G4Media.ro

Uniunea Europeană vrea să crească procentul de reducere a emisiilor poluante cu…

sursa foto: Pixabay

Uniunea Europeană vrea să crească procentul de reducere a emisiilor poluante cu 55% până în 2030

Uniunea Europeană intenţionează să-şi mărească obiectivul privind combaterea încălzirii globale din Acordul de la Paris, referitor la schimbările climatice, deşi este puţin probabil ca modificarea să aibă loc la timp pentru summitul climatic al ONU din acest an, potrivit unui proiect de document văzut de Reuters.

Un proiect al mandatului de negociere al UE pentru summitul COP27 din noiembrie, văzut de Reuters, spune că blocul celor 27 de ţări intenţionează să-şi actualizeze ”contribuţia determinată la nivel naţional” (NDC), contribuţia pe care fiecare ţară o are la acordul de la Paris din 2015 pentru a preveni dezastrul schimbărilor climei.

UE, al treilea mai emiţător de emisii poluante din lume, s-a angajat să îşi reducă emisiile nete cu 55% până în 2030, faţă de nivelurile din 1990, acesta fiind unul dintre cele mai ambiţioase obiective dintre marile economii ale lumii.

Oficialii UE speră că va fi posibilă atingerea acestui obiectiv cu câteva puncte procentuale mai mult. Acest lucru se datorează faptului că pachetul de politici climatice al blocului a fost conceput în iulie 2021 pentru a atinge obiectivul de 55% de emisii, iar unele dintre ele au devenit de atunci mai ambiţioase.

UE ”este pregătită să-şi actualizeze NDC în timp util, în conformitate cu rezultatul final al pachetului ”Fit for 55””, se arată în proiect, referindu-se la un pachet de politici climatice pe care ţările UE şi legislatorii îl negociază.

Proiectul s-ar putea schimba înainte ca ţările UE să îl aprobe în octombrie.

În luna mai, Bruxelles-ul a crescut obiectivele propuse de UE pentru a extinde energia regenerabilă şi a creşte economiile de energie, pentru a încerca să pună capăt dependenţei ţărilor de combustibilii din Rusia, în urma invadării Ucrainei de către Moscova.

Ţintele mai mari ar putea duce la reduceri mai profunde ale emisiilor, dacă ţările UE şi parlamentarii le aprobă împreună cu celelalte propuneri, care includ eliminarea treptată a maşinilor cu combustibili fosili în 2035.

Unele ţări au încercat, de asemenea, să slăbească propunerile în timpul negocierilor.

Există aşteptări ca negociatorii UE să finalizeze pachetul până anul viitor, ceea ce face puţin probabil ca UE să confirme o nouă ţintă înainte de COP27 din noiembrie.

Unii experţi au spus că a face clar că UE plănuieşte o ţintă mai mare ar creşte presiunea asupra altor emiţători.

Toate ţările se confruntă cu o evaluare de către ONU a obiectivelor lor şi a modului în care intenţionează să le atingă în 2023.

”Realizarea acestui pas ar poziţiona UE mai departe ca lider global în domeniul climei”, a declarat Tom Evans, de la institutul de cercetări E3G. Cu toate acestea, Europa şi alţi emitenţi bogaţi se vor confrunta, de asemenea, cu o presiune crescută la COP27 din partea ţărilor vulnerabile care cer fonduri pentru a aborda daunele ireversibile pe care schimbările climatice le-au provocat ţărilor sărace.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Foamea după banii climatici este mare, iar UE își grăbește sfârșitul mizerabil.

    • Voi, rușii, cântați prohodul UE, când voi nici cartofi prăjiți nu sunteți în stare să produceți fără ajutor european.

  2. „Ura, ura, ura! Ursulla, Ursulla, Ursulla!”

  3. Asta vroiam sa aud, ca UE este „lider global în domeniul climei”. Sa ma ia cu frig sau cu frisoane?!

    • Ești în sevraj, rusule, mai ia o gură de vodkă fiindcă viața ta nu va fi niciodată bună.

  4. din momemt ce EU e responsabil cu doar 7% din totalul emisiilor cu gaz cu efect de sera…. poate sa-si distruga industria de 2 ori si tot nu avea impact real la nivel global.

    • UE își crește nivelul de trai, un lucru de care Rusia ta nu e în stare.

    • Este vorba si despre ce respiri tu la semafor, acele milioane de particule care iti scurteaza viata ta si a copiilor tai. Suntem plini de DPF-off, la semafor te ineci cu milioanele de masini care ard combustibil. Dintr-un 1l de combustibil ars generezi 14kg de co2 si alte particule cancerigene.
      Mai bagi si un pachet de tigari, un parizer sanatos si uite cum crapi de cancer la 60 de ani!
      Cap aveti minte nu va trebuie!

    • 010,mai mult cancer bagi fumand, mâncând si bând decât respirând la semafor.Nu toti trăim in orașele unde la semafoare se adună milioane de mașini. Se moare de cancer intr un cătun unde ajunge abia poștașul .Este cancer frumos ambalat sub formă de E uri..De ce crezi că nu există statistici cu morții din cauza industriei alimentare?Gazele motoarelor sint filtrate, combustibilul nu mai este ca acum 15 ani,etc
      Paradoxal dacă plătești poți respira aer pur.
      Acum câțiva zeci de ani in postul religios bogătașii plăteau o taxă la biserică si puteau manca carne si încălca postul fără să fie considerat un păcat…
      Vezi vreo similitudine??
      Așa ne mână, ca pe niște jai(alevini,pui de pește…) dintr o parte intr alta…

    • 010, cum discipolii lui Daniel cred cu sfințenie în basmele povestite în „sfintele lacase de cult” așa și voi vă ghidați după niște teeerminati care din tot ce au behhait, nimic nu s-a împlinit și n-o sa se împlinească. Dar aia e, fiecare cu „religia” lui.

    • @ pt. Toți gușterii care o dau cu semaforul și Rusia (nu vad unde e legătură, dar întortocheată e mintea unora) este vorba în articol de acordul de la Paris care este despre gazele cu efect de seră. Scrie in articol, pe la început. Acuma ce pricepe fiecare… Și ce comentează unii… Mare e gradina.

  5. Voi, rușii, sunteți buni creștini ortodocși, de aceea ați bombardat peste 180 de biserici ortodoxe din Ucraina.