G4Media.ro

Vasile Dîncu: ”Semnez foarte multe demisii din sistemul militar” / ”Sunt cauzate…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Vasile Dîncu: ”Semnez foarte multe demisii din sistemul militar” / ”Sunt cauzate de condiţiile de viaţă, de condiţiile de mobilitate militară”

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, aminteşte, la prezentarea bilanţului pentru primele şase luni de guvernare, că PSD este cel care a ”dus România în NATO”, relatează News.ro. El anunţă că propune, spre dezbatere în interiorul Guvernului, mai multe proiecte de acte normative, care să ducă la creşterea veniturilor militarilor, dar şi a pensiilor militare. ”Cel mai trist moment al meu este, spre seară, când sunt obligat să semnez foarte multe demisii din sistemul militar, care sunt cauzate de condiţiile de viaţă, de condiţiile de mobilitate militară”, a afirmat Dîncu.

”Ca ministru al Apărării vreau să vă spun că am învăţat ce este solidaritatea şi echipa – dincolo de teoriile sociologice-  în PSD, alături de dvs, am învăţat că fiecare dintre noi este doar un atom care are puţine şanse să schimbe ceva. De aceea azi când sărbătorim şase luni de efort guvernamental, Armata Română este n doliu: unul dintre cei mai buni paraşutişti ai României a plecat spre cer şi nu sa mai întors”, a spus Dîncu, propunând un moment de reculegere.

Ministrul a făcut referire la priorităţile asumare prin programul de guvernare, pentru MApN, arătând că totul a trebuit făcut ”altfel, mai repede, mai bine”, în contextul războiului din Ucraina.

”PSD a fost cel care nu numai că a realizat singurele perioade de dezvoltare economică şi creştere economică în ultimii 30 de ani, dar este şi cel care a dus România în NATO. Închipuiţi-vă ce am fi simţit noi dacă nu am fi avut o umbrelă strategică deasupra noastră, cum este cea a NATO. Nu trebuie să uităm oamenii din acea echipă. (…) Ca şi integrarea în UE, terminarea negocierilor, PSD a asigurat securitatea României pe termen lung prin această decizie istorică şi cred că acesta este un lucru foarte important”, a adăugat ministrul Apărării.

El s-a arătat convins că parlamentarii PSD au fost primi care au înţeles importanţa a 2,4% din PIB către MAPN.

El a subliniat necesitatea îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă ale militarilor, veteranilor şi familiilor acestora. Arătând că a lansat în dezbatere guvernamentală câteva proiecte de legi privind salarizarea personalului din sistemul naţional de apărare, proiect care să prevadă compensarea unor ore şi actualizarea soldelor de la jumătatea acestui an.

Dîncu a afirmat că MApN cere sprijinul PSD pentru modificarea Legii privind pensiile militare şi de stat. El  susţine că e nevoie de un ”cuantum rezonabil, echitabil” al pensiilor militare, cerând sprijinul partidului pentru instituirea ”unor măsuri de echilibru” pentru pensiile militare, care să ducă la eliminarea discriminărilor din sistem.

”Vreau să vă spun că cel mai trist moment al meu este, spre seară, când sunt obligat să semnez foarte multe demisii din sistemul militar, care sunt cauzate de condiţiile de viaţă, de condiţiile de mobilitate militară, de foarte mici indemnizaţii şi alte lucruri”, mărturiseşte ministrul  la prezentarea bilanţului după şase luni de mandat.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

48 comentarii

  1. La plăcinte înainte
    La război înapoi

    • 👍🥴🤣

    • isi dau demisia DIN FUNCTIE si apoi se pensioneaza la 45-50 de anisori
      e greu sa stai in cazarma toata ziua cu mancare si cazare asigurata de stat

    • Demisiile au început de prin iarna, când multi angajați MApN s-au speriat de iminenta războiului.Asta este adevărul.Intra înapoi în sist peste vreo doi ani când se liniștesc apele?

    • MApN cere ajutor PSD-ului. Vai, vai, vai!
      Ne lași?

  2. Unde sunt Garzile Civile, Dîncu?????! Rusul e la grnaita! Cu cine lupti, cu 3 rezervisti cu foamea-n gat? Dati legea Garzilor Civile! Sau va e frica, FSN?????!

    • In caz de război, rezerviști întorc armele, majoritatea sunt niște iubitori de Moscova, toți stau și fac propaganda pro Moscova!

    • Și dacă e rusul la granita, ce? Crezi că vine peste tine sau? Cam multi panicați de bombe pe acest site. Bănuiesc că sunteți pensionari, că altfel nu îmi explic! Nu mai consumați internet degeaba..

