G4Media.ro

Va ieși Suedia din UE? Discuția despre Swexit, unul dintre subiectele majore…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. Alta fumigena marca CIA. Nu e nici un pericol cum nu a fost nicaieri. Le-a mers odata cu englezii si cam atat. Vor sa mai gaseasca fraieri sa le vand vechituri. Sumt presiuni mari aici in Suedia pe intrarea im nato. Asta e jocul. Iar democratii aia au un sprijin extern. Suedia e raiul spionilor si se bat cs chiorii aici. Pacat de rara asta ca e frumoasa dar vor unii sa o distruga.

  2. Suedia mai are si suedej? Stiam ca-s muslumani toti! Poate vor sa intre in califat, asa da…

  3. Orice persoana cat de cat instruita si cu ceva cunostiinte in modul de functionare al UE , are cunostiinta ca UE este o organizatie care nu are absolut nimic cu cetatenii UE , birocratia de la Bruxelles lucreaza numai in interesul multinationalelor si al marii finante .
    Deja , multi cetateni si-au dat seama care sunt interesele celor care conduc UE .

    • Orice persoana „cu ceva cunostiinte in modul de functionare al UE” stie ca deciziile UE se iau de Parlamentul European, ales de cetateni, și de guvernele statelor membre (reunite in Consiliul UE) care sunt numite de parlamente, alese tot de cetateni. Comisia este implicata la aplicarea acelor decizii, impreuna cu statele membre. Asadar UE nu este o entitate externa, care decide pentru noi toti, ci este o platforma in care reprezentantii nostri decid impreuna asupra unor probleme intr-un numar limitat de domenii. Si asta pentru ca s-a constatat, in timp, ca a decide impreuna, in acele domenii, este in ansamblu mai eficient pentru fiecare in parte. Calitatea decidentilor UE va reflecta calitatea reprezentantilor nationali, nu sunt o alta specie.
      Orice persoana „cat de cat instruita” a constatat si ca toate tarile europene vad ca a face parte din UE este o necesitate stricta pentru cetatenii lor din punct de vedere economic si al securitatii, de asta 1. tarile care inca nu sunt in UE fac eforturi sa intre, cu exceptia Elvetiei si a Norvegiei, cu care aceste tari nu se pot compara; și 2. politicienii din Marea Britanie sunt intr-o deriva totala si nu mai stiu pe unde sa scoata camasa dupa prostia pe care au facut-o – toti politicienii lor responsabili o constata si marea lor majoritate o recunosc.

      Si „orice persoana cat de cat instruita” nu isi ia ideile doar de pe distribuiri pe facebook de pe site-uri dubioase alimentate in subteran de propaganda ruseasca si de mlastina politicienilor corupti din Romania. Ci isi propune sa inteleaga lucrurile in globalitatea lor si in contextul istoric in care ne aflam. E nevoie de oameni treji si vigilenti acum.

  4. Cât de mult mă bucur că suferă xenomanii.

    • V-ati prins , acum ma tavalesc in chinuri .
      Nu am absolut nici o manie vis a vis de straini , cu referire la cetatenii obisnuiti .
      Dar avand experienta multor ani care i-am petrecut in occident , m-am confruntat cu discriminarea , respectiv ca sa primesc acelasi salariu ca un localnic , a trebuit sa muncesc cam cat trei sau patru localnici .
      In rest in mod sigur va pot spune ca multinationalele ii trateaza pe toti ca pe sclavi moderni , dar tot sclaveti sunt .

  5. Imi pare rau, dar acest subiect nu este pe nicio agenda, a niciunui partid. In fluxul globalizarii, al erei digitale, si a problemei incalzirii climatice, se discuta intens despre:
    – Joburi
    – Salarii egale pentru femei si barbati, in general egalitate
    – Sanatate
    – Clima, CO2, panouri solare si masini electrice
    – Educatie, cercetare
    – Scoli private care sa aiba (sau nu??) dreptul sa functioneze ca o firma unde castigul poate sa fie oricat, cand ele sunt finantate de la stat.
    – Impozite
    – Pensii impozitate la fel de mult ca slariile (sau nu?)
    – Cum educi cetatenii ( vezi trolli) ca ei sa voteze nu pentru un kg de ce o fi ci in cunostinta de cauza si nemanipulat.

    Desigur se discuta si despre problema timpului nostru, indiferent de tara sau continent, imigratia. Se discuta si se dezbate si se aduce aminte cum ideile de dreapta au cauzat holocaustul.
    EU? Nej, nimeni nu vorbeste despre EU, iesit sau intrat. Intre timp ziarele mai au timp sa prezinte si ce se intimpla in lume (nu cum se intimpla in media din Ro, unde cetateanul nu aude decat despre scandalurile/problemele din politica interna, RO „singura pe lume” cu dusmani din toate partile) si asta ajuta sa intelegi timpul in care traim. Suedia nu este perfecta dar aici inca lucrurile functioneaza: daca un candidat pentru sa zicem Parlament etse prins ca a publicat informatii gresite, opinii de extrema dreapta, s-a exprimat brutal sau daca a facut greseli de tipul platit taxiul cu cardul de servici cand el era pe timpul lui privat, atunci el se retrage singur din competitie sau isi lasa fotoliul liber. Comparatiile nu-si au rostul. mere cu pere, etc.