G4Media.ro

Valul roșu. Cum va juca mai departe Ciolacu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

  1. Nu-i stres, ne mutam

    • Corect. Ne alaturam celor 4-5 milioane deja mutati si votam HAUR+ȘOȘ sa se duca ploii de suflet je ul ăsta de tara.

  2. Lupta asta complicata, Ciuca-Ciolacu, ma lasa rece. Daca ei ajung in finala, va fi pentru prima data cand nu ma duc la vot. Chiar nu vad absolut nicio diferenta intr-o o guvernare PSD si una PNL.

    Ma gandesc cu drag la anii 2000, la confruntarea Iliescu-Vadim. Ce clar imi era atunci ce am de votat…

  3. M-as mira ca votantii pnl, usr, etc. vor vota ciolacu in turul 2. Cred ca mai degraba vor sta acasa.

  4. Fii serios, cum il poti vota fix pe Geoana?

  5. Va mai baga niste bani. Niste secubin presa. Cioace

  6. ce vremuri… candideaza chioscarul, seful de galerie si pastarnacul

  7. Aiureli, asta cu razboie PSD-PNL. Toata mass-media s-a ocupat de acest asa zis razboi PSD-PNL si a uitat complet de ceilalti jucatori, mentionand doar pe AUR ca partid extremist. A fost si asta o strategie: vorbiti de noi baieti, nu conteaza ca ne si criticati, numai vorbiti. Atunci ce sa aleaga oamenii?
    Multa lume ia felicitat pe USR-isti ca si-au dat demisia din guvern. A fost o mare greseala, am spus-o atunci, o spun si acum. USR a avut o sansa buna atunci, nu conta ca mai faceau si cate o greseala (doar erau incepatori), trebuia sa ramana acolo si sa lupte.

  8. Dpmdc Simion in turul 2 e nerealist in orice scenariu si probabil vor inventa un independent . Daca PSD il sustine pe Ciolacu, pierde in fata lui Ciuca sau Geoana sustinuti de PNL si reformisti. Daca USL se inteleg si-l sustin pe Ciuca sau Ciolaq, s-ar putea sa castige exceptand scenariul in care intra cu Geoana in finala . Mie imi e destul de clar ca singura varianta castigatoare pentru USL e sa il inghita pe Geoana.

    • Ciucă reformist, ești glumeț.
      Special de la 45 de ani cu pensie de 20.000 de lei face reformă !

  9. O constatare clară post-electorala: turma de votanți „online”, veniți din bule de meta/TikTok/insta, este formata din 2 categorii distincte:
    – „inculții”, (desemnați ca atare tocmai de către cea de-a doua categorie) și
    – „tinerii educați”.
    Explicația este foarte simplă: sectoarele 3-6 au fost câștigate la mare distanță de către psd-pnl și pusl, „antiteza” celor de la adu (USR, pmp, FD). Rezultă (prin logică simplă, „aristotelică”, cei din a 2a categorie înțeleg, sper, termenul), că un foarte mare segment din votanții lui Nicușor, au ales pentru propriul sector un primar din tabăra opusă.
    Iar explicația, nu poate fi decât următoarea: primarul „meu” de sector e bun, îmi place ce a făcut „la mine acasă”, dar la centru „mi se rupe”, important e să nu iasă „ceilalți” (sau cel mai probabil „să nu iasă Firea”). Motivul? Nimic serios, doar vot negativ. Eventual vot lozincard anticorupție, dar care vot lozincard nu s-a aplicat si la ei in sector.
    In cei 4 ani anteriori, 4 sectoare (3-6) „au mers” pentru simplul motiv că primarul și Consiliul local s-au sincronizat. Sectoarele 1 și 2 s-au dus mai mult sau mai puțin „in gard” pentru că deh, au luptat cu „corupția”. E drept, Mihaiu nu a fost la fel de fanatic precum Clotilde, dar nici el nu are realizări semnificative, poate cu excepția țărușilor ce incomodează cumplit traficul.
    Cât despre Nicușor, cineva spunea foarte simplu: omul o fi corect, o fi bun matematician, dar nu are nici o treabă cu managementul. Nu a știut să atragă nici un leu/euro în investiții în proiecte personale, in schimb a pierdut o parte din fondurile moștenite și le-a blocat pe cele existente, fără să le redirecționeze macar.
    Dar Victoria e clară, sau altfel spus „am înfrânt”. Urmează alți 4 ani de nimic la nivelul central al Bucureștiului. In plus, dacă el nu a fost în stare să gestioneze fonduri, este foarte probabil să reușească încă o „victorie” prin intermediul referendumurilor deja anunțate: să blocheze și gestiunea fondurilor la nivel de sectoare. Iar lupta dintre primarul general și Consiliul general doar va cataliza blocajele.
    In 1996, și noi am votat „schimbarea”, dar după 4 ani de privatizări frauduloase și retrocedări ilegale ne-am trezit. Iată că, din păcate, fiecare generație trebuie să-și execute propriile erori din care să învețe, nimeni nu învață din erorile altora, sau din istorie. Peste încă 4 ani, „turma” va vota „scăparea”, dar turma online nu-și va reproșa 8 ani pierduți, pentru că, nu-i așa, întotdeauna „ceilalți” sunt vinovați…
    Revenind la alegerile europarlamentare, nu poți să nu te întrebi, daca nu cumva armatele de inluenceri ruși și-au făcut, din nou, foarte bine treaba. Cu rezultatele din Franța Belgia și Germania, Ucraina nu mai are perspective de susținere serioasă dinspre UE.
    Turma online a rezolvat și acolo, din nefericire, cazul.
    Apropo, știți cine a votat SOS? Celebra diasporă, „căpșunarii patrioți” cei care l-au scos acum 5 ani pe mutulică nationalul la al doilea mandat prezidențial.
    Ce să zic… hai, jos PSD, jos corupția…
    PS: variatia majuscule-minuscule apartine autocorect-ului de pe telefon, dar oricum continutul conteaza, nu forma