    • Da de ce nu legea martiala direct?
      Guvernu abia daca are bani de dat politistilor civili, mai vrei sa mai recruteze si garda pe moca? Si dup-aia sa te miri ca ajung prin tribunale martiale acuzati de luari de mita si coruptie?
      Las, mai bine se duc banii pe drumuri placate cu argint (sa mori tu de nu-i asa doar daca ar fi sa estimezi dupa pret) care se surpa si se umplu de gropi dupa doi ani.

      @Titi Claxon, maica, nu tre sa fii pensionar sa ai o problema cu rusii. Faptul ca respira lacom acelasi aer ca si tine ar trebui sa fie motiv suficient sa ai ceva de-mpartit cu ei. Toodles..

  3. Asa e ba, astea s condiții.. sa poți frate ieși la pensie la 33-35 de ani, dupa ce te ai incadrat la 30.. acum e nasol tare la 45.. pierzi bucuria vieții..

    • Nu se poate loosere să ieși la vârsta asta, se poate ieși de la 47 in sus in sistemul militar, mai studiază legile.

  4. E război la graniță și își bagă picioarele în ele de avantaje pentru care au intrat în armată.

    • Și dacă e rusul la granita, ce? Crezi că vine peste tine sau? Cam multi panicați de bombe pe acest site. Bănuiesc că sunteți pensionari, că altfel nu îmi explic! Nu mai consumați internet degeaba..

    • Nu sunt pensionar. Și dacă aș fi, ce? Ar însemna că nu pot să – mi spun părerea? Și nu mi-e frică de ruși. Lor le e frică de se cotesc. Iar dacă vin rușii, tot noi, civilii, vom apăra țara.

    • Muritul de foame este un avantaj? O-okay…

      Saaauu… poti foarte bine sa te angajezi ca operator de productie (automotive, siderurgie, etc) si cel mai probabil primul tau salar net va fi mai mare decat al unui soldat incadrat cu vechime. Pentru ca motive…

  5. … apoi, pe baza scrisorilor fictive, isi dau privilegii reale tot singuri. Mari mirsavi !

  6. Cand criteriile de recrutare sint politice..pensionarea speciala la 45 de anii…nepotismul…normal ca atragi oameni nepotriviti care vin doar pentru beneficii…stimulii si criteriile trebuie sa fie in primul rand vocaționale !!!!👍👍👍👍

  7. Nerabdatorul asta in a fi vecin cu rusii ar trebui sa-si semneze propria demisie

  8. Am un prieten care a plecat acum 2 luni si a zis: cu putin peste 30 de milioane nu pot sa dau inainte , muncesc sa supravetuesti

    • Curios – cam cati pleaca prin demisie – ca nu am auzit de fenomenul asta.

      Sau poate se confunda demisia cu pensionarea – total diferite.
      Prin demisie pierzi pensia+beneficii –

      … sau poate au reguli speciale: demisie si atunci scapi de acuzatii de coruptie (daca e cazul), iei plati compensatorii, pensie, si acumulezi vreo 3 salarii cu pensia.

      Ca atunci DA – ti se rupe inima cand semnezi o „demisie” de genul asta.

    • @Sandu
      Pleacă mulți!!!! Degeaba ai pensia 80% din salariu dacă salariul e pe jumate din cât ai lua la o multinațională!
      Pensia vine la militari pe la 50 de ani. Un civil care lucrează în condiții speciale iese la pensie la 53.
      Legea care permitea pensionarea la 40 de ani a fost modificată de vreo 6 ani. Acum se pot pensiona la minim 47 dar asta în condiții PERFECTE (aproape imposibile gen: fără să ia o zi de concediu medical timp de 27 de ani).

    • @Mihai
      Civilul se angajeaza la 20 de ani si lucreaza pana la 65 = 45 de ani de munca
      Militarul de la 20 la 47 = 27 de ani
      Sa zicem ca traiesc ambii 75 de ani.
      Civilul mananca o pensie 10 ani cam 40% din media salariilor din aia 45 de ani.
      Militarul ia pensie 28 de ani, 80% din ultimele salarii, adica alea mai mari din perioada activa.
      O fi rau pentru militar? La 47 de ani poate sa se angajeze, de altfel mai toti fac asta.
      PS: civilul ala care lucreaza in conditii speciale are mare noroc daca ajunge sa traiasca 65 de ani din cauza mediului in care lucreaza, nu e cazul militarilor.

  9. Alt autosuficient.. . Pai degeaba ne-a „bagat” PSD-ul in NATO pentru ca din punct de vedere conditii de viata nu a facut nimic. Ba da, numai prostii si ajutoare sociale.
    Si apropo, pentru cei care ies „nemultumitï” de conditiile de viata si mobilitatea – cand acum cativa bani se bateau sa faca parte din viteaza armata – nu ar trebuie sa plateasca o compensare financiara ca pleaca inainte de pensionare? Cum stam cu investitia in ei de soldati profesionisti din NATO? O facem cadou?

