G4Media.ro

Următoarea şansă de a pune pe agenda Consiliului JAI aderarea României la…

sursa foto. Facebook/ Lucian Bode

Următoarea şansă de a pune pe agenda Consiliului JAI aderarea României la Schengen este în luna februarie,2023, la Consiliul European (surse guvernamentale)

Consiliul European care urmează să fie convocat în prima decadă a lunii februarie la Bruxelles este considerat un „moment crucial” în privinţa aderării României la Spaţiul Schengen în anul 2023, au precizat surse guvernamentale.

Conform surselor citate, următoarea şansă de a pune pe agenda Consiliului JAI aderarea României la Schengen este în luna februarie la Consiliul European, unde unul din subiectele de pe agendă urmează să fie cel legat de migraţia ilegală, relatează Agerpres.

Aceleaşi surse au subliniat că în măsura în care preşedinţia suedeză nu va accepta discutarea subiectului extinderii spaţiului european de liberă circulaţie, o decizie în privinţa admiterii României în Schengen în anul 2023 este puţin probabilă.

„Intuitiv, dacă preşedinţia suedeză nu va accepta extinderea, şansele ca decizia să mai fie luată în anul 2023 sunt foarte mici”, au transmis aceleaşi surse.

Cât priveşte poziţia Austriei, sursele citate au precizat în privinţa retrimiterii ambasadorului României la Viena la post că acest lucru se va întâmpla în măsura în care Austria va da semnale pozitive pe tema aderării României la Spaţiul Schengen, relatează Agerpres.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

  1. Votăm Șoșoaca în parlamentul european. Să urle, să scuipe și să zgârie pe toți dușmanii de acolo.

  2. Tot noi vom fi și acolo !

  3. S-o trimitem pe Sosoaca sa dea cu pumnul în masă! :))

  4. dar fara ciurca, bude, ciorlacu, tilhar, aiurescu …

  5. Sa o trimitem pe soșoaca să îi bage și sa î scoată din Schengen pe toți

  6. Dincolo de glumele mai puțin reușite despre doamna Șoșoacă, probabil, cel mai rațional demers din partea României este să fie întreprins un lobby cât mai eficient/constructiv în Suedia, Olanda și Austria.

    • Doamna , pe dracu’ ‘!

  7. De ce trebuie s-o trimitem pe Sosoaca, cand avem Doctori ca Daea, Bode, Tudorel, Budai … ?

  8. Nu inteleg nimic, cum daca si cu parca Suedia sa accepte extinderea? Ce exprimare este aceasta? Suedia poate doar sa introduca pe agenda discutia admiterii in Schengen. Nu Suedia “accepta extinderea”. Dar daca austriecii conditioneaza cu zidul, ehehe cati ani vor trece pana sa construiasca bulgarii si EU zidul. Si noi legati cu catuse de bulgari. Discutia cu zidul este ca discutia despre Crimeea, asa sa inventam un motiv ”vizibil” pentru toata lumea.

  9. Toate granitele externe ale UE sunt mai mult sau mai putin vulnerabile. Austria are o obsesie cu frontiera Bulgaria/Turcia, trebuia sa gaseasca pretexte/motive pentru executatea ordinului din est (opunerea suspecta la aderarea in Shenghen) !

  10. Asteptam cu mare interes, poate ne-o veni si noua randul in viata asta.

    • Din declarațiile oficialilor austrieci se înțelege că Austria se opune în continuare aderării României și Bulgariei la Schengen. Nu o spune deschis, chiar în acest fel, dar…

      Faptul că a fost susținută Croația arată că Austria nu are o problemă cu extinderea Spațiului Schengen, ci problema Austriei sunt Bulgaria și România.

      Condițiile pe care Austria le pune acum pentru aderarea celor două state la Schengen sunt absurde/iraționale , imposibil de îndeplinit.