G4Media.ro

Universitatea Princeton din SUA anunță că va acoperi integral cheltuielile de studii…

Foto: Unsplash.com

Universitatea Princeton din SUA anunță că va acoperi integral cheltuielile de studii pentru studenții care provin din familii cu venit mai mic de 100.000 de dolari pe an

Studenții care provin din familii care câștigă mai puțin de 100.000 de dolari pe an nu vor plăti nimic pentru a urma cursurile la Universitatea Princeton, începând din anul universitar 2023-2024, anunță instituția de învățământ superior, într-un comunicat, scrie The Washington Post. Pentru pragul nou introdus se așteaptă ca mai mult de un sfert dintre studenții de licență să se califice, anume circa 1.500 de persoane, scrie Bloomberg.com.

  • Potrivit worldpopulationreview.com, în medie, venitul unei familii americane – care variază și care se calculează în funcție de multe aspecte printre care numărul de membri ai familiei, sex, domeniul de activitate/industrie, așezare geografică – este de 87.000 de dolari pe an.

În ultimii șase ani, un student la Princeton provenit dintr-o familie medie care câștiga mai puțin de 65.000 de dolari pe an nu a plătit nimic – taxele de școlarizare, cazare și masă – pentru că bursele de ajutor financiar “acopereau întreaga factură”, notează sursa citată.

Pentru studenții care nu primesc niciun ajutor financiar, costul estimat al școlarizării la Princeton în acest an este de 79.540 de dolari. Acesta cuprinde taxele de școlarizare, mesele, cazarea și diversele cheltuieli. Așadar, valoarea unei burse complete pentru cei din familii cu venit anual mai mic de 100.000 de dolari, pe parcursul a patru ani, depășește cu mult 300.000 de dolari.

Citește articolul integral pe EduPedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Așadar, dacă venitul este de 100.000 + 1, gata, plătești taxa… îmi aduce aminte de comuniști, practicau aceleași neajunsuri. 🤡🌍 se prăbușește și căderea va lăsa urme.

    • Habar nu ai ce aberezi, dar toți sunteți experți în România, de-asta merge România atât de bine.

    • @Tulth: Nu, nu, nu: Te duci la sefu’ si ii ceri sa-ti micșoreze salariul cu 2 USD, acum câștigi 99,999 si te califici.

    • Ba da, stiu ce inseamna, pentru ca tata avea salariul cu un leu mai mare si de asta nu primea indemnizatii pentru copii. Dar un analfabet afon care isi pierde toata ziua pe aici cu N nume, nu are cum sa inteleaga. Ox-ule.

  2. Traduc: Educatia e esentiala, e prioritara, e excelenta cand vorbim de SUA si tarile dezvoltate ale lumii civilizate….
    Desi Romania, citeam zilele trecute si zambeam amar, „s-a mentinut” conform Indicelui Dezvoltării Umane al ONU, printre Tarile „dezvoltate” ale lumii, e pe Locul 53!!
    Nu radeti, la Pagina 319/320 gasiti Clasamentul: Argentina falimentara e pe Locul 43, Grecia falimentara e pe locul 33(muuuult inaintea Romaniei!), Chile pe locul 42, Cipru pe Locul 29, toate tarile baltice sunt mult inaintea Romaniei….
    Ei, tara „dezvoltata” Romania, pe locul 53 in TOPul ONU are un „nivel de Educatie minim”(Educatia e unul dintre Indicatorii in functie de care se realizeaza acest TOP), spunea senin nevoie mare in Mai 2022 chiar Ministrul Educatiei:
    „Sorin Cîmpeanu: Spun cu maximă onestitate, am ajuns cu calitatea educaţiei într-un punct de minim>”
    Nu mai zic de calitatea vietii dpdv al Sistemului de Sanatate din Romania..
    Cum naiba o fi Romania pe locul 53?!!!

  3. Si la studiul suprematiei albilor