    • Daca iti dai demisia de la firma unde lucrezi tu platesti compensatii? Firma te-a pregatit pentru job-ul ala. Militarii pentru fiecare curs facut semneaza un contract. In cazul in care nu respecta termenii platesc cursul respectiv.

  10. Deci, azi am fost la centrul de recrutare zonal pe raza judetului meu… sa ma inscriu ca militar rezervist… e bataie de joc ai lipsa de respect…
    Auziti aici… ca subofiter ma trimit 9 saptmani in alt oras adica Sibiu , solda un jur la 1500-1600 de ron … si imi suspenda si contractul de munca… si eu in viata de civil produc peate 2000 de euro… e bataie de joc… pentru ce semnez contract pe 4 ani… eu vreau sa ma ofer voluntar sa apar tara asta si ea ma trimite la osanda…

  11. Cei care comentează împotriva militarilor,de ce nu s-au angajat și ei în armată?
    Eu puteam să rămân în cadrul armatei după liberare,dar de abia am așteptat să fug ,că era tare greu.

    • Nu e problema de greu. Nu e nici problema legata de loialitate fata de tara, ca doar sunt multi care cred in idealurile nationale (un pumn in bot la unguri, basarabia pamant romanesc, etc) si sentimentele de acea natura sunt de obicei extrem de contagioase.

      Problema e ca se c*ca pe tine din punct de vedere financiar; adica tu-ti risti viata si se asteapta de la tine sa executi orice ti se ordona fara impotrivire sau indoiala (inclusiv cand ti se ordona sa comiti crime de razboi) si toate astea pentru un salariu de mizerie, conditii deplorabile, echipament de lupta mediocru in cele mai bune cazuri si conditii generale de proasta calitate. Comparativ cu alte state care se afla la acelasi nivel social si economic ca si romania bine-nteles.
      In concluzie, daca se aproba un ordin de recrutare in masa, personal o sa-l refuz din principiu si merg sa-mi fac cei doi ani de-nchisoare si cu asta basta.

  12. Citesc comentariile de la acest articol si ma minunez. Toti zic ca militarii au tot felul de avantaje. In armata deficitul de personal este foarte mare. Mergeti fratilor in armata sa profitati de salariile astea uriase, ce mai asteptati? Sau va este frica? Sunteti luptatori din spatele calculatorului? Se fac angajari, dar nu vine nimeni. Chiar nu intelegeti „astia civilii” care munciti de va rupeti pentru tara asta?

  13. Am avut o firma si la un moment dat am trimis trei baieti in Germania la pregatire pentru niste masini. Dupa ce s-au intors au plecat la alta firma ca era mai aproape de casa. Nu mi-au platit cursurile pe care eu le-am sponsorizat…asta este piata muncii.

    • Se pot face contracte pentru cursurile de perfectionare, angajatul se obliga sa returneze sumele cheltuite (cursuri, transport, cazare) proportional cu perioada asumata prin contract si neefectuata. Nimic abuziv, perfect legal, fain-frumos.

  14. Majoritatea SGP își dau demisia după ce termină modulul de instruire și sunt repartizați în UM despre care nu au habar și care sunt lipsite de condiții, fără cantină, fără cabine de dus, wc-uri turcești..Ofițeri care își bat joc de soldați, le da sarcini să facă curat la ei in birouri,maturat frunze etc…In acest ritm,niciodată nu vom avea armata de profesioniști..Eu sunt un fost SGP care am platit 6400 lei pentru că nu am respectat contractul și am ieșit mai devreme din acest sistem..

  15. Nea Vasile sunteți de râs…nu dvs in special…🤕😥 Fostele echipe de conducere ale ministerului, in ultimii 10 ani, indiferent de culoarea lor politică, au restricționat accesul la nenumărate drepturi bănești, pentru mii de rezerviști… Rușine! Și dvs.. și completelor de magistrați, care pasează răspunderea acordării lor, de la un nivel la altul…
    Când e vorba de drepturile domniilor-lor, brusc, acționează cu celeritate…

  16. Mulți nu știu ce înseamnă viață de militari cate sacrificii faci mai ales cu familia.cei care comentează sa vina in armată și să vadă dar și aici in armată nu roz sa fi asistat social și garnizoana să fi Românie sa stai cu chirie de ratat departe de familie și să mori de foame că îți dă armată chirie 50%din solda adică maxim 350.400 Ron pe luna îți permiți să dormi doar in parc dar să-ți mai intreti și familia .Mai bine pleacă din armată și sta langa familie și lucrează în civilie și nu-și mai bate joc de ei piele din armată analfabete

