care după „Colectiv” ştiind în ce capcană îl băgase Tăriceanu şi incurajat de Dragnea care stătea la pândă şi-a dat demisia astfel ca PSD să se ferescă de continuarea guvernării, ca să se transfere efectele dezastroase care începuseră să apară (exact ca acum), pe seama noii guvernări şi astfel PSD să poată câştiga alegerile din 2016.
      Dragnea a ieşit din locul de pândă, şi în prima etapă s-a supus unor alegeri desfăşurate la baza partidului pentru Preşedinţia PSD, din poziţia de preşedinte exicutiv şi nu în congres cu reprezentanţi, iar mai târziu cu un program de guvernare abracadabrant, a făcut ca PSD să câştige „en fanfare”, alegerile parlamentare, continuând însă „arătarea mâţei” dosarelor penale ale baronilor şi a acoliţilor lor, aspect pe care îl speculase şi Victor Ponta.
      Şi aşa am juns să trăim măcelărirea legilor justitiei, speculând ca şi opoziţia are acoliţii săi, interesaţi, aşa cum spune Cataramă, că partidele politice din Parlamrnt sunt de fapt „clanuri mafiote”. Să vedem ce carte va juca Klaus Iohannis dupa ultima OUG 19, care a fost aruncată ca o grenadă, după ce primul ministru şi avocatul poporului plecând din ţară fără să- şi delege competenşele şi să părăsească pe furiş scena politică inflamată pâna la aucombustie !
      Eu rămân cu încrederea că Grădina Maicii Domnului nu poate fi lăsată pradă, fotţelor malefice ale celui VICLEAN ŞI RĂU ! Români spuneţi în fiecare seară TATĂL NOSTRU ! Altă şansă nu mai văd !

  4. Ponta asta nu a modificat si legea invatamantului?
    Cred ca are o ciuda pe elevii de gimnaziu sau ma rog o placere pentru profesorii lor…
    Invatati, invatati!…

  5. Posibil ca partidul lui ponta sa ofere o alternativa celor care s au saturat de minciunile usr si ciolos…

    • Nu te-ai pensionat?!

    • @morjan- cu capu-n borcan ( cred ca în damigeană) . Până una alta USR–ul și nici RO+ nu au guvernat ca să vedem că mint. Dar psd,alde,udmr,pnl,pmp(cu pd) cât și Ponta au fost la guvernare și ne-am lămurit:au guvernat doar pentru buzunarul propiu și nu pentru popor.
      Marș în cușca javră psd-istă!

  6. Tonta mitomanul este responsabil pentru pacostea in care ne aflam….ce maturitate a avut atunci cand a schimbat in 3 zile toti oamenii competenti din varful statului cu nevertebratele psd-iste ? Ce maturitate a avut cand la instalat pe jigodia de ciorbea iar acum isi bate joc de o tara intreaga ? Numai incredere nu poti avea intr-un mitoman notoriu cum a fost acest V.V. Tonta.

  7. De când am citit ce-a grăit ponta, nu mă mai pot opri din ras! Maturitate….ponta…de unde ? E că și când ai vb de cap, când ai doar gât…

  8. reciclarea cadravelor politice – cealalta ocupatie de succes a banditilor bolsevici (prima ocupatie fiind furtul, evident).

  9. date preliminare:
    minim 6% voturi initiale
    +voturi pe parcurs
    necunoscute:
    -program economic, peoiecte sociale
    -consiglieri
    -cei care se vor alatura echipei consiglierilor, dupa ce intra in Pavrlament
    -pedeapsa abaterii de la Masterplanul proiecrului, sau pro-iectului , cum se zice mai nou
    suntem suficienti de maturi sa votam Pro-iectul, nu #partidul?

  10. Mersi, pa, Victor Ponta!