    • Nick-ule, calculul asta cu cine l-a facut presedinte sau premier pe unul sau pe altul e fals. S-a folosit si pe vremea singurului presedinte pe care l-a avut Romania si tot fals a fost. Ce spuneti voi: daca ar fi iarna si din cauza vremii rele sacii cu voturile din Botosani ar ajunge ultimii la sediul BEC, rezulta ca botosanenii l-au facut presedinte pe X. Diaspora a ajuns ultima cu voturile la numarat, asta nu ii face ungatori de presedinti. Au fost doar ultimii carora li s-au numarat voturile.

  10. Ce ai listat tu acolo FreePaddy nu sunt calități pentru a fi președinte de tara. Plus ca lași la o parte multe lucruri de pe vremea când era politician si si mai important, ca a fost o data in cursa pentru Cotroceni unde a pierdut. Nu este o muza apărută din spuma mării.

  11. Din punctul meu de vedere concluzia este simpla. Marea majoritate a romanilor educati sau mai putin educati sunt antireformiști convinși. Nu-i intereseaza viitorul copiilor lor, viitorul tarii in care traiesc. Nu-si doresc invatamant de calitate (ce-i ala?!), nu-si doresc infrastructura, nu-si doresc administratie supla si corecta. Si in foarte sigur nu-si doresc o tara fara coruptie. Am crezut ca romanii sunt coruptibili prim prisma evenimentelor din viata lor. Un fel de coruptie de nevoie, impusa. Nu este asa. Multi, foarte multi iubesc coruptia, sunt corupti pana in maduva oaselor. Nu pot trai fara o combinație ceva. Fara o teapa data sau luata. Asa ca rosie va fi toata tara in viitor. Asta isi doresc romanii. Este democratie asa ca cei care aleg sa traiasca in continuare in aceasta tara trebuie sa se adapteze.
    PS Este si vina opoziției care a facut si ea mult rau. Nu a reusit, din cauza leadership-ului foarte slab, sa coalizeze un numar de oameni care sa puna putina frana tavalugului rosu.

  12. La locale,în ce privește județele,puterea s-a împărțit întotdeauna între PSD și PNL,cu excepția a patru județe cu etnie maghiară ,care rămân constant la UDMR și asta pentru că aceste partide sunt cele mai vechi prezențe pe scena politică,de cca.30 de ani și și-au putut crea și menține de pe atunci structuri județene puternice,numai că de data aceasta meciul PSD-PNL a fost câștigat clar de PSD.Vrănd -nevrând dl.Ciolacu va fi împins de la spate,de greii partidului să candideze la președinție.