    • @costea multi nu stiu ce e armata, pentur ca muncesc ca sa plateasca o armata profesionista, pentru ca nu le place sa fuga … cum altora nu le place matematica sau stresul generat de a lucra la proiecte cu echipe mari , cu clienti straini , culturi diferite , medii toxice, medii greu de lucrat .. deci sa judeci , ca ceilalti nu au facut si nu stiu e cel putin puerila

      darrrr GUNOIUL USList , face ce stie mai bine de 30 de ani, FURA, si nici armata nu a scapat de sinecuri, incompetenta, asa cum fug medici bine platiti de sistem, ce pretentii sa avem la niste semi-docti la care urla alti semi-docti grasuti ca niste purcelusi de lapte cu doctorate si stele facute din pix

  17. armata de profesionisti doar pe timp de pace

    • Salarii mari, pensii mult prea devreme și speciale. Munca le face rău! Hoție! Dâncu voi faceți ce știți cel mai bine, omorâți săracii! Pentru că așa cum singur ai spus, ei nu se pot apăra. Nu sunt apărați de nimeni. Statul este al hoților și pe ei îi îmbogățește.

  18. O sa va mai vina in armata mutea! Conditii de munca 0, dotari 0, salariu din care „aloci „ca sa-ti faci jobul, pensie-dupa hotararea CCR ca fiind ” necontributiva”- considerata pomana,deci o pot micsora oricand. Concluzie-smecherii de politicieni sunt interesati sa cheltuie mld$ pe pocnitori sa se puna bine cu aliatu’, baietii destwpti se angajeaza in armatele tarilor NATO.Fraierii stau in armia romana cu mana intinsa si cu speranta ca cei 5 ani cat mananci pensie sa ii apuci.

  19. Dacă nu sunt condiții de ce irosesc banii pe fotbal și procese

  20. la mai multe.oricum armata e dormitor si depozit de fiare vechi.mai si servicii idem si la fel.

  21. doar e trazboi la granita si fug ca potarnichile.curaj mult

  22. Câteva comentarii pertinente, restul… apa de ploaie.
    Dacă e așa bine în sistemul militar, vă invit aici, dragilor.
    Sau dacă nu pe voi, pe copiii, nepoții sau rudele care îndeplinesc condiții. Ca de exemplu, să fie sănătoși fizic și psihic, să fie capabili să treacă câteva probe sportive.
    Și toate astea înainte să fie admiși într-un sistem care le va mânca nervii, în care vor fi privați de anumite drepturi, în care li se va spune „timp de x luni ești detașat la…, apoi mai vedem”. Și multe altele.
    Voi vedeți doar avantajele? Dezavantajele sunt infinit mai mari.
    Sunt doar avantaje? Cine vă oprește să vă înrolați, să luați și voi o felie din pizza asta care vă scoate la pensie prematur?

  23. Gata a rezolvat-o si pasta. A inceput sa planga ca un barbugiu ca ii pare rau, ca e greu ca pesedeu o uge mereu. Vorba lu nea Costel, drojdier, mai dă-te în paula mea.
    Vasile Dincu…nume de vasluian bodegar.
    Pentru cei 90% de aschilopatici bolsevici unineuronali – a inceput campania pentru alegeri, pregătiți-vă debaralele ca vine faina și uleiul.

  24. Foarte multe pareri exprimate de persoane care nu cunosc decat in proportie foarte mica fenomenul militar. Va sfatuiesc pe toti cei care considerati ca in armata este trai pe vatrai si totul este dolce far niente sa va lasati joburile din civilie si sa sa angajati in domeniul militar pentru ca locuri sunt si de ofiteri si de subofiteri. Hai mai baieti, imbunatatiti-va existenta si liber la elice!

  25. Pentru habarnisti:verificati speranta de viata a unui civil,si a unui militar!cum e???

    • pentru „razboinici”.in romania nu a mai fost razboi din 1944-1945…>77 ani.peste speranta de viata medie din acest teritoriu.În România, femeile trăiesc, în medie, cu 8 ani mai mult decât bărbaţii (78,4 ani comparativ cu 70,5)

  26. Trântori sau speriat? Paraziții societății au dat de greu? Căpușele sugatiare de bani sau speriat ca vor trebuii sa își fac treaba pentru care sau angajat in aceste sisteme profitoare? E normal sa se întâmple asa pentru ca suntem o nație de profitori și hoți. Ar trebuii sa își piardă toate drepturile la care visau acești paraziti. Sa vedem atunci că-ți își mai dau demisia. Tara de căcat cu legi de căcat condusa de oameni de căcat. Asta suntem. În frunte cu șeful statului care avea 7.case din meditații cu a lui consoarta care se crede de 20 de ani. Poate, poate o baga cineva în seama la cei 61 de ani. Trădători și profitori pe linie.